ЕП препоръча спиране на еврофондовете за България

Призова за решителна позиция на ЕК спрямо страната ни
Обновена: 3 апр 2014 16:31 | 3 апр 2014 13:37, Елка Василева
642
ЕП препоръча спиране на еврофондовете за България
Снимка: архив, Reuters

Европейският парламент прие препоръка, в която призовава Европейската комисия "да възприеме решителна позиция по отношение на България и сериозно да разгледа въпроса дали (. . .) изобщо е възможно използването на средства на Общността съгласно правилата", предаде БТА.

Препоръката няма законодателна стойност, уточни преди дни председателят на ЕП Мартин Шулц.

В доклада за освобождаването от отговорност по изпълнението на общия бюджет на ЕС за финансовата 2012 година докладчикът Маркус Пипер (ЕНП, Германия) предложи въпросния текст, който бе утвърден днес след предварителното одобрение на парламентарната комисия по бюджетен контрол.

В т. 296 от доклада под заглавието "Липса на напредък в България" пише, че в последния доклад на ЕК по механизма за сътрудничество и проверка комисията отчита "липсата на напредък (. . . ), продължаващото силно разпространение на корупцията и наблюдаваното в страната принципно затруднение за разпределяне на отговорности и поправяне на грешки" в страната.

С днешната резолюция евродепутатите изразяват дълбока загриженост от оценките на ЕК за нашата страна.

Предложението на българския евродепутат Ивайло Калфин за отпадането на въпросния параграф не беше прието. Сходна препоръка беше одобрена и за Румъния, съобщи БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


642
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
513
2
 
0
 
! Отговори
болгар преди 10 години
За какъв *** ни е тоя съюз? И както е предсказала Ванга ще има нов Балкански съюз .а този еврогейският е обречен да изщезне както е предсказала нашата пророчица
512
2
 
2
 
! Отговори
болгар преди 10 години
Откакто влязохме в Еврогейският съюз всичко в България рухна -затриха ни селското стопанство( ядем турски и гръцки ***), затвориха ни атомната електроцентрала, продадоха ни тецовете на американците, докараха ЕПТ-та та ЧЕЗ,ЕНРГОПРО. И ЕВН да крадът бедния Български народ, Затриха Българската армия, навсичкот отгоре не ни пускат в Шенген защото сме били ***, Англия спря степендиите на нашите студенти, докараха ни сириските бежанци който бягат защото европа провокира Асад еееее до кога ?
511
0
 
0
 
! Отговори
Brut преди 10 години
BG izvan EU sled 25 mai. programa za novo samostoyatelno bg razvitie prez 21 vek.komshiite v Turkyie ne sa v EU - i sa po-dobre.moje da si napravim nov morski sauz.EU idva avtomatichno po natura vatre pri nas - v moreto ni idva i bez drugo vsichkia bukluk ot EU.
510
0
 
2
 
! Отговори
Щерев преди 10 години
С такова правителство - ДО ТУК! " ...Илучец еж, водица пий, и пак поглеж, дий-воле дий! Като няма прокопсия - плюл съм в тая орисия!.." Защо им се подчиняваме? Защо ги пускаме в България? А бе я с....р!
509
4
 
1
 
! Отговори
Той е преди 10 години
До 1616Хайде сега,та нали всичките ни управници са "избирани" точно с благословията на този ЕС и САЩ!Да ти е хрумвало,че те държат на тия корумпираните,щото се манипулират и управляват лесно,зависими са?Да ти е хрумвало,че този ЕС ни иска бедни и лесни за манипулиране?Иначе просто щеше да разкара тая пасмина от върховете на властта,ако са им неудобни!Толкова войни водят с "неудобни" режими, а тука нищо не правят, защо ли е така?Риторичен въпрос...
508
2
 
4
 
! Отговори
1616 преди 10 години
Че ЕС е провал, това е ясно, но рестрикциите им към България - най- корумпираната държава в Европа, може би и в света, са основателни!Най-бедното население, най-висока смъртност, най-подкупните политици, медии и съдебна система, трагично здравеопазване....Протестите не успяха, отново ни управляват комунисти, турци.... същите нагли лица от мутро-прехода, а народът изглежда приспан....Или да се поведе война или да закриват държавата!
507
8
 
8
 
! Отговори
Той е преди 10 години
Ами тогава ние пък да спрем да плащаме вноските си в ЕС, така ще е справедливо! Кой *** още не е разбрал, че на тия "третополовци" и травестити от Запада изобщо не им дреме за нас? Че единственото вярно решение е час по-скоро да се омитаме от НАТО и ЕС, докато съвсем не са ни загробили!
506
9
 
