Атина и Москва заобикалят руското ембарго

Намериха начин как гръцката продукция да стигне руския пазар
Обновена: 9 апр 2015 14:29 | 9 апр 2015 08:09,
239
Атина и Москва заобикалят руското ембарго
Снимка: Reuters

Гърция и Русия обмислят създаването на смесени дружества с цел заобикаляне на руското ембарго на хранителни стоки от  Европейския съюз. Целта е гръцката земеделска продукция да може да достига до руския пазар, заяви представител на гръцкото правителство, цитиран от Франс прес.

"Налице е обща воля за стартиране на процедура за създаване на смесени гръцко-руски дружества на руска територия за гръцките износители на земеделски продукти", каза той в коментар за темите обсъждани на започналото вчера двудневно посещение на гръцкия премиер Алексис Ципрас в Русия. Цитираният източник обясни, че мярката цели гръцките плодове и зеленчуци за руския пазар да не бъдат смятани за износ.

Ципрас и Путин са обсъдили още възможността Русия да участва във финансирането на проекта за изграждане на продължение на  гръцка територия на планирания газопровод "Турски поток". Москва е предложила на Атина да й предплати прогнозните печалби от съоръжението. След това Гърция ще върне парите на Русия, когато газопроводът бъде въведен в експлоатация през 2019 г. и донесе на Атина "хиляди милиони евро".

Износът на гръцка земеделска продукция и енергийните проекти бяха две от основните теми на разговорите между Ципрас и Путин  вчера.

Днес посещението на гръцкия премиер в Москва продължава със среща с руския му колега Дмитрий Медведев.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още по темата: ембаргоПутинЦипрас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бре бунаци - тръгнахте да оплаквате гърците ли - хахахахахахахахахахахахха
97
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
преди 9 1944 Гърците хляб са просили по БГ границата сега се о4ертава същото
96
0
 
6
 
! Отговори
Варадеро преди 9 години
О Альоша !!!
95
6
 
9
 
! Отговори
ИЗ СИРИ СА преди 9 години
Ха-ха-ха, гръцки фирми на руска територия. И после облагане с 26% данък.
94
7
 
18
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Русия ще изнася водка за Гърция,а Гърците ще продават узо на руснаците.Остава обаче един сериозен проблем за политика-любител Ципрас.Много сериозен.Трябва да върне милиардите на кредиторите.Путин няма да го спаси.
93
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** народ са гърците не стига 4е са затънали в дългове а сега земеделието им е пряко зависимо от ес субсидий ще разбият ще изнесат една реколта после какво сами ще внасят понеже тяхното ще струва двойно
92
3
 
3
 
! Отговори
Сорос преди 9 години
Боби ,ще ти спра интернета родопско чадо мое !
91
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е национално отговорна политика!!! А не мутроолигофрени да ме замайват от сутрин до вечер от екрана с простотии, а 16-те милиарда лева ще ги изплаща даже внука ми. КЪМ ТЕРМИНАЛ 2!!!
90
3
 
7
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До изчакайте 140Заобилаляне на проблема е че откриха газ и нефт в шелфа на средиземно море. За да не се възползват Гътрците които имаха пари в своята банкова система държаща и БГ и част от средиземноморските пазари им разбутаха цялата банкова система и ги вкараха в криза. Е сега си намериха начин да заобилоят ЕС бюрократите.
89
4
 
15
 
! Отговори
роза преди 9 години
Боко,вземи още един заем и строй магистрали.На всеки 100 метра режи лента. Всички ние ще сме в захлас и ще си казваме. Колко умен е нашия пожарникар.МАГИСТРАЛИТЕ СА ЯСНИ. КАЖИ, Как върви бизнеса с ***?ДО ТУК! ТОВА СА ДВЕТЕ СФЕРИ, В КОИТО БОКО И МАФИЯ СА ЗАПОЗНАТИ.БОКО, РАЗКРИ ЛИ КОЙ СТРЕЛЯ СНОЩИ по пенсионера от София? Добре,че Боко унищожи престъпността. Никаква престъпност няма в БГ.
88
5
 
