ЕК: Не може да спрем европейските фондове на основа на докладите

Механизмът за сътрудничество и проверка няма пряка връзка с парите от ЕС
Обновена: 4 апр 2014 14:46 | 4 апр 2014 14:26, Елка Василева
53
ЕК: Не може да спрем европейските фондове на основа на докладите
Снимка: архив, Reuters

Европейският парламент цени механизма за сътрудничество и проверка, той е отлично средство за наблюдение на напредъка на България и Румъния. Механизмът няма пряка връзка с изразходването на средствата от ЕС. Това означава, че не можем да предприемем действия за спиране на европейските фондове на основата на заключенията от докладите по механизма, заяви еврокомисарят за данъчното облагане и митническия съюз, одита и борбата с измамите Алгирдас Шемета.

Още по темата
Еврокомисарят каза това в коментар за приетата вчера от Европейския парламент препоръка Европейската комисия да преосмисли дали в България средствата от ЕС могат да бъдат използвани по правилата.

Ще продължим да работим с българското правителство, за да укрепим допълнително системата за управление и контрол на фондовете, посочи Шемета.

Доколкото знам, представители на екипа на еврокомисаря по регионалната политика Йоханес Хан ще посетят България и ще разговарят с българските власти за подобряването на системите за ръководство и управление на използването на европейските средства. В тази посока виждаме следващите си стъпки в подобряването на изразходването на европейските фондове в България, заяви Шемета, цитиран от БТА.

По-рано днес вицепремиерът Зинаида Златанова заяви, че нито са спирани фондове за България, нито в момента има спрени, обратното - правителството спаси стотици милиони евро в края на миналата година. Тя изрази предположение, че е възможно черновата на препоръката на ЕП е писана в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно цецо ухото що мълчи? той е с наакано дупе още неможе д го изтрие
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бат Бойко пак се мъчи да създаде итриг и покаже колко е велик! Знаем те бат Боко видяхме как се наака за 4 години. Такива *** *** че Сергей Бубка неможе да ги прескочи
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бат Бойко и ГЕРБ са пълна нула смешници отвсякъде където бутнеш мирише то фалшиви бюлетини ли небяха, тефтерчета, подслушване, пиар акции, незаконни полети с военната авиация какви ли чудеса небяха. Е бат Бойко видяхме че нямаш потенциал да управляваш багажа ти стига само да си пожарникар
40
0
 
4
 
! Отговори
. преди 10 години
Новината за протестите в Брюксел и разпръскването с водни струи и сълзлив газ бе изтрита автоматически,но под друга статия за Пуси Райът призива на форумец да се пали християнска църква и убие свещенник си стои още .Не се оставяте да ви зомбират,следете истинските новини.rt/news/water-cannons-brussels-protest-405/
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И какво се оказа накрая, че герб се провалили и укорът е към тях.
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само някакви скандали и се привиждат на опозицията, само истерии. Реално няма нищо такова. Драмите, скандалите и проблемите са герб.
37
0
 
4
 
! Отговори
До 36-и: преди 10 години
И то с много просто, ГЕРБерско око!
36
1
 
7
 
! Отговори
БГ преди 10 години
А Буда ( Бойко ) ни успива с това че щели да но спрат парите. Страшен бокл*к си Буда. Това за пореден път показва колко си некадърен с твоята смачкана и мутрагенска партийка. ГЕРБ никога повече няма да са на власт!
35
2
 
11
 
! Отговори
Димитър преди 10 години
Това става защото Тиквата "родолюбец" ходи да ни клевети в Брюксел колко сме корумпирани и колко много го репресират горкичкият! А по време на неговият мандат всичко беше по мед и масло!
34
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дебелото Лили дето вчера подскачаше и настояваше ЕК да предприеме действия срещу България (да, точно така, срещу България), сега да си обира крушите и да отива на село да пасе козите.
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
BOIKOVA RABOTA E TOVA !
32
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вижда се с просто око че ГЕРБ управляваха по добре. Е как тогава даже нямаше и намек за спиране на средства, а сега това е въпрос на няколко седмици?
31
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕК: Не може да спрем европейските фондове на основа на докладите....както и не можем да спрем простотията на Боко Тиквата и герберската му крадлива банда!
30
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герберчета, като изключим неоспоримия факт, че сте абсолютно неграмотни и неизлечимо ***, иначе как сте?! К`во става с тези фондове, кога щели да ги спират? Лилето ли да питаме, Боце ли, Цвъце ли... или филанкишията?!
29
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Истината е, че на власт в европарламента е ЕНП, която вие на умряло, че Боко Тиквата не е на власт и прави всичко възможно да го възкреси, включително с подобни акции, които да му вдигат имиджа! А нас отново ни мислят за ***, с които да се гаврят! Време е тая *** да бъде очистена от европарламента и на власт да дойде Групата на европейските социалисти и демократи! Няма грешка - социалистите и демократите там са в един отбор, а народната партия е сбирщина от популисти от сорта на Борисов!
28
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Внимаие пинокио цветан цветанов е платил хилидарки пари от нашите данъци на герберските безмозъщни *** за да защитават всеки ден по форумите боко *** и малоумната им партия българоубийеците от герб-
27
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен ГЕРБ са милиционери или милиционерски роднини, между 1944 и 1989 БКП пращаше в лагери и затвори, но там и в районните биеха и убиваха именно милиционери!
26
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 31още една може да измислим. Комуниста се познава по мързела и безхаберието!
25
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нова българска поговорка - Герберът се познава по правописа.
24
3
 
15
 
! Отговори
gost99 преди 10 години
До Анонимен По времето на българоубийеците от герб се струеха единствено магистрали.Нищо друго не се правеше. Е съжалявам аз афалт не ям.Герб не увеличиха пенсиите на възрастните хора не се погрижиха за майките които не могат да имат деца.Бяхме много зле благодарение на боко *** и лизаците му които услужваха само свойте герберски безмозъщни *** за другата част от българския народ хич не им пукаше