Европейци се съмняват, че Гърция ще остане в еврозоната

Жителите на ЕС смятат, че гръцкият дълг няма да бъде погасен
Обновена: 24 юни 2012 20:54 | 24 юни 2012 16:06, Петя Славова
146
Европейци се съмняват, че Гърция ще остане в еврозоната
Снимка: БТА

Гражданите на четирите най-големи икономики в еврозоната (Франция, Германия, Испания и Италия) се съмняват в способността на Гърция да остане в единното валутно пространство, но са привързани към идеята за единна валута, сочат резултатите от допитване на института Ифоп-Фидюсиал, публикувано във вестниците "Журнал дю диманш", "Кориере дела сера", "А Бе Се" и "Билд ам зонтаг".

За голяма част от жителите на тези страни парите, отпуснати като заем на Гърция, са изгубени пари, защото Атина няма да може никога да ги върне. На подобно мнение са 85 процента от французите, 84 процента от германците, 72 процента от испанците и 65 процента от италианците.

Жителите на четирите големи икономики са песимисти и относно проблемите на еврозоната, идващи от хипотезата, че гръцкият дълг няма да бъде погасен. 84 процента от французите, 76 процента от германците, 90 процента от испанците и 88 процента от италианците смятат, че трудностите ще нараснат опасно много.

Малцина са онези, които са убедени, че Атина ще успее да намали дълга и дефицита си благодарение на ЕС и на собствените си усилия. Във Франция в това са убедени 39 процента, в Германия- 27 процента, а в Испания - 44 процента. Само в Италия процентът е по-висок /56/.

В случай на провал на гръцките усилия мнозина са за изключване на Гърция от еврозоната /Германия - 78 процента, Франция 65 процента, Испания - 51 процента, Италия - 49 процента/.

Въпреки това, мнението на германците и на французите е смекчено до известна степен по въпроса за гръцкото изключване. Вподобно допитване от ноември 2011 г. 81 процента от германцитеи 73 процента от французите искаха Гърция да бъде извадена от еврозоната.

Що се касае до собствените им страни, повечето от анкетираните не искат завръщане към националните валути. В допитването са участвали в периода 18-21 юни 1001 французи, 1003 германци, 976 испанци и 967 италианци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още по темата: ГърцияЕСвалутазаем
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
0
 
! Отговори
boby преди 11 години
До Дедо Йоцо. Абе ти наистина си интересна личност спор няма , но просто ми стана интересно 4е не си достатачно наясно амо изобшто си нямаш на понятие от доста нешта. Вие не знаете как са живеели гърците през 1981 и просто коментирате нешта за които изобшто нямате информация,Споко не ви критикувам ами проста ви осведомчвам че те (гърците,през 1981 г са живеели така както ние българите небихме си и ме4тали.
113
0
 
1
 
! Отговори
A.S.do 129 преди 11 години
Dedoooo,Garcia e bila vtora po rast na razvitie v sveta prez 1979 i zaplatata na edin obiknoven rabotnik e bila ....,hvani se niakade da ne padne6 ,....malko pod 400 $ ( v BG injener vzema6e 150 lv )!!! Tova e predi da ia priemat v EC ! Ama sklerozata ti e mnogo ....."izbiratelna" !
112
0
 
0
 
! Отговори
A.S. преди 11 години
primer za "umesten komentar" :"Онанис, сто така бре, малака? Съпругата-булдозер пак ли те ухапа насън? :) "!"Ar6inat" na niakoi e mnoooogo ...... raztegliv !
111
0
 
3
 
! Отговори
тромократис преди 11 години
Гърция не я мислете, ще се оправи, както ВИНАГИ! Нещата може да са тежки, но и по-тежко сме виждали. Щом монголците не ни ликвидираха през 1453 като превзеха Градът, нищо не може да ни ликвидира!
110
4
 
2
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 11 години
Онанис, сто така бре, малака? Съпругата-булдозер пак ли те ухапа насън? :)
109
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
еее голямо самочувствие, голяма злоба сме, пък и най-работните и честните сме... Ще си решат проблемите, които ние след години ще имаме. С тази разлика, че гърците имат пари а държавата няма, а при нас как е? А по отношение на туризма и срещу тях да тичаме не можем да ги стигнем и затова само вижте колко българи ходят за уикенда и на почивка в Гърция. Апропо знае ли някой какви дългове имаме ние ;-)
108
1
 
5
 
! Отговори
ONASIS-38 Дедо Йоцо преди 11 години
Турак-ченгене,внимавай да не се задавиш от злоба.Тровили са те.Наплашен си като гърмян таушан.Я *** при Айшето от 100-липиново да ти лее куршум,че не те гледам добре.
107
6
 
