Разделението между богати и бедни в Европа е опасно

Нейнски: То ни връща години назад като манталитет
Обновена: 16 яну 2014 08:02 | 16 яну 2014 08:02,
23
Разделението между богати и бедни в Европа е опасно
Надежда Нейнски Снимка: neynsky.eu

"Ако в разгара на икономическата криза се говореше за Европа на две скорости - на финансово-дисциплинираните държави и на онези с лошите финанси, днес ставаме свидетели на ново разделение - между богатата Западна Европа с нарастващи националистически и протекционистки тенденции и бедната Източна Европа с нейните проблеми и емигранти". Това отбеляза в писмено изказване в дебата за свободно движение на хора в Европейския парламент евродепутатът Надежда Нейнски.

Тя настоя, че това противопоставяне е не само тъжно, но и опасно, съобщи нейният офис.

"То ни връща години назад като манталитет и подлага под съмнение успехите на европейското обединение. Както по време на финансовата криза Европа прояви солидарност с държавите в затруднение, така и днес Европа трябва да защити България и Румъния, които настояват да бъдат уважавани труда и способностите на техните граждани", посочи Надежда Нейнски.

Според нея дебатът за миграцията се е превърнал в дебат за духа на Европейския съюз и равенството на държавите-членки.

"През последните месеци станахме свидетели на ожесточен дебат, в който българи и румънци бяха набедени за всичко лошо, което ще се случи в шестте държави с отпаднали ограниченията за работа от 1 януари. Данните за икономическите ползи от миграцията, за желанието за работа на българи и румънци, за малкия брой хора, които реално ще напуснат родните си места, не можаха да убедят някои политици да не се поддават на популистка предизборна кампания", заявява евродепутатката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разделението между богати и бедни в Европа е опасноAmi tova veche e stanalo.Ibednite vse poveche obednqwat, a bogatite zabogatqwat.I bezdomnizite se uvelichawat.
19
1
 
8
 
! Отговори
до12=666 преди 10 години
По времето на социализма имаше без визово движение тогава ни трябваше само изходна виза(да ти разрешат да на пуснеш България това беше проблема) там те приемаха и ти даваха политическо убежище с помощи и право да работиш.Сега никой не те спира да излезеш в чужбина но там не ни искат и ни поставят условия май по лошо се отнасят от колкото преди.
18
1
 
14
 
! Отговори
Виракоча преди 10 години
Късно е, Наде, за китка.Тази дискриминация не е отсега и вие едва ли сте били толкова наивни да не го знаете от самото начало. Тогава бяхте готови на всичко, за да се харесате на господарите от Запада, цяла България ако трябва да разрушите, нали вие се облажихте покрай офертата. Сега кому вменяваш вина, нима нещо се е променило кой знае колко в отношението към България, винаги са ни искали за ограбване, сега ли доброволно да ни дадат равни права?
17
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гаражната Надка заедно с *** Лостов дето подарихте Кремиковци за 1 долар на *** Захариев.И той го съсипа и го препродаде на *** от Индия ,а тея хептен го затриха.
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мдаааа, българският народе е малък и беден, но за сметка на това изключително ***! И доста от коментарите го доказват! Излиза, че не само си заслужаваме съдбата на най-бедните, не само, че нищо не правим за да променим това, но и дори сме горди от този факт! Е, няма страшно, с това поведение титлата "най-бедна държава" ни е гарантирана за поне още 100 години, ако изобщо България оцелее толкова.
15
2
 
10
 
! Отговори
до 5 преди 10 години
Дава ЕС точно за развитие на бизнес. Само че политиците и административният ни апарат няма да ги даде точно на теб. Това е разликата. ЕС не ти е виновен за мизерията на България. Тази на снимката и нейните подобни са виновни.
14
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ето я приватизаторката: Хубавото Наде. Нещастници сте вие. ***. Унищожихте една цяла държава. Една индустриализирана държава я продадохте на СКРАП! Къде е и великият Костов и той да си даде компетентното мнение. А къде са хилядите мутри и келнери, на които бяха раздадени заводите. Да ви п*кая на крадливите и гнусни физиономии. Изпъдихтемладите, заробихте старите. Но за сметка на това направихте райска държава за ***.
13
2
 
