САЩ наложиха нови санкции срещу Русия

Те засягат 7 висши длъжностни лица и 17 компании
Обновена: 29 апр 2014 15:08 | 28 апр 2014 17:48, Елка Василева
215
САЩ наложиха нови санкции срещу Русия
Барак Обама. Снимка: архив, Reuters

САЩ обявиха нови санкции срещу Русия заради политиката й спрямо Украйна. Те засягат седем длъжностни лица от Руската федерация и 17 компании, съобщи ИТАР-ТАСС.

Още по темата
Според обявените от говорителя на Белия дом мерки двама от седмината са хора от близкото обкръжение на президента Владимир Путин, а всичките 17 компании са свързани с хора от това обкръжение.

Министерството на търговията на САЩ въвежда спрямо 13 от тези компании и "допълнителни ограничения".

Замразяват се банковите авоари и се забранява пътуване до САЩ на Олег Белавенцев, Сергей Чемезов, Дмитрий Козак, Евгений Муров, Алексей Пушков, Игор Сечин и Вячеслав Володин.

Най-известното име сред тях е Игор Сечин – дългогодишен сподвижник на Путин, работил с него още в Санкт Петербург в началото на 90-те години, а по-късно и в Кремъл като него близък помощник и като вицепремиер.

САЩ ще забранят износа на високотехнологични продукти, които могат да спомогнат за укрепване на руския военен потенциал, добавя Ройтерс. Ще бъдат отнети всички издадени експортни лицензи за такава продукция, уточни Белият дом.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Одисей 1Няколко бележчици към великия анализатор и познавач Улис:1.Не е Великобритания a Британия. Oтдавна не е велика. И че е евтина, евтина е, а защо непрекъснато повишават цените на обучението? А нейните поданициправят идиотскитрикове и театро, за да им излезе безплатна почивката у нас, сигурно от богатство? (ОстровА се пише с пълен член островЪТ)2.Прав си, че САЩ конкурира РАЗВИВАЩИ СЕ СТРАНИ другите не може. Заради големия енергиен разход в скоро време ще се греят на свещ, колкото и да се мъчат да запалят света, за да се оправят.
172
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До азЕ, да можеше... Че тук от смръднята на такива като тебе вече не се диша. А несе живее човешки така развихрихте крадливщината си, мошеничеството си и най-лошото генетичната си простотия и простащина, невежеството си, че затъмнихте слънцето, освинихте водата, изгорихте зеленината. А в Русия все още ги има и ще ги има векове. Ей това не търпи войводата на бандитите в света - САЧ. Иска да го изяде и изс.е.И теб също, въпреки че си вече разложен.
171
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А защо САЩ и под техен диктат независимият и демократичен Европейски съюз не въведат забрана и за Римски Корсаков, за Пушкин, за Шостакович, Рубинщайн, Чайковски, за великата руска култура, за основополагащите руски открития... Ех, колко силна е злобата на простака, придобил всичко с цената на чуждата кръв, с цената на чуждите мъки, с цената на терора и смъртта.
170
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще бъдат отнети всички издадени експортни лицензи- Ех, как ще се зарадват доста бизнесмени от САШ. Изобщо няма да искат импийчмънт на високоинтелигентното лице от фотото по-горе.
169
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами Русия да обяви санкции срещу САЩ затова, че изцяло дестабилизираха Украйна с кървави диверсии, подстрекателството си, пряка намеса във вътрешните и работи, наемни бандити от частни военни фирми, на които плаща от бюджета, злосторнически съвети, карат Украйна да прави простоти на Русия, която ги издържаше да не фалират, абе ... изобщо. Но кой каквото сам си направи, и най-злият му враг не може. Това е краят на Украйна. А на САЩ изобщо не им пука за нея. Целта им е Русия.
168
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За този световен театър, угоден само за шепа ентусиасти, си плащаме за това като едни добри зрители и чакаме края
167
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БобиВсичката цифрова електорника за новите образци, всичките течнокристални дисплеи, и всичката термовизионна оптика се прави в Индия.За това е обяснимо защо, защитника на православните ценности и хетеросексуалността няма нищо против лоченето на урина, узаконяването на третият пол и министрите травестити.
166
0
 
