18% от холандците "за" свободно движение на българи

В Холандия тази година са пристигнали под 1000 българи и румънци
Обновена: 12 апр 2014 19:03 | 12 апр 2014 18:58, Елка Василева
39
18% от холандците "за" свободно движение на българи
Снимка: архив, Reuters

По-малко от една пета от холандците подкрепят свободното движение на българи и румънци в Европейския съюз, показва проучване по поръчка на Амстердамския университет, цитирано в информационния сайт DutchNews.nl.

Докато 54 на сто са на мнение, че европейските граждани трябва да имат възможност да работят навсякъде в общността, процентът спада до едва 18 на сто, когато става въпрос за българи и румънци.

Подкрепата за пълно отваряне на границите на ЕС спада "драматично" в отговорите на поддръжниците на най-проевропейските холандски партии Демократи 66 и Зелена левица.

Докато 80 на сто от поддръжниците на Демократи 66 подкрепят принципа за отварянето на границите, едва 34 на сто са съгласни това да стане, ако правото важи и за българи и румънци. В момента Д-66 е най-подкрепяната в социологическите проучвания партия, която ще участва в европейските избори след месец.

 "Никога досега не съм виждал такъв рязък ефект с прибавянето на четири-пет думи към въпроса", посочва професорът по политическа комуникация Клес де Врезе.

Преди отпадането на необходимостта от разрешителни за работа за граждани на България и Румъния се появиха опасения, че хиляди ще пристигнат в Холандия да търсят работа. В действителност твърде малко го направиха. Според социалното министерство до средата на март в Холандия са пристигнали по-малко от 1000 българи и румънци.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
До Но.19 Бади преди 10 години
Ти да не си *** наш'те бИ батИ, не мУжах да тА хвана в мисълтЪ??! Какви са тези "маде ин БГ"...голям бълЬгарин са праиш бее?! И какво произвеждаме чак толкова, че да конкурира ЕС стоките....автомобили ли, дрехи ли, електротехника ли....какво?! Аааа, да....произвеждаме *** - с МАДЕ от България! Хаха...*** Смешков!!!
29
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
Много са прави хората даже!! Живея в Холандия от 10 години. В началото(тогава) се отнасяха към нас(българите) доста почтено и аз се чувствах бял човек. От както разрешиха свободното предвижване и работа се напълни САМО с *** от цяла България - мръсни, с ръждясали таратайки(най-вече микробуси), неговорещи никакъв зап.европейски език и най-вече с поведение, което не съответства на тукашните стандарти! Е как си мислите, че ще ни харесват? А и кой го интересува какво си мислим за тях?!
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защото продажните ни медии са анти-български и благодарение на тях чуждите медии сипят само *** по наш адрес. Сигурен съм, че македонците, сърбите, албанците и турците са по-харесвани от нас.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А защо не пишат че 82% са против.
26
0
 
6
 
! Отговори
с. преди 10 години
Ало,австралиеца!Тая простотия я чета за десети път!То бива да си комплексиран тапет,но ти си просто уникат!Според тебе дали някой го интересува чак толкова тъпата ти кариера,та повтаряш като мантра тая история!?
25
0
 
5
 
! Отговори
до 24 преди 10 години
Имат нещо общо. И едните и другите биват третирани под общ знаменател, без наистина от културно и каквото и да е било естество да имат нещо общо. Не е честно и коректно както спрямо България така и спрямо Румъния. Но и ти с такова определение за една цяла страна не показваш повече класа от един средно статистически умствено ограничен западноевропейски параноичен шовинист.
24
1
 
16
 
! Отговори
до 25 преди 10 години
По големи нихилисти от нас българите няма. Аз не мисля, че сме зле. Всички българи, които познавам зад граница са малко или много, добре интегрирани. Децата им са на 100% интегрирани и по нищо не се различават от местните освен с имената си. На мене лично ми е страшно обидно след тази популистка вълна и опасение от тъпите им расистки партий. Ако имаше политици на място в БГ и РО щяха да искат сметка на тези "политици" за грешните преценки и публично извинение.
23
5
 
14
 
! Отговори
урунгел преди 10 години
бях в Амстердам през пролетта-освен жени като крави и слаботелесни пичове имаше разни *** от всякакъв *** сой.И това е Европа?Мерси
22
1
 
6
 
! Отговори
a преди 10 години
*** тез ксенофоби що си мислят, че някой изгаря от желание да ходи в смотаната им държава ? Да си гледат мароканците и да не реват много много. То и че при нас мат'риала е лош не е тайна. Наща си страна се напълни със ***, псевдо "мутри" и тарикати. *** на днес бг са калъфи проЗти !
21
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма какво да им се сърдим ! Проблемът си е в нас , колкото и да не ни се харесва ! Щом са "за" движението на всички в Европа , освен нас , значи може да не сме чак такива пичове , за каквито се мислим !
20
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо навсякъде ни слагат под общ знаменател с румънците, да кажат дошли са 980 румънци и 20 българи... Ние нямаме нищо общо с оная *** държава освен граница
19
7
 
10
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Кой пък ги пита холандците?
18
3
 
11
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
И колко от нашите съграждани гласуват за свободното движение на чуждестранните работници към България?
17
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички *** - в Холандия!
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Znachi ot tiq 82 % Holandci deto ne ni shtat , sa kolonii ! sa Turcite Kurdite Indiicite Afrikancite Marokancite i tntatak... A 18% ot holanskiq narod sa dalech ot takiva intrigi ! Uniq napusheni chernilki kadeto pusnaha koreni tam , gi e strah dane doidem za sociqlnite pomoshti ! Dagi e*a u gro*nite boklu*i !
15
6
 
6
 
! Отговори
Бади преди 10 години
Не на ЕС ембарго на всичко от там купувайте само маде ин БГ, спокойно тези скоро няма да ги има фалират!!!
14
2
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
То да беше само Холандия...абсолютно всички страни са на това мнение. Скоро почти няма да останат българи в чужбина, всяка страна търси законен начин да ги изхвърли и като се има в предвит новата наближаваща криза дори и по-дълго работещите българи ще ги махат за да се освободи мястото за тях . В някои страни има вътрешно държавно неписано правило да не се назначават българи и румънци, дори оказват натиск на някои фирми чрез общините. А какво казват нашите политици си е тяхна работа.
13
3
 
19
 
! Отговори
123 преди 10 години
В цял свят врабчетата чикчирикат, само в Амстердам хихикат.
12
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Казали му на бай ти ***, че не го искат и той естествено като голям ербап също не ги иска... Вместо да си погледне окаяната държавица и да помисли какво може да се промени, той запрята окъсани ръкави и гледа люто. И после защо не можем да се "оправим"... Защо ли?
11
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво мрънкате, много са си прави хората. И аз да бях нямаше да искам купища бедняци да се мъкнат в уредената ми страна, тях някой питал ли ги е дали са съгласни ние и Румъния да влизаме в ЕС? Все едно утре да приемат Турция в ЕС (никой няма да ни пита ако решат от Брюксел) и да ни наводнят няколко милиона като външна граница на съюза... Ще ви е кеф ли?