Германското МВР не ни ще в Шенген, даже и частично

"Както и преди се съмняваме в целесъобразността на тази стъпка"
4 сеп 2011 12:12,
133
Германското МВР не ни ще в Шенген, даже и частично
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Министерството на вътрешните работи на Германия отрече да има намерение да подкрепи присъединяването на България и Румъния към шенгенското пространство.

Така официален Берлин реагира на появилата се преди дни в "Билд" информация, че Германия ще се съгласи на частично влизане на София и Букурещ в Шенген след няколко седмици.

Още по темата

По този начин на 31 октомври щял да бъде отменен контролът на въздушните и морските граници, а в средата на 2012 г. - на сухопътните граници.

"София и Букурещ в момента още не са готови да се присъединят към Шенгенското споразумение", заяви германският министър на вътрешните работи Ханс-Петер Фридрих.

"Не сме ентусиазирани и вземайки под внимание докладите, които имат по-скоро негативен характер, както и преди се съмняваме в целесъобразността на тази стъпка", отбеляза на свой ред официалният представител на германското МВР Йенс Тешке.

"Дойче веле" цитира думите на Тешке, че министър Ханс-Петер Фридрих възнамерява в близките дни да обсъди тази тема в европейските партньори и по-специално с колегите си от Холандия и Франция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
6
 
10
 
! Отговори
sofeto преди 12 години
Аман от двойните стандарти на немчурите..... хванали са се за главата от полски и бандити от балтийските републики ама на България. В Германия най голямата българска група са студентите!!! (на второ място след китайските)
51
3
 
4
 
! Отговори
arhar преди 12 години
' Почтен е този магистрат, който извън рамките на закона не приема материални или нематериални облаги, независимо от естеството им и които могат да поставят под съмнение неговата независимост и безпристрастност. Благоприличието е въздържане от всякакви действия, които биха могли да компроментират честта на магистрата в професията и обществото.Почтеността и благоприличието имат основно значение за доверието, авторитета и цялостната дейност на магистрата.5.1 Магистратът не може да получава облага от трети лица, която основателно би се възприела като резултат от компромис с неговата честност и справедливост при изпълнение на професионалните му задължения.5.3. Магистратът трябва да избягва действия и постъпки, явяващи се в разрез с утвърдените в обществото разбирания за благоприличие;5.4. В обществените и официалните си контакти магистратът няма право да се възползва от служебното си положение или да използва правомощията си с цел извличане на лична облага;5.5. С личното си поведение, и чувство за отговорност в служебната и извънслужебната си дейност, магистратът трябва да дава пример за висок морал и почтеност;5.6. Магистратът следва да се въздържа от всякакви действия, които биха могли да компрометират честта му в професията и обществото;5.7. Магистратът трябва да е с безукорна репутация.5.8. Магистратът трябва да е последователен и неотклонен при спазването на правните и етични норми. '
50
3
 
3
 
! Отговори
loli преди 12 години
pra6tam vi edno film4e, na bulgari v Mannheim, koito sa se nanesli nezakonno v jili6te i sa go prevurnali v kuptor.... *** li sa, bulgari li sa, ne znam, ama sa s bulgarski pasporti i za nemcite tova e vajno...youtube/watch?v=6Tu80kKV73E
49
3
 
8
 
! Отговори
Аз преди 12 години
А защо ни е да влизаме в Шенген, някой може ли да каже, но с аргументи. Ако това стане няма ли да нахлуят нелегални бежанци от всички континенти. В Гърция само за година са 60 000 и се чудят какво да правят с тях. Няма ли да се увеличи контрабандата, трафикът на хора, ДДС измамите и т.н. Не знам за кого е проблем, че има КПП с Гърция и Румъния, през които се минава само с лична карта. И вместо тъй наречените западни демокрации да ни молят да влезем в Шенген, за да им бъдем куче пазач те не щат
48
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как не се сетих ,че тройната коалиция и Румен Петков са ключа към Шенген. Тракторът - президент!
47
2
 
