ЕС налага санкции на още 15 руски чиновници

Общо санкционираните в черния списък на ЕС за Русия стават 48
Обновена: 28 апр 2014 20:40 | 28 апр 2014 20:39,
43
ЕС налага санкции на още 15 руски чиновници
Снимка: архив, БТА

ЕС наложи санкции на още 15 руснаци заради ролята им в украинската криза, предадоха световните агенции. Решението бе взето от 28-те постоянни представители на страните членки на ЕС на заседание в Брюксел, съобщиха дипломатически източници.

Добавените имена ще станат известни едва след публикуването им утре в "Официалния вестник" на ЕС. Санкциите влизат в сила от момента на публикуването им.

Още по темата
С това общият брой санкционирани в черния списък на ЕС за Русия става 48 . На тях им е забранено да влизат в ЕС и се замразяват банковите им сметки в европейски банки.

САЩ днес също наложиха санкции на Русия и те са много по-строги в сравнение с мерките, взети от 28-членния ЕС, който е силно зависим от Русия за енергийни доставки, отбелязва Ройтерс.

Европейската комисия подготвя списък за по-строги икономически санкции срещу Русия, но ЕС е разделен. Едни страни - Великобритания, Франция, Полша, Швеция, Дания, Чехия и балтийските републики- подкрепят приемането на по-сериозни санкции, а други не са склонни да подкрепят такава стъпка. Сред тях са Италия, Гърция, Кипър, България, Унгария, Люксембург, Австрия, Испания, Португалия и Малта, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА. 

Новите санкции срещу Русия ще доведат само до консолидация на руския елит, каза междувременно пред журналисти Андрей Белоусов - помощник на президента Владимир Путин, цитиран от ИТАР-ТАСС. "Колкото по-строги стават санкциите, толкова по-силно ще се консолидира елитът, и това е главният ефект от тях", каза Белоусов.

Според него психиката на руснаците явно е такава, че колкото по-силни са външните негативни фактори, толкова повече условия има за консолидиране вътре в страната. "Мисля, че санкциите ще повлияят така, че ние още повече ще се мобилизираме", отбеляза помощникът на президента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: УкрайнаРусияЕСсанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
4
 
! Отговори
Българин преди 9 години
България винаги е заемала грешната страна във важните моменти от световната история. Като чета заблудените пристрастия по отношение на една грохнала развалина на отдавна изчезналия СССР, разбирам, че в бъдеще не ни чака нищо по-различно.Бог да пази България от интернет ***, чуждопоклонници и псевдо-патриоти!
34
1
 
4
 
! Отговори
**** преди 9 години
Тези санкции ми приличат на безъба баба,която се опитва да захапе всеки път по голямо парче суха пастърма.Направо станаха смешни.
33
1
 
8
 
! Отговори
Средношколец преди 9 години
"ЕС налага санкции още ...""Общо санкционираните в черния списък на ЕС за Русия стават 48"Леле, ми то заглавието е по-страшно от санкциите, бе! А, па вътре в статията, като четеш ти става едно "страшно" ... Само дето не се разбира какво им е по-строгото на новите санкции.
32
1
 
5
 
! Отговори
СОЦИАЛНИ ГРИЖИ преди 9 години
До Анонимен 22ЩОМ РАШКИТЕ СА СИ КУПИЛИ В ТРАНСФЕРНИЯ ПРОЗОРЕЦ ЕЛИТНИЯ *** НА ФИНАНСОВИТЕ МАРОДЕРИ - ДЯНКОВ !ЗНАЧИ НЕЩАТА НАИСТИНА МНОГО НА ЗЛЕ СА ПОТРЪГНАЛИ ЗА ЗАПАДА И ПЕРСПЕКТИВИТЕ СА НЕ ЯСНИ !ЩОМ В БРИКС ОФИЦИАЛНО СЕ ПРИЗНА ДЕТРОНИРАНЕТО НА USD ОТ МЕЖДУНАРОДНАТА ТЪРГОВИЯ НА ЗЛАТО И ПЕТРОЛ САЩ ЩЕ ИЗПАДНЕ ТЕЖКИ ФАЛИТИ!ДАЖЕ И ЗАЕМ НЯМА КОЙ ДА ИМ ДАДЕ ЗА ДА ВОДЯТ ВОЙНИ ЗА "ДЕМОКРАЦИЯ"!
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Молим будните граждани да запазят спокойствие. Странният шум, който са чули е от местенето от крачол в крачол в Кремъл.
30
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ауу какви страшни санкции, още 15 крадливи путински персони няма да могат да ходят на пазар в ЕС. От тези "санкции" на алфа-дога ще му настръхне мъха по 3адника. Абе шушумиги не разбрахте ли, че докато не се откажете веднъж за винаги да правите бизнес с Русия нищо няма да се промени в тази срана на нещастници.
29
4
 
1
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До АнонименТоя па ***,това даже не си разбрал,че беше измислица.Пребили мечката,всичките дето подкрепяте тия бастуни,сте на това интелектуално ниво!
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ria.ru/world/20140427/1005689173.htmlтова го пише известен американски журналистдоста любопитно еособено когато става дума за това какво ще стане, ако американците постигнат целта си и дестабилизират Русия. Съжалявам, че русофобите не четат на руски, а вероятно и английски
27
2
 
11
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 9 години
ЕС да мре!
26
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кафявата мечка може с един удар да счупи гръбнака на голям тигър, а за бялата мечка да не говорим! Досега е имало само един случай на нападение на хора над мечка с голи ръце. Двама руски леяри нападнали в полски резерват голяма мечка и я спукали от бой. Мечока бил нокаутиран и се наложило да му правят над 20 лицеви шева. Как содомите ще воюват срещу такъв народ, КАК?!
25
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма ли да санкционирате и руските сенатори. Хората горещо ви помолиха да ги санкционирате, защо се правите, че не ги чувате? Защото руснаците ви правят за смях ли?Лавров защо не е санкциониран, ами "агресора" Путин? Смешници сте в целия ЕС.
24
3
 
11
 
! Отговори
бай уй преди 9 години
До Без име."Интересно ми е докога ще търпи Путин. Защото от руска страна досега запазват пълно спокойствие, даже се подсмихват"Ами... представи си една мечка и един пудел, който обикаля около нея и джавка. Ако мечката му удари една *** ще го размаже. Прекалено е. Ако мечката кихне пудела ще изхвърчи и може да се удари някаде и пак да се размаже. Освен да се подсмихва друго не и остава.
23
3
 
7
 
! Отговори
ля ля преди 9 години
няам умисъл в такива санкции!! на базата на взаимоотношенията си с САЩ!!!! Европа не трябва да взима никакви отношения по случая с Русия! безпардонно поведение към един могъщ съюзник! обаче везните са в полза на евреите и на САЩ които искат да си мерят пиш..те и да показват могъщество и сила! без разум! разумът идва от братска държава славянска в която думите показват поведение и внушителност!!!!WAG THE DOG!!!!
22
1
 
6
 
! Отговори
до курбетчия преди 9 години
Казах стига скимтя. До утре сутрин да сте се отказали от руските технологии. Айде действайте.
21
2
 
10
 
! Отговори
сандо преди 9 години
ЧЕ СЕ ГРЕЕ ЕВРОПАТА НА КИМУР ЗИМАТА ТАКА МИ СЕ СТРУВА
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези санкции се приемат с възторг в Русия, и Народът и Путин ще се радват ако някой корумпиран чиновник изгори със взятките, ще бъде светъл пример за останалите! Спасителят е над Русия и демоните нямат власт над този народ! Само да разрешат на волжските ни братя и на хазарите да се пишат българи и не виждам, кой ще им се опре! Всъшност хазарските българи- Ашкенази, днес се пишат еврей, но са от Кубрат, а не от Авраам и с тази лъжа няма да станат евреи, винаги ще са българи и да знаят, че няма от какво да се срамуват, България е новият Израил!
19
2
 
6
 
! Отговори
УЖ БЪЛГАРИ преди 9 години
А ВАС ТУРСКИТЕ ГУРБЕТЧИИ ДА ВИ ИЗГОНЯТ ОТ ЕВРОПА ИСКАТЕ ТУРЦИЯ АМА В ЕВРОПА ИСКАТЕ ДА РАБОТИТЕ НА ХАРВАТИ,СЪРБИ,СЛОВЕНЦИ,ГЕРМАНЦИ А НЕ НА ТУРСИКИТЕ ИМИГРАНТИ ОТ ТУРЦИЯ ИЛИ АЛБАНЦИ НАГЛА ЕНИЧАРСКА НАПАСТ НАРИЧАЩЕ СЕ БГ ТУРЦИ И ПУМАЦИ
18
6
 
3
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
До до курбетчияОхо, турчето и тука решило да скимти, замразете си и вие отношенията с Русия бе, руснаците ви строят елетроцентрали и кажете да ви спрат и също да ви врътнат кранчето на газта. Айде чакаме утре речта на Мустака.САМО руснаците ЛИ ЗНАЯТ ДА СТРОЯТ ?! АМА АКО ПИТАШ МЕНЕ , АМАН ОТ руско СТРОИТЕЛСТВО ,НАЛИ ВИДЯХМЕ УКРАИНСКАТА АЕЦ ПОСТРОЕНА ОТ руснаци !!! А ВИЕ СЪЩО ИМАТЕ ГОРЧИВ ОПИТ ОТ ПОСТРОЕНИ ОТ руснаците ЗАВОДИ С руска НЕРЕНТАБИЛНА ТЕХНИКА И ЗАТОВА НЕ СТЕ КОНКУРЕНТНОСПОСОБНИ
17
1
 
11
 
! Отговори
до ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
" ДА НЕ СЕ ТЪРГУВА С русия , НИТО ДА СЕ КУПУВА НЕЩО ОТ ТЯХ ,НИТО ДА ИМ СЕ ПРОДАВА !!!" Перфектно си го измислил! А, може ли да започнем със Шкода, Опел и Рено???
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Калинки и Дянков ви го каза- ще им забранят на балерините да правят секс с чужденци, това ще им направят! Русия и Китай са новите хегемони и ще ви се наложи да свикнете с това! Вече сте от губещата страна, хихик!