Барозу призова да баде спрян фалита на Гърция

"Един неин фалит ще бъде силен удар за валутния съюз"
Обновена: 27 яну 2012 19:03 | 27 яну 2012 19:03,
101
Барозу призова да баде спрян фалита на Гърция
Снимка: Reuters

Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу призова да се направи всичко възможно, за да бъде избегнат фалит на Гърция, предаде Франс прес.

С други думи председателят на Еврокомисията приканва да се увеличи помощта за страната при необходимост.

"Ние мислим, че ако гръцките ни приятели свършат своя дял от работата, ние трябва да ги подкрепим, тъй като би било много трудно не само за Гърция, но и за еврозоната, ако възникне съществен проблем, проблем с фалит в Гърция", заяви Барозу, отговаряйки на въпрос на медиите за необходимостта другите европейски страни да увеличат помощта в подкрепа на Атина.

Еврокомисията ще държи твърдо тази линия, отсече Барозу след срещата си с белгийския премиер Елио ди Рупо.

Според шефа на Еврокомисията разговори за евентуален фалит на гръцката икономика се водят от хора, които "не разбират за какво говорят", тъй като един неин фалит ще бъде силен удар за целия европейски валутен съюз.

"Затова ние ще направим всичко, за да осигурим по най-добър начин оставането на Гърция в еврозоната. Разбира се, при условие че гърците ни сътрудничат", подчерта Барозу.

По-рано днес външният министър на Германия Гидо Вестервеле, който пристигна в Брюксел за участие в среща с колегите си от ЕС, заяви, че според Берлин няма смисъл механично да се увеличава финансовата помощ за Гърция, ако няма конкретни резултати от от реформите.

"Няма никакъв смисъл всяка седмица да се повдига въпросът за нови траншове. Дълговата криза не може да бъде преодоляна, като се създават предпоставки за нови дългове", отбеляза Вестервеле.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
0
 
! Отговори
ЕС=СССР преди 12 години
Ами спри го бе комунист!Или искаш пак ние да им плащаме вересиите?
81
0
 
0
 
! Отговори
abc преди 12 години
tia prizivi do koga 6te gi dyv4at tia melezi ot bruksel? aman ot brukselski zelki. da go *** evropata.
80
0
 
0
 
! Отговори
ес преди 12 години
След Гърция е Португалия.
79
0
 
1
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
До 88Тъпанар.
78
0
 
1
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Е, не е атлантически ***?!
77
1
 
2
 
! Отговори
13 преди 12 години
Браво на германския външен министър - просто и ясно -няма как да си върнеш дълговете, като правиш НОВИ дългове! Не разбирам, какво по- логично нещо може да бъде казано по този проблем! А за всички е ясно, че ПРАКТИЧЕСКИ, Гърция вече е фалирала!!!
76
2
 
6
 
! Отговори
ДО 46 ????????????? преди 12 години
МЕЧТИТЕ СА БЕЗПЛАТНИ "СКЪПИ МИ ПРЪДЛЬО-"ГРЪК СМОТАН !ТАМ ВИ Е ГРЕШКАТА ЧЕ ЧАКАТЕ НЯКОЙ ДА ВИ ПЛАТИ ДЪЛГА!ЕВРЕИТЕ ЩЕ ВИ ОКУПИРАТ ОСТРОВЧЕТАТА И ЦЯЛА ГЪРЦИЯ И ЩЕ ИМ РАБОТИТЕ СА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ!
75
3
 
6
 
! Отговори
До 61 преди 12 години
***, единствения период, когато България е има;а по-силна икономика от Гърция (че и от Турция)' а и във военно отношение ни имаха шубето, беше в периода на БКП. Може дънки и дъвки да е нямало по магазините, ама сиренето от 100% мляко беше 2.40 лв. и мечтата на всеки грък беше да измисли повод да мине границата, та да се облажи. Пълнеха багажниците с ядене като сомалийци!БКП остави 12 млрд. $ дълг, а демократите го направиха 36 млрд. евро. Сега Дянков урежда още 4.5 млрд., че резерва свърши
74
1
 
