18% от холандците "за" свободно движение на българи

В Холандия тази година са пристигнали под 1000 българи и румънци
Обновена: 12 апр 2014 19:03 | 12 апр 2014 18:58, Елка Василева
39
18% от холандците "за" свободно движение на българи
Снимка: архив, Reuters

По-малко от една пета от холандците подкрепят свободното движение на българи и румънци в Европейския съюз, показва проучване по поръчка на Амстердамския университет, цитирано в информационния сайт DutchNews.nl.

Докато 54 на сто са на мнение, че европейските граждани трябва да имат възможност да работят навсякъде в общността, процентът спада до едва 18 на сто, когато става въпрос за българи и румънци.

Подкрепата за пълно отваряне на границите на ЕС спада "драматично" в отговорите на поддръжниците на най-проевропейските холандски партии Демократи 66 и Зелена левица.

Докато 80 на сто от поддръжниците на Демократи 66 подкрепят принципа за отварянето на границите, едва 34 на сто са съгласни това да стане, ако правото важи и за българи и румънци. В момента Д-66 е най-подкрепяната в социологическите проучвания партия, която ще участва в европейските избори след месец.

 "Никога досега не съм виждал такъв рязък ефект с прибавянето на четири-пет думи към въпроса", посочва професорът по политическа комуникация Клес де Врезе.

Преди отпадането на необходимостта от разрешителни за работа за граждани на България и Румъния се появиха опасения, че хиляди ще пристигнат в Холандия да търсят работа. В действителност твърде малко го направиха. Според социалното министерство до средата на март в Холандия са пристигнали по-малко от 1000 българи и румънци.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
10
 
! Отговори
зидан преди 10 години
До СТАРА ЗАГОРАникой не се натиска никъде, ние сме в ЕС и НАТО по политически причини, трябва да им покажем, че сме наясно с това и, че искаме да си плащат. България никога няма да е неутрална и независима, щото големите смятат, че така не може..
9
4
 
11
 
! Отговори
СТАРА ЗАГОРА преди 10 години
Абе кре*ени управляващи и депутати, най-после не разбрахте ли че запад не ни искат а вие се натискате с нашите българи и *** да ни интегрирате на запад, ние сме крадливо и лъжливо племе и никой не ни иска, вие окрадохте и унищожихте страната а другите ни изгонихте бедни и голи и какво да правим там без пари - остава да мамим и крадем като вас !
8
4
 
12
 
! Отговори
djdkkdkdkd преди 10 години
Тогава да се махат от ЕС, ама не става защото искат да ни държат под икономическо робствп...
7
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така е защото тъмните братя от години рушат реномето ни! Като ги питат какви сте не викат "***", а викат "българи. Предполагам, че е същото и с румънците.
6
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия пък напушените, кой ли пък и ги пита. Те ще ми дават направление в живота! Да не са само техните кръчми.
5
6
 
21
 
! Отговори
Киро преди 10 години
Аз бачкам в Холансия от 2009.Мия влакове нощем.Квартира ми усигуряват. Имам кво да ям и си спестявам за кола.Тук висшистите от България са най-зле.Всички се оплакват, никой ги неще на работа.
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ба си заглавието, 82% са против! Пише се по- голямото, ама нейсе.
3
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия пак са по-напред от нас.В България само около 5 % са за свободното движение на холандци у нас,а може и по-малко.
2
2
 
32
 
! Отговори
за Витков! преди 10 години
Мога да кажа само ,че такива проучвания доказват, че евро ценностите не съществуват или по-скоро са само на хартия !
1
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ауууууу.много сме им благодарни на педофилите --цели 18%.....