2
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 11 години
Ааа, ми ти си бил *** бре, що се правиш на *** тогаз? Ориенталското го владееш бая по-добре от менека, дедовото манафче, да не си спал под стамбулските мостове тия дни? :)) То верно, че в Греция сте повече турски, отколкото етиопски ***, ама чак дотам да е стигнало положението...
106
0
 
0
 
! Отговори
Авантакис преди 11 години
Бели пари за черни дни.Бу-ха,хаа,хааа!
105
1
 
2
 
! Отговори
До мишока 135 преди 11 години
До мишока Дедо Йоцо-глу:==================================================Ала,Алаа,Алааа! Чок калабалък, ченгене, тракотурак *** тук на куп бре.Смърди на камфор,*** и ориенталски нерези.
104
2
 
1
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 11 години
Искаше да кажеш "Онанис", предполагам? Като не знаеш гречки, що се опитваш да имитираш ***? За шоуто? Ахмак си ти, Онанис, ахмак...:)
103
4
 
3
 
! Отговори
До мишока 133 преди 11 години
ONASIS-До Дедо Йоцо мишока:========================================================Ей,рани кьопек да те лае. Неблагодарен пумиар.Половин България е зачислена на порцион у нас и другата половина се прехранва с просия,курварлък и джамбазлък.
102
3
 
4
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 11 години
Гъбарче, за разлика от тебе знам, дедовото...:)
101
7
 
1
 
! Отговори
Гъбар преди 11 години
А бе дедо Йоцо, ти знаеш ли какъв си по произход ,щото ми е много чудно??????? 500 години Турци , преди това Византийци или по точно Гърци . Пък и от къде накъде имаме някакви претенции към Гърците след като ние не учстваме в никакви помощи към тях .нека не забряваме че все още не сме в ерозоната.
100
6
 
8
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 11 години
Г-жа, не само, че немаше да са на нашето ниво без ЕС, но и щеха да идват у нас като чистачи простите "гърци", дето и те знаят какви са по произход! Гърция започва да живее на по-високо от нас ниво, след като я приемат по милост в ЕС през 1981 г. До преди това *** винаги са били пъти по-зле от нас, дето живеехме в съветския блок! Просто от 1981 до сега (!) търтетите с тъмен оттенък на кожата винаги са били хрантутени от европейската банка, но вече им дръпнаха коритото под зурлите и ***...
99
2
 
4
 
! Отговори
МИСЛЯ СИ..НО НЕ ЗНАМ преди 11 години
Може да не съм права..но все ми се струва, че ако не беше този ЕС нямаше да закъсат толкова и Гърция и Италия и Испания...че да искат помощ! Нещо не разбирам- нали уж за по-добро е създаден, а то? За нас не говоря- ние изглежда сме обслужващ персонал в тази организация /съдейки по заплатите ни- стравнени с тяхните, по послушанието /вкл. дискриминац. закон за тютюнопушенето, но не само/ Просто- не виждам къде са смисъла и логиката?!
98
3
 
7
 
! Отговори
Бо преди 11 години
Гърците умрял ги е еб*л за нищо не стават. И скоро няма да се оправят, защото пак си мислят,че са най-хитрите, ама само си мислят. :)
97
6
 
16
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 11 години
***, как сме? Свърси ли гювеца от Европата? Ааа, свърсии, сега ярма и коприва сте нагъвате, да се вталите малко, це заприлицахте на бетонобъркацки веце, еле зените ви! И не пипайте нисто от артефактите на Елада, докато европейците не встъпят във владение на земите, които сега сте окупирали! Това в цаст от европейската история, не от васата, кирливи клосари прости! Внимавайте как се отнасяте с материалните ценности на елините, застото сте гости на Балканите! Правете си цекии, но не пипайте!
96
2
 
9
 
! Отговори
до 118 преди 11 години
Ти за европеец ли се мислиш ? --Не всички в България сме от Анадола или от Индия като тебе.
95
2
 
9
 
! Отговори
Шойбле преди 11 години
С необичайно рязък тон германският финансов министър заяви за в. "Билд ам зонтаг", че Гърция е загубила доверието на Европа. Той каза:"Новото гръцко правителство трябва да спре да иска нови помощи, а да се заеме с реформите, които бяха договорени в замяна на предишните спасителни планове с европейските партньори.""Най-важната задача пред новия премиер Андонис Самарасе е да прилага договорената програма бързо и без отлагане, вместо да се пита колко още могат да направят другите за Гърция"