4
 
! Отговори
73 преди 12 години
girciya vinagi 6te e po dobre ot bg mnogo na6i bilgari rabotyat tam te kazvat ce po dobre kriza v gr otkolkoto v bg i nikoy ne misli da si idvaa,tam narodat e bogat a ne kato v bg.........
73
2
 
4
 
! Отговори
цъъъсс преди 12 години
някой да вижда разлика /м/у СИВ И ЕС/ аз не /все същия х======й / а отречете/
72
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕС Е ВАВИЛОНСКА КУЛА. НЕМОЖЕ НЕЩО ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕНО ДА ПРОСЪЩЕСТВУВА ДЪЛГО ВРЕМЕ.ОСОБЕНО СЪС ТАКИВА *** КОИТО САМО ГЛЕДАТ ДА СИ ПЪЛНЯТ ГУШИТЕ. ПОГЛЕДНЕТЕГИ В ЕС ПАРЛАМЕНТА. НЕ ВИ ЛИ ПРИЛИЧАТ НА ШИМПАНЗЕТА ОТ ЖУНГЛИТЕ НА АФРИКА? КАК МОЖЕ ДА СЕ ОБЕДИНЯВАТ МАЙМУНИ? МАЙМУНИТЕ ОСВЕН ДА СКАЧАТ ПО ДЪРВЕТАТА И ДА ПРАВЯТ НЕНОРМАЛНИ ФИЗИОНОМЙИ ЗА ДРУГО НЕСТАВАТ.ЗА 22 ГОДИНИ МАЙМУНСКА СВОБОДА И ДЕМОКРАЦИЯ ДОКЪДЕНИ ДОКАРАХА МАЙМУНИТЕ? АМИ САМИ ВИЖДАТЕ. УНИЩОЖЕНА ДЪРЖАВА И НАРОД.
71
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според мен Германия ще остави Гърция да фалира поради три причини:1. Защото заслужават.2. За да се даде урок на тези, които смятат като Гърция да харчат колкото не са изкарали.3. За да се даде урок на кредиторите да внимавата на кой дават заеми.В крайна сметка фалита на Гърция ще има положително въздействие спрямо ЕС. ЕС ще се стегне и дисциплината в страните от ЕС ще достигне похвални висоти. А от Барозу почти нищо не зависи. Решава немския канцлер Меркел.
70
2
 
3
 
! Отговори
Карл Маркс преди 12 години
Европа на християните.--Хм, Христос не християнин, а юдеин. И не е европеец, а евреин.
69
3
 
8
 
! Отговори
Долче Густо преди 12 години
Няма да оставят Гърция да фалира, макар тя технически вече да е във фалит. Ще я спасят, но ще накарат гърците да платят много висока цена за това, че са ги спасили. Гърция ще се превърне в третостепенна държава, стандартът на обикновения грък ще падне под този в БГ /в момента е равен на стандарта на софиянеца/, политически Гърция ще изгуби позиции в ЕС и на Балканите. Къде ще се оформи финансовия и стопанския център на Балканите - София, Букурещ, Истанбул, Белград, Атина? Залагам на София.
68
0
 
4
 
! Отговори
Европа на християнит преди 12 години
Защо бе комунист?Нека фалират!Ние като фалирахме защо не ревеше банките да го спрат?
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
BIH SE RADVAL NA MNOGO EVTINO EURO!!!!
66
0
 
3
 
! Отговори
Бай 100-ян преди 12 години
Фалит означава,че кредиторите ще пият една студена вода??!!Ако е така-фалит!Те май за туй плачат в ЕС
65
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-тъпият и гнусен народ са!НАГЛИ!
64
1
 
9
 
! Отговори
До 74 преди 12 години
Отидоха си едните крадци,но.....за ЖАЛОСТ останаха техните ЛАКЕИ ,които ни довършват сега!Лисицата Луканов им раздаде куфарите с парите и.........сега ги гони!
63
1
 
2
 
! Отговори
AHAHAHAH преди 12 години
бАде....фалитА... втф?!?!