Българи в Белгия крали метали от железниците и от домове

Крадците на проводници били забелязани от хеликоптер
Обновена: 3 апр 2014 13:21 | 3 апр 2014 12:45, Елка Василева
85
Българи в Белгия крали метали от железниците и от домове
Снимка: архив, Reuters

Български граждани са били осъдени условно в Белгия заради кражба от къща в южния град Нивел, съобщават местни медии.

През декември миналата година Алексей и Никола се промъкнали в частния имот и взели накити, мобилни телефони, таблет и парфюми. Те били заловени в непосредствена близост до местопрестъплението от полицейски патрул. До произнасянето на съда двамата са били задържани, като пред съдията са обещали да
напуснат Белгия. Уточнява се, че повече те няма да имат правото на условно освобождаване в страната.

Подсъдимите заявили, че пристигнали в Белгия, за да търсят работа. Отбелязва се, че често престъпници като тях давали подобно обяснение при разпит. Досега за двамата няма регистрации за кражби в Белгия. Присъденото наказание с отложено изтърпяване е една година затвор.

При друг случай полицията в същия район е задържала преди дни двама български граждани в момент на кражба на метали от системата на железниците. При полицейска операция по издирването на изчезнал човек от вертолет били забелязани двамата български граждани. При задържането им в тях били намерени проводници, както и всички необходими средства за кражбата на медни изделия.

Уточнява се, че за тези двама българи белгийската полиция разполага с регистрации за предишни подобни прояви.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: железницибелгиякражба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
15
 
! Отговори
Мошо преди 10 години
А бе *** като разбраха,че ще се връщаме към Русия да не би да се уплашиха и да хукнаха масово към западна Европа. Ако е така продължавайти да ги стряскате ама май са множко и зор ше са изнижат.
61
0
 
24
 
! Отговори
Елке Василева, преди 10 години
Правилно си написала в началото на статията - "български граждани"!Но защо и в заглавието, и в края на статията пишеш "българи"?! То е ясно, че са ***.
60
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***!Не са българи!
59
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия имат българска лична карта, ама нищо друго българско няма в тях... Между другото да им се отнеме, като ги екстрадират че петнят нацията...
58
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ако бях белгиец или холандец щях да искам всички навляци да се махат
57
1
 
20
 
! Отговори
звеновод преди 10 години
БългаринаМ (македонец) си е Българин-Б (българин), иначе трябва да има и Българин-Ш (шоп) или Българин-Д (добружанец) ама това е друга тема която само ни отвлича от брането, норма имаме да изпълняваме ей, ЕУ норма
56
2
 
25
 
! Отговори
Стоян К. преди 10 години
В документите трябва да се пише.Българин-Ц (***),Българин-Т (туряин),Българин-М (македонец) и всички останали нацоналности с българско гражданство.Да се знае кой какъв е.А не всичките българи са ***.
55
1
 
46
 
! Отговори
ined преди 10 години
Ромите където и да отидат се захващат с традиционният ромски занаят - бране на жилязо и бакър.
54
0
 
29
 
! Отговори
Манго преди 10 години
''Крадците на проводници били забелязани от хеликоптер ''Белгийчета,държте се,братята допърва ще търгват от към нас,при вас!МЕЕЕДЕЦ
53
0
 
32
 
! Отговори
Ще победим!!! преди 10 години
Там нямат ли си Хелзински комитет, които да защитава правата на "волните берачи" - това чудо на природата. Как си позволяват да прекъсват железният кръговрат и "естественият" природосъобразен процес "БРАНЕ"
52
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Български граждани не означава българи! Напишете коректно - *** с българско гражданство. Ако ние продължаваме да ги наричаме българи, как да накараме останалия свят, да не пише, че българи в другите страни вършат *** золуми?
51
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
от абсолютно достоверен източник знам ,че помощите/парите за обгрижването,интегрирането и развъждането на *** ,са от Европейският съюз.Тъй ,че след като си плащат за тях нека си ги приемат и гледат и възпитават в тяхната си държава!
50
0
 
49
 
! Отговори
БЪЛГАРКА преди 10 години
МОЛЯ НЕ ПИШЕТЕ БЪЛГАРИ А ***
49
0
 
30
 
! Отговори
?!? преди 10 години
Добре де, толкова специализирана работна ръка има в брането на "джилезу" и "халумин". Да пратим трудещите се на местата, където има недостиг на тези кадри- Чернобил и Фукушима.
48
0
 
27
 
! Отговори
ТЕСТ за БГ преди 10 години
В Белгия преди да казват, че някой е българин да му дадат да реши стандартния тест при завършване на 4-ти БГ клас (поне). Резултата от теста ще покаже кой какъв е. Подобна практика е добре да се въведе от всички европейски страни (основно Германия, Великобритания, Холандия, Дания и т.н.).
47
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А не ве Бате,ний не кардем,ний берем!
46
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И в Белгия ли работят нашите електротехници!
45
0
 
31
 
! Отговори
До Белгия преди 10 години
Бе , защо дискриминирате така хората бе, те такава им е етно-културата.Трябва да им построите къщи както в България , да си ги развъждате и да им се радвате когато берат желязо за 300 лв от някоя релса и някой влак да дерайлира и направи за хиляди....расисти!!!
44
0
 
23
 
! Отговори
ЗАТВОРЕНО ОБЩЕСТВО преди 10 години
"ХИНДО-БЪЛГАРИ!!!"
43
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо пишете, че са българи. Коректното заглавие е "Кюмюрени, миризливи *** в Белгия крали метали от железниците и от домове".