ЕК: Не може да спрем европейските фондове на основа на докладите

Механизмът за сътрудничество и проверка няма пряка връзка с парите от ЕС
Обновена: 4 апр 2014 14:46 | 4 апр 2014 14:26, Елка Василева
53
ЕК: Не може да спрем европейските фондове на основа на докладите
Снимка: архив, Reuters

Европейският парламент цени механизма за сътрудничество и проверка, той е отлично средство за наблюдение на напредъка на България и Румъния. Механизмът няма пряка връзка с изразходването на средствата от ЕС. Това означава, че не можем да предприемем действия за спиране на европейските фондове на основата на заключенията от докладите по механизма, заяви еврокомисарят за данъчното облагане и митническия съюз, одита и борбата с измамите Алгирдас Шемета.

Още по темата
Еврокомисарят каза това в коментар за приетата вчера от Европейския парламент препоръка Европейската комисия да преосмисли дали в България средствата от ЕС могат да бъдат използвани по правилата.

Ще продължим да работим с българското правителство, за да укрепим допълнително системата за управление и контрол на фондовете, посочи Шемета.

Доколкото знам, представители на екипа на еврокомисаря по регионалната политика Йоханес Хан ще посетят България и ще разговарят с българските власти за подобряването на системите за ръководство и управление на използването на европейските средства. В тази посока виждаме следващите си стъпки в подобряването на изразходването на европейските фондове в България, заяви Шемета, цитиран от БТА.

По-рано днес вицепремиерът Зинаида Златанова заяви, че нито са спирани фондове за България, нито в момента има спрени, обратното - правителството спаси стотици милиони евро в края на миналата година. Тя изрази предположение, че е възможно черновата на препоръката на ЕП е писана в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
12
 
5
 
! Отговори
БКП НА СЪД! преди 10 години
БКП трябва да бъде забранена със закон и всичките и членове и техните роднини трябва да бъдат строго съдени за мародерщината и унищожението на България! И задължително трябва да бъдат съдени като национални предатели!
22
15
 
4
 
! Отговори
ком. терор преди 10 години
Стотици хиляди сa репресирaните бългaри от червенaтa хунтa, дошлa със щиковете нa рускaтa въшливa пaсминa след 9.9 44 г. Долу русия, долу комунизмa, десните пaртии сa куци мaгaретa, зaщото ги създaдохa комунaрите! Но пaк сa по- добре от сергей, дребния побелел побъркaн русофил и бей местaн!
21
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще поживеем ще видим.
20
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 22България я унищожихте вие долните национални предатели кланящи се на чуждоземен режим от Русия! Вие разсипахте държавата!!! Още като се почне от Димитров (свръх националния предател) и се стигне до Станишеф , вие разсипахте държавата. Герб няма нищо общо с тези неща! Вие сте *** който трябва да бъдете съдени в Хага или Стразбург за геноцид към народа си , вие сте гадовете виновни за избиването на стотици хиляди българи! ГЕРБ са тук от 4 години а вие от 100!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
пена, кифлоч неграмотен! пише се спрАт, а не спрЪт..
18
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Партията на българоубийеците от герб трябва да бъде забранена със закон.Боко *** докато не се върне на власт и не унищожи България със малоумието си няма да се успокои.От герберастите и техните гъзоблизци не очаквайте нищо хубаво а само простотии.
17
11
 
4
 
! Отговори
Съд и смърт! преди 10 години
БСП и членовете им трявба да бъдат съдени за геноцид към собствения си народ!
16
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БКП е създадена от неграмотни, необразовани, *** и прости хора. Предимно от бивши затворници осъдени за убийства изнасилвания и тн ... днескашните им дъщери и синове са от БСП! Никога немога да гласувам за хора предали собствения си народ и собствената си държава. Никога немога да гласувам за хора който са доказани убийци и изнасилвачи на малки дечица и безащитни жени! БКП трябва да бъде забранена със закон и всички да бъдат строго съдени!!!
15
3
 
9
 
! Отговори
KKK преди 10 години
До Анонимен2011 изборите са били официално признати за сгрешени ?!?!?!? кво да коментирам повече ?ти зпочваш да си измисляш събития, което не е чудно гледайки начина по който тълкуваш конституция и закони. Ще изчакам е повече от 4ри ако се наложи. Свобода и свободно мислене не са дава насила, другарю
14
13
 
5
 
! Отговори
Габрово преди 10 години
Дядо ми и баба ми са разстреляни в собствената си къща от комунистическите ***. 2 къщи на гунен кладенец са заграбени от комунистите. Баща ми е обявен за враг на народа и пратен на тежак физически труд в каменоловната във Варна. На най-добрия ми прятел дядо му е публично разстрелян пред старата поща (бившия девически манастир, градниката с мечката днес). Всичко това е направено защото сме били капиталист и империалисти! Дядо ми е бил кожар а дядото на моя прятел обущар! Долни комунисти ***!!
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен Нормално от българобийеците от герб нищо хубаво не може да се очаква.Боко мутренския *** за него най важната чел е да се върне отнова на власт и да унищожи България.Докато това не се случи няма да се успокои
12
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До KKK Щом 2011 година изборите бяха законни, въпреки че официално бяха признати за сгрешени 80% от избирателните протоколи, а представители на управляваща партия разнасяха чували с бюлетини - няма какво да се жалваш изборите от миналата година. На калпав Х - вълната му пречи е казал народа, това за пълна сила се отнася за политиците на които все някой друг им е виновен! ГЕРБ получиха ли мандат за правителство - получиха! Върнаха ли го? - Върнаха го! Да чакат 4 години и пак да се пробват!
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименнашето място е в евроазиатския съюз дето няма никаква корупция и всичко е мед и маслко, а ?
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Положението на ЕС е критично- клати се от корупция и шуробажаджанащина. Англия иска да се оттегли, а след нея и други. Нашето място не е там и скоро сами ще избягаме без да чакаме да ни върнат фондовете излезли от нашата държава .
9
2
 
13
 
! Отговори
KAPO преди 10 години
Европейската комисия също повиши неотдавна прогнозата си за икономическия растеж на България и предвиди през 2014 г., че той ще бъде 1,7%. Очакванията, заложени през есента на миналата година, бяха за ръст от 1,5%. Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) пък прогнозира ръст на родния БВП от 2% през 2014 г.------------Плюйте, герберасти!
8
6
 
3
 
! Отговори
KKK преди 10 години
До 6,Не бих казал, че при нарушаване на изборния закон, изборите после са законни въпреки че съда го реши така. А защо съда го реши така, мисля че критиките от статията горе го обясняват.Следователно НЕ е в съответствие с конституцията, но вашата пропаганда е способна да изкриви всичко.
7
11
 
6
 
! Отговори
пена преди 10 години
Няма да спрът нищо на основа на докладите но ще спрът всичко на основа на масовото крадене в проектите. Както спряха ОП Околна среда ще спрът и останалите ...
6
3
 
3
 
! Отговори
Chicho Pey преди 10 години
Чичо Пей излиза в отпуск.Най-лесно е да се разобличат сатанистите-попове папи, терористичните-юдаистки и ходжи, и техните паравоенни образувания като ционстичните им клубове и всякакви религиозни масонства.Но нещата не са толкова лесни с лицемерите,страхливците и лакеите и бабите,които ги канонизират-за собственоито си и общо погубление.Чичо Пей излиза в отпуск.
5
6
 
16
 
! Отговори
ДИДИ преди 10 години
Балоните на противобългарина ББ се спукаха!
4
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я от ЕС казали на Бочко "ДГД"!