Атина и Москва заобикалят руското ембарго

Намериха начин как гръцката продукция да стигне руския пазар
Обновена: 9 апр 2015 14:29 | 9 апр 2015 08:09,
239
Атина и Москва заобикалят руското ембарго
Снимка: Reuters

Гърция и Русия обмислят създаването на смесени дружества с цел заобикаляне на руското ембарго на хранителни стоки от  Европейския съюз. Целта е гръцката земеделска продукция да може да достига до руския пазар, заяви представител на гръцкото правителство, цитиран от Франс прес.

"Налице е обща воля за стартиране на процедура за създаване на смесени гръцко-руски дружества на руска територия за гръцките износители на земеделски продукти", каза той в коментар за темите обсъждани на започналото вчера двудневно посещение на гръцкия премиер Алексис Ципрас в Русия. Цитираният източник обясни, че мярката цели гръцките плодове и зеленчуци за руския пазар да не бъдат смятани за износ.

Ципрас и Путин са обсъдили още възможността Русия да участва във финансирането на проекта за изграждане на продължение на  гръцка територия на планирания газопровод "Турски поток". Москва е предложила на Атина да й предплати прогнозните печалби от съоръжението. След това Гърция ще върне парите на Русия, когато газопроводът бъде въведен в експлоатация през 2019 г. и донесе на Атина "хиляди милиони евро".

Износът на гръцка земеделска продукция и енергийните проекти бяха две от основните теми на разговорите между Ципрас и Путин  вчера.

Днес посещението на гръцкия премиер в Москва продължава със среща с руския му колега Дмитрий Медведев.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още по темата: ембаргоПутинЦипрас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на Ципарис, а нашите мухльовци нищо не могат освен да крадат.
77
5
 
28
 
! Отговори
Pilot преди 9 години
Ето така се прави политика,която цели по-добро благосъстояние за народа си. За България Руския пазар беше пословичен и ние изнасяхме всякаква земеделска продукция, а сега хората си колят животните и вкарваме гмо царевица от САЩ.А за газопровода нямам думи, накрая ни заобиколи и сега вместо ние да печелим ще гледаме, но е важно да има тук американски войски и хората дори не знаят какво правят тук !
76
2
 
16
 
! Отговори
мхм преди 9 години
Жалки драскачи, партийни ***, колко очевидно! ***! За бело ли драскате и се джавкате. Пишете си, те миналия петък си раздадоха едно милиардче така предизборно, да им е спокойно. Всички партии са крадци и българоубийци!
75
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Седерастията е позеленяла от яд. Тъй като е много нервна започва от рано да се дрогира а някои вече са на двойна доза.
74
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
забраната е на РФ за внос на стоки, не си в час младеж
73
9
 
31
 
! Отговори
х-м преди 9 години
Aми по-добре износ за Русия с ползи за Родината, отколкото забрана за износ, за да угодим на САЩ. Кое е трудно за разбиране?
72
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
имаше една пиеса "Между два стола", накрая да не стане паднах на земята или под земята, света е доста поляризиран и не търпи такива лутащи се хитреци
71
0
 
27
 
! Отговори
знаещ преди 9 години
Гърците и сега заобикалят ембаргото. Стотици са новорегистрираните фирми в Македония с гръцки собственици и товаропотокът се лее гладко. За кратко време Македония стана най-големия производител на портокали, мандарини и киви на Балканите :) Иначе македонците имат солиден опит в смяната на документи за произход още от далечната 1996 г. Схемата работи безупречно. Но да не мислите, че поляците са по-назад? Те пък транзитират през Беларус :) За бизнеса няма пречки, ембаргото е само неудобство.
70
2
 
22
 
! Отговори
Shark преди 9 години
А нашите продажници си гласуват 10 дена отпуска. И се занимават с глупости като паркирането по градинки и тротоари и концесията на синята зона. Не казвам че това не са важни въпроси, те трябва да бъдат също решени, но то не се спря да се тръби по всички медии, все едно Южен поток са построили. А точно тези за енергийни проекти, точно отстояването на БГ интереси ги няма никакви. Пълно подчинение на американските господари, да се задяват дано с парите които са прибрали за да станат предатели!!!!
69
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И каква стана тя? Гърция ще ни вземе ролята на газов център и разпределител за Европа, ще си изнася селкостопанската продукция за Русия и ще прибере руските туристи през лятото. Ние сме капо или валат, на който повече му харесва да си избере думата. Не мога да повярвам, че гласувате за такива продажници.
68
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Винаги първи на евтината пропаганда се ловят глупаците. Е такива като тоя Сириза. Как точно си представят да ги кредитира ЕС и да си разиграват игрички с Русия? Ще лапат много скоро и Русия и Гърция. Русия всъщност е отчаяна и затова гледа с всякакви припаднали държави да сключва договори, уш оказвайки натиски върху запада. Ама като гледам пък запада в лицето на САЩ почнаха да сключват договори с Иран... Скоро ще стане патаклама.
67
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако имахме истински държавници в тази статия вместо Гърция, щеше да се чете България.То бива недалновидност от наша страна, ама това вече прехвърля границите на глупостта и сервилниченето.Гърция я чакат добри години, а ние ще дъвчем на американците ... хамбургера.
66
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди двайсет и кусур години в БГ дойде на посещение един от вицепрезидентите на САЩ и публично заяви,че България става най-облагодетелстван партньор на САЩ в търговските отношения!? Как обаче става това с облагодетелстване то не знам!
65
4
 
25
 
! Отговори
Браво на маляките преди 9 години
Атина заобикаля ембаргото, а София заобикаля енергийните проекти и купищата пари, които щяха да донесат. И защо? За да може Тиквич да се снима в Белия дом и да получи потупване по рамото от господарите си.
64
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това няма как да стане, защото ако стане цялата икономиката на Гърция ще е чрез тези фирми във руски ръце и под руско управление, първо ще трябва да излязат от ЕС и тогава да се продадат на РФ
63
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отмяна на ембаргото за Гърция е опит за дестабилизация на ЕС.
62
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До селв БГ е много силно развита икономика, хората живеят много богато.............
61
4
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Безумие -стандарта на Гърция го направили нашите гастербайтери.Какво работят в Гърция нашите българи-слугуват им по къщите,берат плодове и зеленчуци,вършат им най черната работа или това с което грък никога няма да се захване.И как миличък им повишихме стандарта?
60
18
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Скъпо ще им излезе щом заобикалят ембаргото... - ще платят много "транспортни" разходи...
59
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И да не забравите отново да гласувате за Бойко понеже Орешарски и Сидеров са зли. Да живее чичо Сам!