ЕС готов с нов пакет от санкции срещу Русия

Те ще засегнат по-дълбоко руската икономика и активи
Обновена: 19 апр 2014 12:58 | 19 апр 2014 11:00, Камелия Цветанова
270
ЕС готов с нов пакет от санкции срещу Русия
снимка: Ройтерс

Европейският съюз вече е подготвил нов пакет от санкции срещу Русия. Това съобщи в интервю за полско радио европейският комисар по бюджета Януш Левандовски, предаде ИТАР-ТАСС.

Още по темата
Европа трябва внимателно да следи развитието на ситуацията в Украйна и да обмисля възможността от въвеждане на нови санкции, каза вчера Левандовски и добави, че вече има готовност за такива санкции.

Те ще засегнат по-дълбоко руската икономика и активи, каза еврокомисарят, но подчерта, че още няма право да говори за тях. "Така или иначе, по-добре би било да минем без санкции, защото Европа излиза от криза и всеки натиск върху икономически интереси усложнява този процес", заяви Левандовски.

Брюксел прави всичко възможно още в началото на май към Украйна да тръгнат първите средства от макроикономическата помощ на ЕС за Киев, възлизаща общо към 1 милиард и 610 милиона евро, каза еврокомисарят. Възможно е през май-юни на Украйна да бъдат отпуснати и пари по линия на политиката на добросъседство, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още по темата: РусияЕСсанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САНКЦИИТЕ СА ПУШИЛКАТА ОТ ОНЕЗИ ГУМИ КОИТО МАЙДАНОВЦИ ЗАМЪРСЯВАХА ВЪЗДУХА..."КАТ РУСИЯ НЯМА ВТОРА ТЪЙ МОГЪЩА НА СВЕТА" Ще пострада ЕС и в частност милата ни БЪЛГАРИИКА...Оня черния от въд океана дано си намери някъде късмета...
188
8
 
21
 
! Отговори
Сандо преди 10 години
не мога да тазбера от кво са продиктувани тия санкции ?!?!? ... че Русия не си трае и не остави запада да оглозга Украйна ли ?
187
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
каза им го Путин от Лисабон до Владивосток , кат не искат гейтаците ако искат ,ще си получат своето
186
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
санкций срещй Русия ? ами това е самоубиство за самия ЕС
185
1
 
7
 
! Отговори
terninato преди 10 години
es; e skapan ot vsiakade, neka mi obiasni niakoi kak shte dadem tolkova pari na ykraincite, ta te daneni i pomadat s neshto te dori nesa v es;bulgaria ima ne pomalko nyzda ot svezi pari ot tiax (koi i zashto reshi 4e nie sme dlazni da pomagame to4no na ykraina
184
3
 
15
 
! Отговори
Joto преди 10 години
Този ЕС,като българските "политици".Хем на Обама да угодят,ама и на Путин.
183
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Явно започват с плащането на газовият дълг на Украйна към Русия
182
5
 
31
 
! Отговори
АНТИ преди 10 години
Путин си има всичко!Не мое да го уплашат!
181
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия трябва тотално да се откаже от ЕС и за 4-5 години ще са супер сила отново ! да изгонят всички западни фирми и Японски . и да се приключи със западната глупост .
180
1
 
21
 
! Отговори
цезар преди 10 години
Кмета на Славянск казал че няма да се съобразява с никакви женевски договорености. Забранил е партиите десен сектор,удар и баткивщина Първо ще заработят предприятията ще възстановим икономиката и тогава ще питаме Русия ще ни приеме ли в федерацията,казал кмета.
179
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По време на Руско-турската война 1877/1878 Русия е спряна да мачка турците от Запада. Англия, Австрия и Франция изпращат кораби срещу Русия. Така и на деншно време.
178
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Одисейчо ,оди сей картофи !
177
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В интерес на истината просто един полски шувинист-комисар си прави сметките.ЕС не е само Германия,Полша ,Великобритания.
176
3
 
15
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До Одисей 1 Еми като всяко начало,трябва да си има край ЕС ,отдавна е изменило първоначалните си цели. От обединие в рамките на рвноправие,е станало нео-колониална империя. Европа е била постоянно във воини,заради именно този колониализъм. Просто идеята за ЕС е била прекрасна,ама се е извратила. Време е или ЕС да спре да се гъ*и на САЩ или да си отиде в историята като всички империи
175
3
 
17
 
! Отговори
блиц преди 10 години
Путин попитал приятелката си какъв подарък да и вземе- крем Володя крем, но той не разбрал добре взел чие подарил Крим. Тя се страхувала сега че ако поиска каляска да не вземе да и подари Аляска.
174
1
 
24
 
! Отговори
Попа с картечницата преди 10 години
Целта на ЕС,да принуди със санкциите Русия да им спре доставките на газ и страните от ЕС които са против добива на шистов газ да се принудят да позволят на ШЕВРОНЦИ да копаят и тровят хората докато те си пълнят гушите със кинти.
173
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Одисей 1И така нямаме армия.Дори 100% да направят акциза няма да имаме армия. Ние имаме група наемници,който се въртят по мисии да заработват.
172
1
 
18
 
! Отговори
ха ха преди 10 години
Kого плашат тия? Русия знае две и двеста, оцеля по време на две световни войни, оцеля при комунизма и посткомунистическия глад, сега точно започна да се възражда( което е трън в очите на североатлантическите господа) , та ще я спрат ... ще я уплашат ...Ха, смешковци
171
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
fashagite kvo drygo mogat da napraviat nishto osven da zlobeqt i razryshavat darjavi vouvat sreshty slabacite za da pluskat nagotovo tehnite resyrsi.
170
3
 
6
 
! Отговори
ЕКАТЕРИНА ВЕЛИКАЯ преди 10 години
- Владимир, Кто такой Хрушчов?- Уже не важно, Всемилостивейшая Империатрица!