Мерките на Камерън срещу имигрантите били популизъм

Не е възможна промяна в британското законодателство само за българи и румънци
Обновена: 30 ное 2013 17:54 | 30 ное 2013 17:51,
10
Мерките на Камерън срещу имигрантите били популизъм
Снимка: Bulgaria On Air

Мерките на Дейвид Камерън за ограничаване на „социалния туризъм“ са популистки, коментира в предаването „Брюксел 1“ на телевизия и радио Bulgaria On Air журналистът Аспарух Йорданов. Той подчерта, че изказванията на британския премиер целят да успокоят сънародниците му.

„Мерките, които посочва Камерън, съществуват и сега в британското законодателство“, подчерта Йорданов. Той поясни, че в момента право на социални помощи имат лица, които са били в страната поне две години и са работили поне шест месеца на пълен работен ден.

„Това е според сегашното законодателство, за да може да се класираш за помощ за безработица, независимо от къде си. Три месеца се чака за т.нар. tax credit, който представлява данъчно облекчение, а не социални помощи. Право на  tax credit имат лица, навършили 25 години и които работят поне 30 часа на седмица“, заяви още Йорданов.

Преди седмица медиите разпространиха информация, че британският премиер планира да удължи драстично срока, в който имигрантите трябва да са пребивавали в страната, за да получат социални помощи. Единият вариант е да са били постоянно във Великобритания в период на една година или четири пъти по-дълго от настоящия задължителен срок, писа Sunday Times.

Подобни фундаментални промени в законодателството няма как да бъдат направени само за българите и румънците, коментира още бившият кореспондент на Bulgaria On Air в Лондон Аспарух Йорданов. Ако изобщо има изменения, те ще засегнат и останалите европейци, и самите британци. По последни данни „75% от жените на Острова получават помощи от социалната система- това са самотни, многодетни майки и т.н.“, коментира още Йорданов. По думите именно към тази част от населението, която преживява от британската система, са насочени и посланията на  Камерън, тъй като те са и най-активните гласоподаватели.

Цялото интервю може да гледате днес от 18.00 часа в предаването "Брюксел 1" по телевизия Bulgaria On Air.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 10 години
и англичаните се страхуват че способни българи ще отидат да работят там и ще изпращат пари в България. Той иска да ни обезкуражи отнемайки привилегиите за социално подпомагане като - жилищно настаняване, социални помощи в случай на безработица и т.н. Долно, но това няма да ни спре.
7
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Няма такова нещо Аспарух ни замазва очите тук не става въпрос за tax credit т.н. данъчни облекчения става въпрос за социалните помощи които получава всеки безработен който се намира на територията на Великобритания и тъй като в момента до края на годината българите официално нямат право легално да работят там това на практика означава че всеки българин който живееше досега там може да получава помощи. Сега от първи януари 2014г пазара се отваря за желаещите да работят там и Камерън
6
0
 
1
 
! Отговори
kireza преди 10 години
До Анонимен" Когато ще се организират по квартали и селища и ще започнат с претенциите си за джамии и автономия?"Скоро ще започнат да ни избиват и да ни режат главите,както го правят сега в Сирия!Европедофилският съюз финансира бандитите в Сирия и ни натиска да ги приемаме в България.Целта е ясна - БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ ИЗТРИТА ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА КАРТА НА СВЕТА!!!
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те се вълнуват за хора, които ще влязат въз основа на споразумения, с документи... А нас всеки ден ни атакуват нарушители на границата без никакви документи, но пък с претенции... Колко е днешната ни "дажба"? Кога ще вземе истински мерки правителството - когато станат 100, 200 хиляди? Когато ще се организират по квартали и селища и ще започнат с претенциите си за джамии и автономия?
4
1
 
3
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Европа ще хвърли пари в задния си двор (Гърция, България и Румъния) за да поемат всички азиатски имигранти и местни ***. Съвсем наскоро Европа няма да се интересува за последиците в този "свой" за сега заден двор.
3
1
 
4
 
! Отговори
_anonimen_ преди 10 години
Мерките на Камерън са съвсем реални и болезнени спрямо всички емигрантивсеки, който е тук го знае.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
V drugite europeiski Darjavi e po strog zakona za sociqlni pomoshti ! Ot qsno po qsno e che Kameran se gotvi za prestoqshtite izbori v Britaniq !
1
2
 
9
 
! Отговори
Лала преди 10 години
Дрън дрън та плас !Този Йорданов много знае!??Затова толко много хора пристигат в Англия от Африка и другите страни, не е само заради работа, много са за помощи. Такс кредита е даначно облекчение което може да възлиза на 500£ на месец за майка с дете, така че Камерон е прав. На нас ни писват *** дето ни преминават границата на тях пък целият свят дето им консумира даначната система!Само дето късно са се сетили и честно проблема не е Източна Европа а Африка, Индия, Сомалия, евреите и т.н