Рекордно много британци искат "развод" на Лондон с Брюксел

50% искат да са извън ЕС, сочи проучване
Обновена: 5 яну 2014 08:19 | 5 яну 2014 08:18, Веселина Йорданова
69
Рекордно много британци искат "развод" на Лондон с Брюксел
Снимка: архив, Ройтерс

Рекордно много британски гласоподаватели настояват за излизане на страната им от ЕС в момент, в който вратите на британския трудов пазар се отвориха за българи и румънци, пише в. "Мейл он сънди".

Ново допитване по поръчка на изданието показва, че 50 процента от британците искат да са извън ЕС, а 33 процента да останат в съюза. Това е най-голямата пропаст между привържениците и противниците на ЕС досега. За сравнение през юни в същото допитване 45 процента искаха да се прекъснат връзките с Брюксел, а 44 процента бяха против тази идея.

Трима от 10 анкетирани казват, че пристигането на мигрантите от Румъния и България след Нова година ще ги накара да гласуват в подкрепа на напускането на ЕС на британския референдум за бъдещето на Европа.

Допитването показва, че въпросът за имиграцията е повлиял и на рейтинга на партиите. Крайната дясна партия Партия за независимост на Великобритания за Найджъл Фараж се ползва с 16-процентно доверие, пред Либералните демократи с 11 процента, но зад лейбъристите с 35 процента и консерваторите с 31 процента.

Основното притеснение на британците е как училищата ще се справят с притока на деца на мигранти. 77 процента от анкетираните казват, че това напрежение върху училищата е най-голямото им безпокойство. Допитването показва, че някои работодатели биха предпочели да наемат британец пред българин и румънец за дадена работа.

Така например британски декоратор със заплата от 500 лири е предпочетен пред български или румънски декоратор със заплата от 400 лири. Британска бавачка със заплата от 8 лири на час е предпочетена пред българска бавачка със заплата от 7 лири на час.

Допитването показва също, че страховете от имигрантите влияят и на предпочитанията към партиите в навечерието на изборите за ЕП този май. Според резултатите от анкетата лейбъристите ще спечелят 32 процента на евровота, партията на Фараж - 26 процента, торите - 23 процента, а либералните демократи 9 процента.

Анкетата сочи, че Камерън се радва на 31-процентно одобрение, пред Фараж с 28 процента, Ед Милибанд с 26 процента и Ник Клег с 15 процента.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: ЛондонбрюкселЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и рекордно много българи искат същото за България.
33
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нека излязат от ЕС! Това ще им реши сериозните проблеми с десетките милиони българи и румънци, които се готвят да емигрират в UK=
32
3
 
27
 
! Отговори
UK94 преди 10 години
На 18 септември ще има референдум в Шотландия за излизането й от UK. Ако повече от половината шотландци гласуват "за", на практика UK вече няма да съществува в днешния си вид. Поради тази причина така или иначе е редно UK да излезе от ЕС, а след това всяка от държавите да кандидатства самостоятелно за членство /ако желае, разбира се/. Това означава, че в ЕС ще трябва да бъдат въведени визи за британските поданници,а британските стоки, които се реализират на европейския пазар да бъдат обмитявани
31
2
 
25
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
До Анонимен 36Защо сте притеснявате толкова много за съдбата на Великобритания? Всяка страна има право да живее както иска.
30
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
британски декоратор :):):) - кажете тапетаджия, няма смисъл от преписване *** кирилица..да не говорим, че тези - 'притеснителните' британци имат по 4-5 деца и са еквивалентна нашите *** - не ходят на училище..богатите пускат децата си на частни училища и им е много зор за емигрантите..аз лично искам да видя това гнусно племе вън от ЕС и всичките им педофили и пияници, изгонени от България завинаги.
29
19
 
9
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
Британската икономика сега се нарежда на осма в света. Ако UK ще бъде в състояние да излезе от ЕС и да се отърве от най- големите проблеми на ЕС, тогава британците ще се движат напред- бързо.
28
7
 
24
 
! Отговори
emil.popov.35 преди 10 години
Да се махат, никому няма да липсват...
27
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 18 : Можеш по всяко време да се присъединиш към "ЕВРАЗИЙСКИЯТ СЪЮЗ" !... прав ти път !
26
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв развод бе ***. Лондонското сити управлява Европа чрез Брюксел.
25
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре,че през 1683г Ян Субецки и полските хусари са спрели турците при Виена,иначе днес в ЕС щеше да има само джамии.Днешните немци,холандци,белгийци и французи зорлем ислямизират Европа,дано господ ги накаже.
24
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
оставете ги да се издавят на шибаният остров,ще ми говорят за човешки права,по зле са и от фашистите
23
10
 
19
 
! Отговори
Made in Varna преди 10 години
Е, едва ли чак толкова много британци ще искат да се лишат от ЕС. Затова пък ДС у нас има интерес ние да не сме в ЕС. Щото почват да им излизат наяве далаверите и престъпленията...
22
6
 
4
 
! Отговори
йордан преди 10 години
До Анониментогава ще се опитат да влезат в СЪВЕТСКИЯТ СЪЮЗ и да ни полажат каксе интегрират ***
21
20
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В България ако се направи проучване ще бием рекорди против ЕС. нЕКА ЕДИН МИ КАЖЕ ЗА 22 г с какво сме по добре от татово време Във всичко все към дъното отиваме...
20
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Излязат ли съвсем ще им умре икономиката. В момента ЕС е най- големият търговски партнъор на Островченцето. Ама колониите вече ги няма! Прав ви път бозави алкаши, ходете където искате, само да не забравите да си приберете разселената *** от всички ЕС страни!
19
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия ако манат бирата и минат на ракия ще станат и републиканци! Долу монархията и оная дръта ***!
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Моди, когато обругаваш България и народа ти е гот, а иначе се сърдиш като малко читаче...когато се изправиш пред ИСТИНАТА!
17
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще почакат до 2015 година, тогава с помоща на Гърция, България и Украйна от ЕС ще остане само ВеликоГермания и други малки ислямистки халифати, щото сме били длъжни да им правиме джамии. А ДЛЪЖНИ ЛИ СМЕ ИМ ИЗОБЩО С НЕЩО НА ЧАЛМАЛЮГИТЕ?...
16
5
 
11
 
! Отговори
до Tulski... преди 10 години
Неграмотен съм бе бате Tulski...ама да живея на твой и на гърба на държавата знам как :-)))))))
15
3
 
52
 
! Отговори
ром с манго... преди 10 години
Когато ние ***,ромите и *** се преселим и установим на острова и без да ни дават пари ще гласуваме за излизането на Великобритания от ЕС...Тъй де,на нас не ни трябват бели,работещи и умни хора.На острова са нашите братя и сестри от Индия,Пакистан,Авганистан и пр. все от колониите.пп.Ще преименува страната на Великомангалия !!!