Рекордно много британци искат "развод" на Лондон с Брюксел

50% искат да са извън ЕС, сочи проучване
Обновена: 5 яну 2014 08:19 | 5 яну 2014 08:18, Веселина Йорданова
69
Рекордно много британци искат "развод" на Лондон с Брюксел
Снимка: архив, Ройтерс

Рекордно много британски гласоподаватели настояват за излизане на страната им от ЕС в момент, в който вратите на британския трудов пазар се отвориха за българи и румънци, пише в. "Мейл он сънди".

Ново допитване по поръчка на изданието показва, че 50 процента от британците искат да са извън ЕС, а 33 процента да останат в съюза. Това е най-голямата пропаст между привържениците и противниците на ЕС досега. За сравнение през юни в същото допитване 45 процента искаха да се прекъснат връзките с Брюксел, а 44 процента бяха против тази идея.

Трима от 10 анкетирани казват, че пристигането на мигрантите от Румъния и България след Нова година ще ги накара да гласуват в подкрепа на напускането на ЕС на британския референдум за бъдещето на Европа.

Допитването показва, че въпросът за имиграцията е повлиял и на рейтинга на партиите. Крайната дясна партия Партия за независимост на Великобритания за Найджъл Фараж се ползва с 16-процентно доверие, пред Либералните демократи с 11 процента, но зад лейбъристите с 35 процента и консерваторите с 31 процента.

Основното притеснение на британците е как училищата ще се справят с притока на деца на мигранти. 77 процента от анкетираните казват, че това напрежение върху училищата е най-голямото им безпокойство. Допитването показва, че някои работодатели биха предпочели да наемат британец пред българин и румънец за дадена работа.

Така например британски декоратор със заплата от 500 лири е предпочетен пред български или румънски декоратор със заплата от 400 лири. Британска бавачка със заплата от 8 лири на час е предпочетена пред българска бавачка със заплата от 7 лири на час.

Допитването показва също, че страховете от имигрантите влияят и на предпочитанията към партиите в навечерието на изборите за ЕП този май. Според резултатите от анкетата лейбъристите ще спечелят 32 процента на евровота, партията на Фараж - 26 процента, торите - 23 процента, а либералните демократи 9 процента.

Анкетата сочи, че Камерън се радва на 31-процентно одобрение, пред Фараж с 28 процента, Ед Милибанд с 26 процента и Ник Клег с 15 процента.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: ЛондонбрюкселЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
13
 
25
 
! Отговори
до 12 преди 10 години
Ако Англия излезе от ЕС, нормално е и английският език да бъде прекратен за официален за ЕС.-Английският е световен език заради САЩ, не Англия. ЕС може да реформира английския като го направи фонетичен и го модернизира. Така ще имаме общ европейски език, който също е и световен език. За да е силна, Европа трябва да има общ език, който да се владее от всички граждани на новата империя на планетата - ЕС, който сега е най-силната икономика в света. Скоро ще има най-мощната армия, наука и т.н.
13
4
 
43
 
! Отговори
ВG-GB преди 10 години
Да се махат.Където мине GB турист трева не никне.В Испания изкупиха имоти вдигайки цените, Посе това стана и тук.А не се оплакват че педофилите им доидоха при нас заедно с пияните туристи.Трябва национална стратегия. Всеки *** да може да получава от Социалните и безплатен еднопосочен билет заGB.Поне малко да им заздравът гена. Щото бозавата Милейди си пада по *** ,,Българи''.
12
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бившия соц лагер вече е зверски ограбен и унищожен без война,благодарение на всички корумпирани политици. Време е за разпадане на този измислен евросъюз.
11
41
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Англия е пт водещите икономики и махането и ще е крах за ЕС.
10
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако Англия излезе от ЕС, нормално е и английският език да бъде прекратен за официален за ЕС.Интересна ситуация за мултиезичният Вавилонски ЕС.
9
31
 
7
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Ne zabraviaite che choveshkia elit na planetata Zemia tova sa anglo-saksoncite.
8
8
 
32
 
! Отговори
Дедо Гаджа преди 10 години
Този, който определя ЕС за 4ти Райх, явно не е добре запознат добре със съветският такъв. Никой няма да отрече, че германците са трудолюбив, работлив и най-вече дисциплиниран народ. Това е причината Германия да е икономическия локомотив в Европа. Там за чиновниците няма над 140 неработни дни както в България, няма съботници, няма лихви за потребителите от над 9 % и т.н. България за сметка на това е "Страната на чудесата" - бедна, но тук се живее с кеф!
7
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съгласен съм с 6.
6
3
 
24
 
! Отговори
иванов преди 10 години
визи и мита
5
26
 
23
 
! Отговори
4тия Райх преди 10 години
Нормално, англичаните не искат да са част от 4тия Райх, който германците правят в Европа.... Преди 70 години не успяха с оръжия, но сега ще успеят политически и икономически.
4
5
 
51
 
! Отговори
Вън! преди 10 години
Да се махат, така или иначе те са спирачка от край време. ДЪржавите от ЕС искат по-голямо обединиение, обща икономическа и военна политика, това е невъзможно докато Англия е в ЕС.
3
4
 
56
 
! Отговори
ODESSA преди 10 години
Англия вън от EU. Прибирайте си *** от бившите колонии. За всяко рижаво пияно прасе при желание да посети страна членка на EU виза.
2
4
 
68
 
! Отговори
Тръба преди 10 години
Искам катун и горящи гуми в двореца на кралицата. Мощни кИчеци и маанета. Каруца-бакър-Белканто.
1
4
 
38
 
! Отговори
Лъжи и измами преди 10 години
Ами така е не щото британците са лоши а защото чиновниците в Брюксел не работят за хората а за нечии други интереси.