Русия започна офанзива след примирието, обвини Порошенко

Украинският президент поиска помощ от ЕК за реформите
12 фев 2015 20:21,
220
Русия започна офанзива след примирието, обвини Порошенко
Снимка: Reuters

Украинският президент Петро Порошенко обвини проруските сепаратисти в Източна Украйна и Русия, че са започнали офанзива, след като по-рано днес в Минск бе сключено споразумение за прекратяване на огъня от неделя, предаде Ройтерс.

Още по темата
На пресконференция на срещата на върха на Европейския съюз в Брюксел, Порошенко определи преговорите в беларуската столица  като тежки и прогнозира, че изпълнението на сделката ще е много сложно. Украинският президент приветства солидарността на ЕС със  страната му.

Порошенко е помолил Европейският съюз да предостави безвизов режим на Украйна на срещата на върха на Източното партньорство  в Рига през май. Той изрази дълбоко удовлетворение от положителната реакция на лидерите от ЕС, предаде ТАСС.

Порошенко поиска допълнителна помощ от Европейския съюз за осъществяване на реформите в Украйна и призова 28-те да продължат да оказват натиск върху Русия за изпълнение на Минските споразумения за мирно уреждане на конфликта.

Всички държави от ЕС са единни в подкрепата за Украйна с цел възстановяване на мира, подчерта на същата пресконференция председателят на Европейския съвет Доналд Туск, цитиран от ТАСС.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още по темата: украйнаРусияПорошенко
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ima golema razlika kogato prezident na nisto proizvestat strana, kakvato e Urina i prezident na energia proizvejdatsta strana, kakvito sa moskovcite se izkajat po kakvto i da e problem. za rusnacite sankcii i ogranicenia, za ukraincite samo ogranicenia- emi ako beha proizvoditeli zasto ne im dokarah iakite 4ifteta za da sa po-taka a smo sa m dokarali izlezli ot upotreba drehi da se preobli4at na golemi voiskarii kato gledam porosenko si kazvam kolko e po- umen, moralen i 4esten nasia Pliuvko
136
0
 
5
 
! Отговори
toi преди 9 години
Примирието не започва ли на 15.02.2015 ? Как така Русия е започнала офанзива, като примирието още не е влязло в сила? Интересно, Путин явно живее в бъдещето. Ха, ха ,ха. Този Порошенко съвсем изтрещя!
135
13
 
1
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Анонимен-------------*** винаги са били враг номер едно на България-още от времето на Стамболов.Е- той им намира цаката през 1886 когато се опитват да направят русофилски преврат.В техните перверзни душици те си въобразяват ,че България и Русия са една държава и чак когато Стамболов ги опира на стената,те разбират,че има малка разлика а тя се състои в това че България е тяхната Родина,а Русия е чужда държава.Ама късно-оловото си казва думата.
134
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Та този лъже като дърт ***.Спомнете си паспортите които размахваше в Мюнхен. Оказа се че само един е на руснак на 38 год. шофьор от Томск . Този си лижи по навик.А какво стана със сваленият самолет ? С убийствата на Майдана ? С палежа в Одеса ?
133
1
 
17
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Шано 176Примиреието влиза в сила на 15 в 00.00 ч има още два дни.Опълченците и ВСУ ще спрат да се бият, но наемниците и Нациските батальони ще продължат да стрелят. Е може да си вземат седмица почивка но ще продължат да стрелят.ФАЩ искат война защото само така все още се държат над повърхността на блатото от напечатани доларови хртийки.Като пуснат достатъчно кръв на опълченците и през това примирие след това ще има още по-силен взрив на ненавист по отношение на Киев.
132
9
 
0
 
! Отговори
Шано преди 9 години
Струва ми се, че сепаратистите уж няма да спрат сражения, Путин уж ще се ядоса, че са извън контрол и ще пусне руската армия на миротворна мисия и ще си върже гащите, обувките и ризата, преди алианса да си е дигнал гащите. Прибарва си двете провинции, защото няма да има вече война, а ще са фрашкани с руси и аз на това му викам уин-уин ситуашион
131
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Порошенко е помолил Европейският съюз да предостави безвизов режим на Украйна***I kogo shte mobilizirat togava?
130
1
 
8
 
! Отговори
DTM преди 9 години
До коментара преди моят - 100 рубли в момента според курса на БНБ са 2,59761, значи ако 1 хляб в Русия е 20 рубли, е около 50 ст, не 2.
129
1
 
21
 
! Отговори
Лъскави мъди преди 9 години
Ехаа какво ухо вади Порошенко, само за клепари
128
2
 
15
 
! Отговори
Иван Ботев преди 9 години
Евреите имат една стара поговорка(Няма добро ненаказано.)Неса я забравили.И не само те.Спомням си един виц.Съдията дава последна дума на садист убил жестоко родителите си.Садиста:Надявам се да имате милост към бедния сирак.
127
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека им е зле на руските прошляци,като гледам не само Европа,а всички туристически дестинации са наводнили.Аз,обаче ,почвам да се заглеждам по украинци.В Блиц има видео как един от бодигардовете на Порошенко затваря устата на руска журналистка със страстна прегръдка.Тези пичове украинците почват да ме кефят.
126
3
 
3
 
! Отговори
Ярост преди 9 години
До Анонимен 177Напълно съгласен съм
125
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има една интересна точка,а именно пълна амнистия от двете страни?!?Докато се ползват неточни понятия,ще има неправилни съждения.Трабва да се признае фактът ,че в Украйна се води гражданска война.След всяка война има военен трибунал и виновниците се наказват.Трябва всеки замесен включително руското,европейското и американско участие да се разследват и виновните да понесат персонално наказание.В противен случай подобни трагедии ще се случват отново в друго време и на друго място.
124
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До укр от Дебалцевоти си от Дебилцево :) та простено ти е! живей вечно! -както казва Леонид.
123
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 170какво му обясняваш за Бретън-уудската система? Той не е чувал нищо друго, освен звъна на 50 центова монета!!!
122
6
 
2
 
! Отговори
Ярост преди 9 години
До БГНе си хаби нервите на тези, които заслужават само игнориране, хаха
121
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може да се получи Босненски сценарий със сини каски. Ако на киевските *** им облекчат визовия режим с ЕС, половин Украйна ще се обезлюди.Не вярвам ЕС да си вкара този автогол с още повече имигранти така,че кризата или ще се замрази ,или ще намерят нови лидери за Украйна,които да са изгодни за всички.Естествено,че ЕС може да клекне на САЩ , Украйна да се превъоръжи и да се стигне до истинска касапница.
120
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
164 Не съществува разбира се , след като го няма в официалния документ ,а като топоним и административна единица се е използвал за кратко преди 170 годи и изобщо не е обхващал тези области , изобщо къде си ръгнал изобщо , смешкоОдисей 1
119
8
 
15
 
! Отговори
БГ преди 9 години
До RADЕй *** я се скрий бе първо вземи се информирай ей *** и после ми умствай смени *** източници на информация ***.
118
5
 
2
 
! Отговори
Ярост преди 9 години
До АнонименНе съществува ли? Научи се да ползваш интернет и уикипедия и след това ела да пишеш глупости