8
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
Разбра ли сега, българино колко струваш за поми....ския ЕС ! Винаги ще намерят предлог да отрежат парите за България и Румъния. Aко еврокомисарите следят българските форуми-това е за тях- Fu...k european union. Fu..k NATO . GLORY RUSSIA, GLORY VLADIMIR PUTIN !
505
4
 
4
 
! Отговори
Симо преди 10 години
Вай вай вай ваййййййй икакво ще крадат комунистите сега?????? или Путин плати вагон със злато на ЕС, да спрат субсидиите за да ни награби той,като ангел спасител . ИГРИТЕ ВИ НЯМАТ КРАЙ .ЯЗЪК ЗА НАЦИЯТА.
504
1
 
13
 
! Отговори
Нед преди 10 години
Много сте смешни едните ревът БСП са виновни а доклада е 2012 трета година от управлението на ГЕРБ.Другите долу ГЕРБ а истината е че за това положение са виновни всички управления до ден днешен!!!
503
6
 
2
 
! Отговори
Няма значение преди 10 години
Бъдете положителни.Радвайте се на което имате. Оценете го и благодарете.Обичайте себе си, първо.Не лъжете (себе си).Усмихнете се :-) (на себе си, в огледалото)И ако не ме напсувате, БЛАГОДАРЯ ВИ!Всъщност, темата (статията) няма значение! Това ни е урока, да сме по-добри. Всеки ден! Със всяка статия :-) затова сме дошли на Земята, сега!Трудно е, но "ако беше лесно, нямаше да е интересно" :-)Надявам се и вярвам, че ще доживея свят, в който самоуважението и търпението, ще са на почит :-)
502
0
 
2
 
! Отговори
Няма значение преди 10 години
Много ми е мъчно като чета коментарите.Не разбирате ли, че личните нападки/обаждания, не ви правят " по-прав" от нароченият...За да има оставка, или оправия, или посока, в бъдещето, трябва да има приемливост и търпимост, със всеки, и всяко мнение! Всеки има право на това.Много поговорки на български език са невероятно красноречиви.Не прави (казвай на другите) това, което не искаш да ти правят (казват).За да уважаваш/обичаш другиго, уважавай/обичай себе си първо. Иначе не би могъл.Успех :-)
501
3
 
0
 
! Отговори
До гого преди 10 години
А ти сигурно подписа фактурата за горивото!
500
4
 
15
 
! Отговори
gogo преди 10 години
На хората с политическа амнезия (види се много има такива) ще напомня, че през 2007-*** година, когато цяла България гореше, поискахме помощ от Евроатлантическия център за координация и реагиране при бедствия на НАТО.Оттам ни показаха среден пръст.Тогава Русия изпрати специалния си самолет ИЛ 76 за гасене на пожари, без да иска пари за това, а България заплати само горивото за самолета. За 30 часа бяха угасени пожари в планините, които горяха от седмици."Приятел в нужда се познава"
499
4
 
11
 
! Отговори
що не им теглите м.. преди 10 години
на ЕС. И без това ни третират като от 5 свят. Роби
498
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
REFERENDUM za uchastieto na BG v EU !!!
497
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
FU*CK EU !Виктория Нюланд.
496
8
 
24
 
! Отговори
българин преди 10 години
Когато е на власт БСП все така става -Европа ни спира всякакви пари доде ни уври акълът да не гласуваме за червените болклуци!
495
6
 
13
 
! Отговори
!! преди 10 години
едно нещо трябва да разбереш - на русия й разгониха фамилията след 1991 - както впрочем и на нас. цивилиазионния модел който имаме в момента е наподобява англосаксонска колония - нищо повече. за това най малко е виновна русия. едно време цената беше националния идеал - сега може да се каже че цената е оцеляването на българия. дано тоя народ се осъзнае най-накрая - инстинкт за самосъхранение - нещо подобно - дано сработи по някое време
494
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
580, какви клишета, бе, драги, 12 години съм им гледал сеира у нас, а после и в чужбина. Има и свестни, но повечето, особено младите, са нагли и арогантни типчета, дори от българите са по-зле. Напият се и само започват да говорят колко велика е Русия и се чудят каква простотия да измислят. И хем Русия била най-най, хем хич не им се връща и бачкат на Запад. Айде, моля ти се. Американците са същите слабоуми, само дето не могат да носят на пиене.