Кристалина Георгиева става зам.-шеф на ЕК, поема бюджета

Вече официално: Българката ще отговаря и за човешките ресурси
Обновена: 10 сеп 2014 14:23 | 10 сеп 2014 13:12, Красимир Ангелов
128
Кристалина Георгиева става зам.-шеф на ЕК, поема бюджета
Снимка: Reuters

Кристалина Георгиева ще бъде зам.-председател на ЕК и еврокомисар по бюджет и човешки ресурси в бъдещата комисия.

Това стана ясно, след като новоизбраният председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обяви състава и разпределението на отговорностите в новата комисия.

Кристалина Георгиева става зам.-шеф на ЕК, поема бюджета
Снимка: ЕК

Първи зам.-председател на ЕК ще бъде Франс Тимерманс от Холандия, който ще бъде комисар за междуинститционалните отношения, върховенството на закона и хартата за основните човешки права.

Останалите заместници на председателя Жан-Клод Юнкер са Аленка Братушек (Словения), която ще бъде и еврокомисар по енергетиката, Юрки Катайнен (Финландия), еврокомисар по заетостта, растежа, инвестициите и конкуренцията,  Валдис Домбровскис (Латвия), еврокомисар за еврото и социалния диалог, Андрус Ансип (Естония), еврокомисар по цифровия единен пазар, и Федерика Могерини (Италия) - върховен представител на ЕС по външната политика и сигурността.

Новоизбраният председател на Европейската комисия определи Кристалина Георгиева и останалите свои заместници жени като отговорни и силни. Георгиева показа безпогрешна служба в досегашната комисия и изгради впечатляваща мрежа от международни контакти, отбеляза Юнкер.

На новия си пост българският представител в ЕК ще работи тясно с останалите заместници на председателя и ще напътства работата на еврокомисарите. Тя ще следи генералните дирекции по бюджет, човешки ресурси, по преводи, Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ).

Георгиева ще наблюдава също службите по разплащанията и назначенията, по инфраструктурата и логистиката. Нейна отговорност ще бъдат Европейската служба за подбор на кадрите и Европейското училище за администрацията.

В комисията ще има 15 представители на десни и дясно-центристки партии, 8 на социалистите и 5 на либерални формации.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КриСталинка е заслужил агент на Ленгли. Така че Фашингтон ще я бута напред. В крайна сметка Путин ще и вземе мярката.
64
12
 
22
 
! Отговори
Емигрирайте! преди 9 години
Ако ГЕРБ се върне на власт, всички предпроемачи, интелигенция, учени, млади учени, ИТ специалисти, музиканти, писатели и т.н. се гответе за емиграция! Другарят генерал Боко Тиквата не търпи нищо по-умно от него! Ще бъдат закрити малкото останали успешни предприятия! Ще бъде съсипан най-старият Софийския университет! Ще бъде закрита най-старата институция БАН! Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри и биячи с основно и средно образование!
63
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Качакубрата Сталинка подари едно чене и 5 000 лв на една баба в Аспарухово. Не е малко, чорбаджия да те дари!
62
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Новина от последния час-след като видяли погледа който метнала Кристалина на трезора на ЕС, хората са се отказали да я правят еврокомисар по бюджета.
61
4
 
21
 
! Отговори
акълмайстор преди 9 години
"Има демографска криза,сметката не ни излиза!"Рече буля Кристалина,дойде мина...и замина!
60
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това, че е българка с нищо няма да допринесе за просперитета на България. А тя не е чиста етническа българка, а еврейка ционистка, издигната не случайно на този пост от триполовите евроатлантически психопати, за да работи за унищожаването на България, което доказа с предишния си пост в ЕК. Тази жена ще бъде осъдена до живот след всенародната антиевроатлантическа революция, която назрява в България, за геноцид срещу българския народ и антибългарска дейност.
59
3
 
14
 
! Отговори
преди 9 години
Закасняхме силно да викаме и плюем срещу Русия. Вижте как се наредиха Поляци,Естонци,Латвийци. Формулата на успеха е : "Русия е виновна за всичко"........................
58
2
 
16
 
! Отговори
Николов, Русе преди 9 години
Нямаше пари и за пострадалите от земетресението в Перник, които също така останаха без покрив над главата и то точно преди зимата. Земетресението беше от 6-та степен.
57
9
 
23
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
до 53Етнически тя може да се води българка, но илюминати и техните слуги нямат род и родина. Те са глобалисти - сиреч "граждани на света".Така, както едно време комунистите бяха интернационалисти.Те не милеят за род и родина.Те нямат чувство за национална принадлежност.Нямат национално самосъзнание на българи. Така че това назначение няма никакво значение за България.Никаква полза !Да припомня, че точно, когато въпросната другарка беше еврокомисар по бедствията в България станаха такива
56
4
 
17
 
! Отговори
Не ми пука преди 9 години
Предателка! Снищо няма да помогне на България. Те тия комисари с абезродници, те се кланят само на парата.
55
2
 
21
 
! Отговори
ще си клати краката преди 9 години
Кристалина отново ще си клати краката и ще получава голяма заплата!
54
3
 
12
 
! Отговори
www преди 9 години
КАК ПЪК ИЗБРАХА ТОЧНО ОТ ТОВА ПЛЕМЕ - НАЙ КРАДЛИВОТО.
53
1
 
23
 
! Отговори
Николов, Русе преди 9 години
Миналата седмица в медиите излезе новината, че ЕС спешно е отпуснал 2,5 млн. евро помощ на Гърция за справяне с последствията от земетресението в Йонийски море,, което беше от четвърта степен и стана няколко дни по-рано. Имало било исторически сгради, чиято мазилка се е напукала. А в "най-бедната страна на ЕС" - клишето което задължително присъства в западната преса, цяло градче и няколко села на практика престанаха да съществуват, хората им останаха без дом, а пари от Сталинка йок!!!
52
18
 
6
 
! Отговори
Българин преди 9 години
БРАВО! Голямо признание за досегашната работа на Кристалина Георгиева, голяма отговорност за в бъдеще. Пожелавам Успех.
51
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Можете да си слагате минуси колкото искате, но "подобрителката" на демографията на България с повечко бежанци, не си е мръднала пръста за нито едно природно бедствие, сполетяло страната ни за последните 5 години. Айде викайте "Ура"
50
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази нито е българка етнически, нито ще представлява България по някакъв начин..
49
5
 
17
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
Браво ! Сега, когато българка е шеф на бюджета България ще може да разчита на повече пари от Европа ...Дали ?!Колкото получи повече помощи, когато Кристалина беше еврокомисар по бедствията ! Сиреч никаква полза за България !Само банковата сметка на госпожата ще нарасне. България нищо няма да усети от това назначение.Аз пък си мисля друго. Щом тази текезесарка я избират за втори път на такива постове в ЕС, значи този съюз е много зле откъм умни и интелигентни кадри.Не е чудно, че затъва ..
48
3
 
9
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
До МарксКристалната ще направи нещо добро за ционистите, колега!
47
3
 
12
 
! Отговори
ново двайсет преди 9 години
и Слава Богу...Кристалина е началото на края на ЕС....
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
alo Marsi, tuka Snikerskat ti doide da ne zems da izuvas oste ot vratata ce ste zamirise kato na kaca ot kiselo zele