Swedish House Mafia казват "Сбогом"с впечатляващ клип

Don`t You Worry Child e последното общо парче на триото
18 сеп 2012 18:13,
0
Swedish House Mafia казват "Сбогом"с впечатляващ клип
Swedish House Mafia подготвят и прощално турне. Снимка: Reuters

Swedish House Mafia успяха да се превърнат в последните пет години в едни от водещите лица на електронната сцена.

Докато в началото те залагаха повече на чужди парчета на своите партита, с времето тримата шведи Axwell, Steve Angello и Sebastian Ingrosso усъвършенстваха своите продукции и дори започнаха да ги издават под общия си псевдоним Swedish House Mafia.

През 2010 последваха огромните хитове One и Miami 2 Ibiza, с които те достигнаха световна слава, като парчетата се въртяха дори по MTV и станаха едни от най-разпознаваните електронни продукции.

2011 беше по-слаба откъм собствени парчета, но въпреки това Save The World Tonight и Antidote също се утвърдиха като хитове. Супергрупата обаче достигна истински връх в шоутата си, като започна да пълни немислими до скоро за електронни артисти локации като Madison Square Garden в Ню Йорк и Milton Keynes Bowl във Великобритания, на което шоу присъстваха над 60 000 души.

Неочаквано обаче, въпреки че са на върха на славата и известността си, триото обяви през юни тази година, че спира съвместната си работа. Тримата шведи ще се концентрират върху соловите си проекти и изяви, в които също са добри – Sebastian Ingrosso например избухна в последната година с големи продукции като Calling и Reloaded, а другите двама отдавна са се утвърдили и самостоятелно като продуценти.

Преди броени дни излезе и последното видео на групата към последното им парче – Don`t You Worry Child с вокалите на John Martin, които галят ухото и песента може да се превърне в голям хит.

Затова със сигурност ще помогне и спиращото дъха видео. То започва с няколко стари кадри на членовете на групата, още от началото на съвместната им работа през 2005, и стига до кулминацията в кариерата им – вече споменатото, легендарно изпълнение на Milton Keynes Bowl на 14-ти юли тази година.

Клипът много ясно показва еуфорията и силата на големите електронни партита, на които тълпата буквално бушува и издига цялото изживяване на съвсем друго ниво.

Той обаче е и абсолютно адекватен на тъжните, леко носталгични тонове на песента, които са нормални за една прощална песен.
Don`t You Worry Child вече набра само за 4 дни близо 4 милиона гледания, което си е постижение за клип на електронно парче.
Разбира се, определението „последна” песен е малко относително, тъй като толкова успешни проекти обикновено отново са се събирали в даден период, така че очакваме това да се случи и този път.

Swedish House Mafia подготвят вече последното си турне – One Last Tour, като датите и местата ще се обявят в следващите дни, а доста силният саундтрак към турнето беше обявен вчера на сайта на групата и съдържа почти всички големи хитове. Както и да се развият занапред нещата, те вече оставиха своя сериозен отпечатък върху електронната сцена. Скоро очаквайте от нас и детайлното ни представяне на тяхната история и работа през годините.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари