Лидерите от Г-7 обсъждат, умуват, не отстъпват...

"Русия ще бъде поканена, само ако спре агресията към Украйна, заяви Туск
7 юни 2015 19:19,
244
Лидерите от Г-7 обсъждат, умуват, не отстъпват...
Снимка: архив, Reuters

Няма да има смекчаване на санкциите срещу Русия, докато Москва не започне да сътрудничи за преодоляване на кризата в Украйна. По този въпрос бяха категорични всички лидери на срещата на Г-7 в баварския замък "Елмау". Водачите на седемте най-развити индустриални държави се събраха край Гармиш-Партенкирхен, за да обсъдят най-належащите световни проблеми.

"Ако изобщо имаме дискусия по повод санкциите срещу Русия, то това ще е дискусия за изострянето им, а не за облекчаването им. Всички предпочитаме Русия да е заедно с нас на масата. Но ние не сме само група, обединяваща държавите политически или икономически. Това е група, базираща се най-вече на споделени ценности. Русия може да бъде поканена отново, само ако спре да се държи агресивно спрямо Украйна”, заяви Доналд Туск в началото на срещата.

Още по темата

Западът наложи санкции срещу Русия след анексията на Крим, като една от мерките бе изключване на Москва от срещите на Г-8, която от тогава се събира във формат Германия, Великобритания, Франция, Италия, САЩ, Канада, Япония. По този повод доста германски политици критикуваха изключването на Русия, тъй като без нея не може да има реално решение на украинската криза, пише БНТ.

За агресията на Русия срещу Украйна остро се изказа и американският президент Барак Обама. "Трябва да действаме единно срещу нея”, заяви той. Британският премиер Дейвид Камерън настоя Западът да е единодушен и по отношение на санкциите срещу Москва в бъдеще.

По-рано протестиращи издигнаха лозунги "политиката е за хората, не за пазарите". Замъкът "Елмау" обаче е обграден с телена мрежа и няколко полицейски кордона. Според журналисти, участниците във форума могат да разберат за демонстрациите само от медийното им отразяване.

Засега около замъка и в самия Гармиш-Партенкирхен е спокойно. Осем протестиращи са арестувани, тъй като са се опитали да блокират магистрала. Трима от тях вече са освободени. Заради блокади на демонстранти по пътя към замъка обаче се налага журналисти и гости на форума да бъдат транспортирани дотам с хеликоптери, а не с автобуси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
5
 
20
 
! Отговори
pet преди 9 години
Кои бяха Г7?Та те всички са в криза, какви големи та те са малките Г7!!!
28
5
 
7
 
! Отговори
АА преди 9 години
КАКВА ЕВРОПА БЕДНОТИЯ
27
24
 
6
 
! Отговори
екс преди 9 години
Я само за момент да си представим, че Русия нямаше суровини. Кво произвеждат тия бе?! Кво им е конкурентноспособно?! НИЩО! Ама НИЩИЧКО! Едни оръжия дето правят, ама я се пробвай да караш калашник, или да ядеш гранати !!! проста работа еййй ...
26
1
 
0
 
! Отговори
АА преди 9 години
До АнонименБРАВО
25
1
 
11
 
! Отговори
ОО преди 9 години
До до когаМН ВЯРНО САМО Е КАК ВИ РАЗХОДКИ ОТИШЛИ ДА МИСЛЯТ ЗА УКРАЙНА И ГЪРЦИЯ ТЕ МИСЛЯТ ЗА СЕБЕ СИ И КАК ДОВЕЧЕРЯ ЩЕ КАКВИ РАЗВЛЕЧЕНИЯ ЩЕ ИМА
24
3
 
20
 
! Отговори
Предизвикано от преди 9 години
"Замъкът "Елмау" обаче е обграден с телена мрежа и няколко полицейски кордона." *******Христо Смирненски, Приказка за стълбата:"Той беше вече най-горе. И изведнъж в лицето му грейна усмивка, очите му заблестяха с тиха радост и юмруците му се отпуснаха. Той погледна пируващите князе, погледна долу, гдето ревеше и проклинаше сивата тълпа. Погледна, но нито мускул не трепна по лицето му; то бе светло, весело, доволно. Той виждаше долу празнично облечени тълпи, стоновете бяха вече химни.
23
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Европа ще пребъде, а Русия ще си остане заден двор, какъвто винаги е била!
22
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Европа е доста тъпо място за живеене; а пък на тая снимка виждам само *** тор и кокоши курешки
21
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Под всяка новина руски *** - файда няма!
20
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Големи философи се извъдиха тея лидери.
19
16
 
9
 
! Отговори
Berlin преди 9 години
Аз предлагам България да излезе от ЕС. И без това ни висите като воденичен камък на врата. Бегайте при ***, те ше ви опраат... хахаха. :)))
18
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Седят толкова неестествено на фона на прекрасната природа, че човек неволно се замисля дали са човешки същества, като нас.
17
4
 
27
 
! Отговори
Христо преди 9 години
Единствена цел на Щатите е да разпалват войни навсякъде по света независимо къде и срещу кого, с цел да продават оръжие. Колкото до санкциите срещу Русия, Европа и в частност България, понасят много по- големи загуби.
16
3
 
32
 
! Отговори
Голем смех преди 9 години
Замъкът "Елмау" обаче е обграден с телена мрежа и няколко полицейски кордона.==========================================================Така на Запад баш демократите се пазят от народната любов.
15
3
 
12
 
! Отговори
ао преди 9 години
укр фашисти само се радват че сша ги подкрепя в убийства тесе свикнаха да убиват ирак сърбия и др страни
14
31
 
4
 
! Отговори
Стоедин преди 9 години
Че коя е Русия та да й обръщаме повече внимание? Локален играч, правилно го е казал Обама. На нас не носи ползи, така че да се фокусираме на по-важни неща. Другото е от ЛУКавия.
13
5
 
32
 
! Отговори
без Г-7 преди 9 години
Обама и Меркел: Санкциите за Русия продължават. Санкции срещу Украйна няма да има, защото са наши хора - фашисти!
12
3
 
26
 
! Отговори
аа преди 9 години
те там отишли за розвлечение колко мн загрижени за украйна что не отидат да видят какво става в донбас порошенко фашиста яценйк и др разбиха всичко хора без пари деца инвалиди а те се намират на глупови приказки г7 ужас срам нямат
11
4
 
43
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
Явно и на техните народи им е писнало от евроатлантическите "ценности".Тези *** не могат да разберат ,че не Русия и Путин ще ги унищожи а милиони европейци втръснало им от ненормалните им политики и санкции засягащи обикновенният европеец!
10
6
 
32
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Както "единодушно" гласуват страните от евросъюза за продължение на санкциите, ако им сложат една урна с тайно гласуване - поне една трета ще са против...