20
 
! Отговори
Иванов преди 10 години
Как не те е срам ? Ти и Костов по време на ограбването ВИ на страната забравихте,че има народ който ви гласува доверие !Вие ПЪРВИ ИЗГОНИХТЕ ДЕЦАТА НИ ДА СКИТАТ ПО ЧУЖБИНА,ВИЕ правитизирахте какво ли не,раздавахте заводи на близки без пари. Жалко че подскачаше на барикадата в Дупница и лъжеше хората. Ако знаех че ще стане така още от тогава щях да отстоя вашите идей, имаше достатъчно ЦАПЕНИЦИ за огрев на барикадата !
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Наде,айде да си разменим местата.
11
3
 
19
 
! Отговори
666 преди 10 години
Време е или да се разпада ЕС или ние да излизаме от него,не взимат никакво отношение за случващото се в страната ни,плащаме като замаяни лихви,ограничения отвсякъде заради договорите с тях,напълниха пазара ни с *** си,единствения плюс за мен е безвизовото пътуване...
10
2
 
6
 
! Отговори
щирлиц преди 10 години
Ние,т.е те са на всеки километър.От 1944 та до днес.Нещастна България...
9
3
 
32
 
! Отговори
тотко преди 10 години
Наде помним какво правихте с Ванката Костов и за гаража помним.А ти помни ,че за да има толкова много бедни в България сте виновни и вие,*** излъгахте ни,Помниш ли Наде равния старт и другите глупости.
8
4
 
37
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Другарко Михайлова-Неинска защо не кажеш нещо за бедните и богати в България. Нали вие с Иван Костов правихте приватизацията и дадохте на ваши другари всичките предприятия, а народа кучета го яли. Ами същото е и в Европа, богатите не искат да делят с бедните. Апропо защо ти не подариш на бедните гаража на ЦК на БКП , който присвоихте с твоя мъж.
7
12
 
3
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
До Анонимен 5ЕС основно дава пари за предприятия, фабрики и нови работни места. Аз се учудвам, че не знаеш това, може би си си говорил с кораба-майка?
6
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само едно не ми е ясно...Защо се дава трибуна на някъв политически труп,изкарали го от килера и в качеството си на каква тая се обажда??От тая зависи в кой крачол ше ги го преместя с извинение и синьото или пембяното ви единство......Какво разделение бе? През 2012 Ирландия е напусната от 400 хиляди човека...миналата година от още 50 хиляди мисля че...в Испания и Италия какъв е шит няма да коментирам....Така че аре умитаи се.......и туй то
5
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СТЕНАТА беше съборена 1991,но за съжаление само визуално,но нали това е целта на ЕС и вашата цел бе г-жа Нейнски,нали за това плакахте след приемането ни.Не ви ли беше ясно ТОГАВА,че със замисъла ЕС богатите страни от Европа си осигуриха НЕОГРАНИЧЕН ПАЗАР за цялата си икономика без борба.Някой,някога да е чул ЕС да дава пари от фондовете си за предприятия,фабрики,нови работни места!!Дават се само помощи,но не БЕЗПЛАТНО!!
4
0
 
9
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Разделението между богати и бедни в Европа е нeизжно !!Kakto e tragnalo ako chetvart Azia i polovin Afrika stanat Evropeici s Evropa e svarseno.
3
4
 
14
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
Тая гъска дясна ли е или ми се струва, че на стари години и избива марксистката закалка?
2
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Разделението между богати и бедни в Европа е опасно" - Като каква го казва госпожата? Като богата или бедна?
1
15
 
12
 
! Отговори
архар еленков преди 10 години
браво наде