Португалия бори кризата с по-малко празници

Решението е съгласувано и с Ватикана, пробният период е за 5 г.
9 май 2012 18:45,
14
Португалия бори кризата с по-малко празници
Снимка: Reuters

Португалия показа на останалите страни в Европа модерен и самотвережен пример за битка със световната криза, след като реши официалните празници да бъдат намалени от 14 на 10 дни.

Новият регламент ще влезе в сила от 2013 г. и ще важи за следващите пет години, информира Би Би Си.

Ще бъдат премахнати два граждански празника и два религиозни, за които се е прибегнало и до съгласуване с Ватикана.

Първата дата, на която вече няма да почиват португалците е 1-и ноември – денят на Вси Светии. Празникът 60 дни след Великден е вторият потърпевш.

Друг от новите работни дни 5-и октомври – тогава се чества основаването на португалската република през 1910 г. Вече с червено няма да е маркиран и 1-и декември, когато се отбелязва независимостта от Испания през 1640 г.

Португалските власти се надяват чрез намаляването на почивните дни да подобрят конкурентоспособността на страната и да стимулират икономическата активност. 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия на снимката, протестират че българите имат много празници.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ясен го каза най-ясно : ние не сме излизали от кризата и не ни пука. празнуваме си по 200 дни в годината,да не говорим за депутатите.ама те и без това не работят. ....и си раздаваме бонуси накрая!
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При нас борят кризата с намаляване на отпуските на определени хора. Тези които ходят командировки и се правят на шефове не са засегнати, а всъщност те са тези които не си ползваха отпуските и бяха събрали много дни. Пак криворазбрано и отчитане на дейност.
9
2
 
2
 
! Отговори
do 8 и 2 преди 12 години
Трябва заплатите на герб и депутатите да се намалят, а също и преференциите, не са виновни чиновниците!! А това е глупаво да не почиват Португалците на тези дни!! Не съм съгласен и с номер втори. Смятам, че Българите работят доста, само така ни се набива, че не работим!!
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
време е и демократична България и тя да загърби националните си празници и да спести парици за мутрофилите герберасти ха ха ха ха
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз съм гласувал за ГЕРБ !!! Борисов обеща,че ще намалят празниците на огромната армия от нищо непроизвеждащи, а само лапащи огромни заплати ЧИНОВНИЦИ!!! Напротив: тази година празниците са повече и всичката мисъл на правителството е как да увеличи заплатите на търтеите! Съжалявам, г-н Борисов! Вече сте с 4 гласа назад! А като гледам приятелите си с частен бизнес как едва оцеляват с чиновническите празници... май ще сте с много гласове назад!
6
0
 
2
 
! Отговори
Aнтонио Коща Ферейра преди 12 години
приказват, приказват,... но нищо не казват! На четирите откраднали празници трябва да сумират и карнавал, и "мостове" и т.н. Въпреки съкращаване на карнавал, тази година, предприятия, местната администрация са затворили врати и предприемачи и работниците са си дали ваканции. Освен това, поредица от стачки против кражба е имало обратен ефект. Тези мерки са пропаганда за лекомислието на чужденците, карнавал за чужбина!
5
6
 
35
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
*** долни! Следва: с по-малко електричество; с по-малко вода; с по-малко лекарства; с по-малко храна; с по-малко сън; с по-малко... въздух! Изчадия сатанистки, време е да ви смачкаме: НИЕ сме поне 5 милиарда!!
4
8
 
6
 
! Отговори
Ъх преди 12 години
Оставете Ватикана,там незнаят какво е работа,допитайте се до Москва - въведете задължително Ленинските съботници,работа без пари,за какво са ви празници , скоро няма да има какво да ядете,след управлението на левите винаги е така..и лидера на ПЕС си го знаем,питайте препатилите.
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние тука в сряда и петък имаме празници и хич не ни пука, че има криза
2
1
 
6
 
! Отговори
простак преди 12 години
да работи багеро че е голем
1
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имаше едно пручване, че заедно с болничните българите работят най-малко дни в годината! Не е случайно, че сме и най-бедните...

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe