Ще помагам на България да използва парите от ЕК!

Кристалина Георгиева: Ще продължа да работя със сърце
Обновена: 10 сеп 2014 17:17 | 10 сеп 2014 17:17, Анисия Иванова
94
Ще помагам на България да използва парите от ЕК!
Кристалина Георгиева. Снимка Reuters

Еврокомисарят Кристалина Георгиева заяви, че ще съдейства на България да се справи с най-важния проблем - не как да получи повече пари, а как по-добре да ги използва.

Днес стана ясно, че тя става заместник-председател в новата Европейска комисия, както и това, че ще бъде еврокомисар по бюджет и човешки ресурси в бъдещата комисия.

Още по темата
По нейните думи тя ще работи така, че да се види, че Европа може да разчита на нея. Много е важно за самочувствието на българите да знаем, че можем да стоим на равна нога с всички в Европа, коментира Георгиева.

Пред български журналисти в Брюксел след оповестяването на новия й пост тя уточни, че позицията й показва сериозна заявка на България за разпределението на отговорностите. Ще продължа да работя със сърце. Това е голяма радост, резултат от петгодишната ни работата, добави еврокомисарят.

По думите й първата й задача тази година ще бъде осигуряването на допълнително финансиране за разплащането на получените в ЕК сметки и приемането на бюджета за догодина.

Георгиева поясни, че в новото си качество ще отговаря за 30 000 служители в ЕК и за годишен бюджет от 140 милиарда евро. Отнасям се много сериозно към това, което предстои, не подценявам нуждата да имам силен екип, заяви Георгиева.

Тя допълни, че с екипа й са гледали пресконференцията на новоизбрания председател на ЕК Жан-Клод  Юнкер и от радост са изпели българския химн.

Голямо благодаря на българското правителство - на премира Орешарски, който първи застана зад мен в конкуренцията за върховен представител на ЕС, на президента и на премиера Близнашки, заяви Георгиева, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
15
 
! Отговори
наро преди 9 години
Сталинка (както я е кръстил баща й изначало) добре познава посоката на вятъра, не се безпокойте. Кариера прави жената.
23
4
 
16
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Опазил ни Бог от такива помагачи. Само пазвата си ще нпълни тая змия.
22
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом тая ще помага, българина да се готви за най-лошото.Прираста вече го оправи.
21
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да, да, разбира се, тоест всичко ще си върви по старому. И когато ЕС скръцне със зъби и ни спре парите, ти храбро ще се изправиш срещу тях и... ще се съгласиш с мнението им.
20
2
 
23
 
! Отговори
Registriran преди 9 години
Ако ще помагаш както при бедствията по добре забрави за България и така не ти е точно Родина.
19
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще помагам на ес да отпуска нищо за България, а държавата да одира кожи от хиви хора да се "оздрави" ктб и да се стабилизират луксът и хрантутството на вложителите-многомилионници в лева и евро. Без нито ред обяснение откъде и как са надиплени дебелите сметки. Парите трябва да работят преди всичко и само за "НАЩЕ хора". Това е моята първа грижа.
18
2
 
20
 
! Отговори
Йово преди 9 години
"Ще помагам на България да използва парите от ЕК!". Да бе колко помогна при пожарите през 2011 -2012 г, при бежанците 2013-2014 г. и наводненията през 2014 г. Турците, гърците, сърбите и румънците получиха милиони ? а ние едно потупване по рамото и среден пръст. Помним Георгиева помним все пак бежанците и наводненията са от тази година и помним колко помогна на България.
17
3
 
23
 
! Отговори
закачалка преди 9 години
Всяка стояща закачалка за дрехи може да стане еврокомисар!
16
3
 
19
 
! Отговори
Сталинка преди 9 години
ще продължа да крада от сърцеБлагодаря Ви за доверието Българияпродължавайте все така да ми се доверявате,не се безпокойте за евро субсидиите те са на сигурно място,ще се погрижа за тях така както аз си знам.
15
2
 
12
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
DOLNA LAGKINIA --STOTICI MILIONI ZA PRIRODNITE BEDSTVIA V BALGARIA.PARI ZA HAITI DA,NO ZA BALGARIA NE.KOGATO MNOGO LAGESH --ZABRAVIASH KAKVO SI LAGAL.
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако ще помага както до сега, по-добре ***, иначе жална ни майка.
13
3
 
21
 
! Отговори
:) преди 9 години
Както помогна за бедствията ли?
12
1
 
29
 
! Отговори
оригинален цитат преди 9 години
Кристалина Георгиева, оригинален цитат: България ще стигне Швейцария, когато всички българи бъдат изгонени от България и заменени с швейцарци!
11
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво искате от жената? Всеки работещ на тази земя, работи за заплатата си, т.е. за себе си. Всякакви други изявления са демагогия. Завоювала си е работното място, радва му се. Радват се още няколко човека на които тя ще е работодател и толкоз. На този пост можеше да бъде и някой друг. Недейте да очаквате нещо различно от досегашното.
10
2
 
24
 
! Отговори
koko преди 9 години
Как е възможно ,тази лизачка на западни ***,да не може да каже два смислени лафа...Използва само клишета и трагедията на хората за PR..
9
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая мечка много ни помогна до сега - яде мед от България а ние един лев не видяхме от ЕС
8
20
 
3
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Къде е сега др. Буруджиева(внучка на убиеца на българския ген. Луков) пак да ми обясни, че никой на България няма да даде важен пост в ЕК?И да избивате България, пак няма да я унищожите и да я направите на нивото на азиатска Русия!!!
7
1
 
25
 
! Отговори
По-добре би било преди 9 години
Както помагах на България досега, така ще помагам и напред.
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
както ни помогна с наводненията, нали ;))))
5
1
 
14
 
! Отговори
ss преди 9 години
palen boklyk. smrsd bezbojna . nima ima normalen 4ovek da poviarva na lajite na tazi pikla.