»ззеха недекларирана валута за над 900 000 лева на " апитан јндреево"

“ова е станало при 3 отделни проверки, обвинени са трима турски граждани
ќбновена: 8 дек 2023 17:38 | 8 дек 2023 17:37,  расимир јнгелов
2
»ззеха недекларирана валута за над 900 000 лева на " апитан јндреево"
—нимка: јгенци€ "ћитници", архив

Ќедекларирана валута за над 900 000 лева е открита при три отделни проверки на митнически служители на √ранични€ контролно-пропускателен пункт " апитан јндреево", съобщиха от митницата в —виленград.

ѕри първи€ случай в празна товарна композици€ на път от ¬еликобритани€ за “урци€ инспекторите откриват зад въздушни€ филтър на кабината укрити и недекларирани 50 000 британски лири.

Ќедекларирани парични средства в размер на 204 040 евро са открити от митническите служители в стена на хладилно полуремарке на товарен автомобил. ѕревозното средство с чужда регистраци€ пристига на пункта на 6 декември по маршрут от √ермани€ през Ѕългари€ за “урци€. ¬ хода на извършената митническа проверка със специализирана рентгенова апаратура инспекторите установ€ват зона с подозрителна плътност в предната стена на хладилното полуремарке. ѕри последвалата физическа проверка е открит във фабрична кухина в стената черен полиетиленов плик с 204 040 евро.

ƒруги недекларирани 204 810 евро са задържани същи€ ден в товарен автомобил от Ћюксембург за »рак. ¬алутата е открита в арматурното табло на превозното средство и в куфар с лични вещи на водача – турски гражданин.

ѕо случаите са образувани три досъдебни производства.  ато обвин€еми са привлечени трима турски граждани, допълниха от прокуратурата.
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


2
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
2
0
 
1
 
! ќтговори
’ммм преди 2 месеца
ƒобре де, като ще вкарва недекларирано не е ли по-добре да е 1 пачка по 500. ѕо-трудно ще € намер€т.  ви са ти€ глупости по 10 евро?ƒа не говорим че ти€ тирове сноват през ден. ћоже да си ги вкара законно по 10000 на н€колко пъти.
1
1
 
1
 
! ќтговори
ƒа ми б€хте дали преди 2 месеца
10% щ€х да ги вкарам където пожелаете в ћг ¬ “урци където искате