7
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 137НПОтата правят само каквото им каже САЩ. САЩ искат пазари - реално ние сме им икономическа колония и то в ЕС. И така за тези дето орат с биволите. Умнико разходите за наистина биологично селско стопанство са много по-малки от разходите за механично селско стопанство. Да второто е по-ефективно и има повече приходи, но отслабва земята за разлика от 100% био производство. Всеки трактор утъпква земята и дори дълбоката оран 1м не върши работа. Биволите и кравите я торят.
87
22
 
10
 
! Отговори
изчакайте преди 9 години
Ципрас е един голям балон, който съвсем скоро ще се спука. "Заобикалянето" на правила и закони е комунистическо откритие, което решава днешни проблеми за сметка на нормално бъдеще. Андрешковци има навсякъде, дори и в Гърция.
86
11
 
22
 
! Отговори
браво преди 9 години
Сега разбрахте ли,защо Гърция е велика страна. ЕДНО ВРЕМЕ ТЕХНИТЕ ДЕДИ СА СЪЗДАЛИ ВИЗАНТИЯ. Тогава за тях сме били. конюшна.Днес е още по-зле. ВМЕСТО КОНЕ ИМА МАГАРЕТА. НАЙ-ГОЛЕМИЯ МАГАРЕШКО НА ЦЕЛИЯ ПРЕХОД СЕ КАЗВА ТИКВУН. ВЪРНА СЕ КАТО *** ОТ ГЪРЦИЯ. РУСИЯ И ТУРЦИЯ МУ СЕ ИЗПИКАХА.БЪЛГАРИТЕ 6 ГОДИНИ МУ СЕ СМЕЯТ НА МАГАРИИТЕ ПО МЕДИИТЕ. МАГАРЕШКО СЕГА Е УДОБЕН НА ЕС,НО УТРЕ?УТРЕ НАРОДА ЩЕ ИЗТРЕЗНЕЕ.УТРЕ ОТ ВЪН ЩЕ ДОЙДАТ КОНЕ.ТОГАВА НАРОДА ЩЕ ГО СТЪПЧЕ,А АНТИХРИСТ ЩЕ ГО СДЪВЧИ КАТО ДЪВКА
85
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако не беше Сорос и фондацията му сега щяхте да орете с биволи на нивата ,селяци !!!
84
2
 
22
 
! Отговори
a преди 9 години
ХАХАХ е не ще стоят и ще гледат като наште тъпани как ЕУ ги ***.
83
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сорос...братко Джордж, ела и ни освободи !!!Винаги верни на идеологията и прогреса твой !
82
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На времето когато избягаха от СИВ Полша, Унгария, Чехословакия, ГДР ние стояхме. Като разбраха че никой не ги е канил на западния пазар решиха и се върнаха на руския пазар, тогава ние избягахме. На огромния руски пазар се настаниха турски фирми. Те заеха мястото на БСГ, сегашното ГБС. Сега не сме добре дошли в Русия благодарение и на политиците ни. Извода е: имаме неграмотни, *** политици които обслужват чужди интереси и собствените си джобове. Браво на гърците и турците...
81
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ са най великата нация !!! САЩ е люлката на живота !!!Да живее САЩ и неговите съюзници !!!
80
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След време когато се разбере колко тъпотии и извършил спрямо народа си Дон Балон и с колко години е върнал назад развитието на страната си, ще ви идва да обесите него и слугите му бивши БКПейци. Но те отдавна щи са избягали далече в именията си откъдето ще се присмиват как са намерили един милион *** гласували за тях. Който не мина той не излъга Дона който бе невероятно щастлив защото е...потупан по рамото. Е,за сметка на българите.
79
3
 
14
 
! Отговори
до 119 преди 9 години
Другарю ***, по спикойно, не се нервирайте толкова , че е възможно да изпаднете в криза. Вземете си дозата зада се успокоите.