4
 
! Отговори
555 преди 9 години
Замразяват авоарите на всички руски граждани в Лемън Брадърс!
165
0
 
9
 
! Отговори
БоСимеонов преди 9 години
Не се заблуждавайте. Това е много силно американско оръжие. Искат да уморят от смях руснаците.
164
2
 
10
 
! Отговори
ВЪЗМУТЕН преди 9 години
***, ***, КАК ЕДИН ПЪТ ЗА РАЗНООБРАЗИЕ НЕ НАПИСА НЕЩО КОЕТО ДА НЕ Е ДЕМАГОГИЯ И ГНУСНА ПРОАМЕРИКАНСКА ПРПАГАНДА! В ЖУРНАЛИСТИКАТА УЖ ИМАШЕ ПРИНЦИП НА ВСИЧКИ ГЛЕДНИ ТОЧККИ СПРЯМО НЯКАКВО СЪБИТИЕ, НО ПРЕДВИД ПРЕДПЛАТЕНИТЕ ТИ ПИСАНИЯ ТОВА НЯМА КАК ДА СЕ СЛУЧИ ПОНЕ ПРИ ТЕБЕ. ДРУГАТА ВЪЗМОЖНОСТ МОЖЕ БИ, ТИ ТОЛКОВА СИ И МОЖЕШ! НЯМА ЛОШО КОТО ЗА НИЩО НЕ СТАВА, КАТО ТЕБЕ, СТАВА "ЖУРНАЛИСТ" В ИНТЕРНЕТ!
163
0
 
7
 
! Отговори
do 180 преди 9 години
Тва всичко е за наша сметка ве ***, нямат никакъв реален ръст, всичко е БАЛОН и въздух под налягане, кухи статистики от платени статистически и рейтингови агенции, източват нашите капитали и ресурси, под формата на ДЪЛГ и благодарение на ДОЛАРА, който за сега все още е ВАЛУТАТА! Симулират ръст, вдигат заплати, тва всичко за да си трайкат обикновените американци, щото ако и те се вдигнат, спиране няма!ПС: под "нашите" разбирай останалия свят, аа.. и всеки БАЛОН рано или късно се ПУКА!
162
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да им е честито и със здраве да си ги понасят...
161
5
 
12
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Дано Русия да въведе санкции за американския бизнес, да им отнемат лиценза за водка путин и да не допускат американски стоки на тържището в Сиктивкар !!! Да забранят на американците да влагат монголските си тугрици в руски буркани !!! И никакви американки в бордеите на Нижни Новгород !!!
160
3
 
26
 
! Отговори
Шустакович преди 9 години
САЩ наложили нови санкции срещу Русия!!!Първо - САЩ и която и да е друга страна не може да налага санкции на друга. Само ООН налага санкции.Второ - САЩ не ги налага на Русия, а ги налага на своите фирми и банки при работата им с някои руски представители.Айде по грамотно, моля ви. САЩ налагали санкции - глупости на търкалета и долнопробна пропаганда.
159
2
 
27
 
! Отговори
До Одисей 1 преди 9 години
Бил съм в Сиктивкар.Град като град.С нищо не блести. Но през това време СССР даде единствено на НР България огромна концесия. Или не знаеш? Знаеш, знаеш, не се прави на умряла лисица! Сечехме гора на поразия, половината от добива идваше у нас. А у нас се садяха гори. Сега - кUр! И кво прайм - горската мафия обезлеси България, напълниха си гушите и продължават да унищожават страната.Промени се климатът, всяка година - наводнения, следвани от месеци суша! Ставаме пустиня!Имало в Коми кал! Колумб!
158
1
 
2
 
! Отговори
тони преди 9 години
До ttГрешиш. Хитлер.
157
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 184: Стига с тези *** клишета от "Г" сектор !
156
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Chestito na pechelivshite :)
155
7
 
32
 
! Отговори
tt преди 9 години
Абе българи глупави и наивни,къде сте видели геи и триполов *** да победи истински Руски воиник?Русия никога не може да бъде победена.
154
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цял свят гледа с недоумение резила на Славянството !