4
 
! Отговори
Go6o преди 12 години
Germanskoto MVR ne ni izkalo,abe pi6e6ta sgan kakvo MVR te goni be v Germany tapo govedo( Nemska policia )ov4ari.
46
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕ САМО Германия не ни ще в Шенген, обикновените хора в цивилизована Европа не искат мизерници като нас в своите страни. Тъжно, но е факт. За което сами сме си виновни.А Бойко обещаваше като го избирахме: "Да ни вкара у Еврозоната" -- не стана;"Да ни вкара у Шенген" -- пак не стана;"За 3 години да вдигне доходите на българите на средноевропейско ниво" -- това пък съвсем няма да стане докато Бойко управлява
45
2
 
15
 
! Отговори
Корнишончо преди 12 години
Една турска цистерна навлезе безпрепятствено в България, без да`и бъдат проверявани документите, без никакъв контрол от граничните и митническите служби. После тази цистерна се обърна и разля 4т. силно токсично вещество, отравяйки 100- ци дка плодородна българска земя. Предсавяте ли си, ако България беше в шенгенското пространство и турчинът беше отишъл чак до Германия и беше разлял там отровата? Разбира се, че германците няма да ни искат в Шенген.
44
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
10"Germania nu ne sprijină pentru aderarea la Schengen: România şi Bulgaria nu sunt încă pregătite"Текста е на румънски и 100% кореспондира с българският.Публикуван е в РУМЪНСКА ОФИЦИАЛНА МЕДИЯ!Определено румънците ги боли К..ра за Боко и ГРОБ!
43
3
 
10
 
! Отговори
Благоев преди 12 години
Абе 36, ти да не мислиш че в чужбина не са *** и нямат *** и проституция...същите са, а изказването ти говори за ниско самочувствие. България над всичко!!! Така трябва да се мисли, а не като дойде некой утрепляк и като чуете че шпреха веднага да си сваляте гащите...
42
1
 
18
 
! Отговори
Пътник преди 12 години
Аз за това залагам на индивудалното си влизане в Шенген...
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ceco ne pusnal nemskia ceco na pazara s papkite i se *** za shengeniata
40
4
 
16
 
! Отговори
Фитилчо преди 12 години
Докато ни управлява мутра, която не успя да проведе съдебна реформа, няма да влезем в Шенген. България е сборен пункт на перачи на пари от Изтока, а границите ни са като разграден двор. Цуци трябва да подаде незабавно оставка, но явно събира пари за още 6 апартамента и няма така лесно да напусне благия министерски пост.
39
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Понеже Цвъки излови сичката престъпност у нас германците не щът да съ излагат и тех да ги учи и направлява та затуй.......Аве *** от зор зеха да викат че статията измислена та да не падне сенка връху техните Вождове и Учители..... Въй въй въй кви асфалтирани мозъчета
38
2
 
11
 
! Отговори
Благоев преди 12 години
Докато сме такива Хейтъри и манипулируеми бонаци така ще бъде, ще ни газят и ние само ще си дизлайкваме във форуми като този.
37
1
 
6
 
! Отговори
timi преди 12 години
za jalost nas bulgarite ne ni iskat nikude
36
1
 
11
 
! Отговори
Евросъдия преди 12 години
Докато пускате да излизат от България мутри /вкл. "подозирани"-"Недоказани"/, крадци и измамници, ***, *** и всякаква *** - НИКАКЪВ Шенген. И вратичката "Глобализация" ще се затвори скоро. Обратно в *** на свинете. Жалко за читавите в България. Демокрацията е за демократично мислещите, НЕ за всички. Самоограничете измета и Европа /светът/ ще ви приеме!
35
2
 
9
 
! Отговори
до 28 преди 12 години
Ама то не останаха млади хора в България! Е, има млади *** де... Ама иначе още след завършване на средно школо на ВСЕКИ (свестен) очичките му гледат извън пределите на Бг!
34
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На какъв език потърси новината в други сайтове??На *** ли?Колко езика говориш?Аааа,чакай да ти кажа....сатовчански ииии........сатовчанскии ........сатовчански.Бай ***, хайде OFFFFFFF,*** off
33
12
 
18
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 12 години
НЕ САМО Германия не ни ще в Шенген, обикновените хора в цивилизована Европа не искат мизерници като нас в своите страни. Тъжно, но е факт. За което сами сме си виновни.А Бойко обещаваше като го избирахме: "Да ни вкара у Еврозоната" -- не стана;"Да ни вкара у Шенген" -- пак не стана;"За 3 години да вдигне доходите на българите на средноевропейско ниво" -- това пък съвсем няма да стане докато Бойко управлява.