Не се женим, но пък българката ражда – извънбрачно

Три пъти е спаднал броят на браковете у нас, твърди Евростат
22 юли 2015 08:06,
127
Не се женим, но пък българката ражда – извънбрачно
Снимка: flickr

Близо три пъти е спаднал броят на браковете у нас за последните 55 години, отчита анализ на Евростат за браковете и разводите в ЕС.

Ако през 1960 г. у нас са се падали по 9 брака на 1000 души, то през 2013 г. те са спаднали до 3 брака на 1000 души, сочи европейската статистика.

Според данните на НСИ през 2013 г. у нас е имало малко над 21 хиляди брака и 10 908 развода.

На челно място сме също и по брой на родените извънбрачни деца в ЕС - 59,1 на сто от всички живородени деца. По данни на националната статистика през миналата година у нас са се родили малко над 67 хиляди деца, като 27 хиляди са били от семейства в брак, а останалите 40 хиляди са били извънбрачни.

Анализът на Евростат сочи най-висок коефициент на бракове на 1000 души в Литва - 6,9 брака, Кипър - 6,4 брака и Малта - 6,1 брака.

В дъното по брой на сключените бракове, освен България, са Словения и Португалия - по 3 брака на 1000 души, както и Люксембург, и Италия - 3,2 брака на 1000 души.

Най-висок е делът на разводите в Дания, Литва и Латвия - по 3,4 на 1000 души. За България този показател е 1,5 на хиляда души.

Като цяло в ЕС през този период е имало около 2 милиона сключени брака и около 980 хиляди развода, отчита анализът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
8
 
! Отговори
до 46 преди 8 години
Не разбрах бройката на жена ви, господин "добър съпруг"? Дайте малко конкретика. Нали сте много отворен за вашите оправяния, защо тези на съпругата ви да не са повод за гордост?Това, което предлагам като жена в работата си е ум, знания, човешко отношение! Ако жена ви си е предлагала тялото и въпреки това не е успяла да се самоосигури и си е намерила спонсор, който да я заменя с 20-30 парчета.... моля не се хвалете с това! Жалко е!
40
0
 
4
 
! Отговори
до 58 преди 8 години
Никой и никоя не може да ти "вдъхне" нещо, което не си въобразиш, че този отсреща ти дава.Същото е и за това кой е грозен и кой красив.Ама както казах, това не е мисъл за умни и зрели мъже.Това е за мечкарите, които не ходят в гората, но са много отворени във фейсбук, скрити в гащите на женичките си. хахахахаха
39
2
 
3
 
! Отговори
до 58 преди 8 години
колко ли е тъжен живота на мъжете, които си въобразяват, че някоя жена може да вдъхне любов или уважение в тях, а не вдяват, че желанието, което се поражда у тях, за да се оженят за жената не се дължи на това, че жената им вдъхвала любов или уважение, а се дължи на това,че са красиви и са подходящи за показване като мечки пред обществото.Това е коментар лично за 58.Това не важи за умните и зрели мъже.
38
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ?не знам, бате от познатите ми си от класа се ожениха първо най-грозните и най-дебелите. Мисля, че се наричаха комплекси.
37
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега започва да ми става ясно защо са толкова сърдити и недоволни дъртите. те си мислели, че раждат роби, а то какво се оказала - разумни хора с техни желания и мечти. Щастливи са семействата , в които всеки оценява и се радва на живота. Такива, които лежат на практики отпреди 400 години не стигат изобщо далеч - по цяла вечер ги слушам как викат като мина покрай някой блок.
36
1
 
18
 
! Отговори
ха-ха преди 8 години
Ако раждаш деца, за да има кой да ти сменя памперса- не им завиждам! Наскоро гледах презентация на един робот-помощник на стари хора, които не искат да са в старчески дом, прогнозите са след 50 години да е общодостъпен. И забележи- идеята се е родила не за да е в помощ на старците без деца, а за да облекчи наследниците, които в противен случай се превръщат в роби. Но сигурно създателите не са българи ;)
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 48не завиждам на твоето семейство. Даваш живот на друг човек без да искаш нищо в замяна, за да е щастлив и да го живее. Не, за да ти е длъжен завинаги.
34
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 51 сега разбирам то било и договор за взаимосмяна на памперси. ОК
33
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 42много свято е да дадеш един куп грешни пари да нахраниш родата и да платиш на общината, че лелята там да ти стъкми една изтъркана церемония. Просто това те прави много по-добър, честен , отговорен човек - дори и преди това да не си бил такъв. Или ти си собственик на сватбена агенция и гладуваш?
32
11
 
10
 
! Отговори
До 48 преди 8 години
А кой ще ти сменя памперса .Ще се молиш на някой от хипопотамите пред блока да го прави или ще си плуваш в ла-ната.Човек не е винаги на 25 г и здрав.Остарява и това е смисъла на семейството.Взаимопомощ и грижи един за друг
31
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 45разбира се, че не - няма да стана дебел, викащ , сърдит хипопотам като лелите пред блока, я
30
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако няма брак детето няма как да е "извънбачно" защото няма от какво да е извънка. От друга страна ако детето от родители участващи в брак или не, но не един с един с друг, тогава детето "брачно" ли е ?
29
2
 
9
 
! Отговори
До 39 преди 8 години
Съпругата ми е оправила точно толкова мъже колкото и Вие. Е вярно , не е велика генийка и бизнесдама като вас и разчита и на мъж.А вие се доверете на вибраторите си .Те не лъжат ,не се се правят ,а са си велики еб-чи ,и не изискват никакви грижи и отговорности.Само измиване и падсушаване.Не говорим за гениите като вас уважаема.Става въпрос за милионите хора ,които водят обикновен живот и се борят.А вие не парадирайте-всяка успяла жена е пробила с това което предлага като жена.Другото са подробно
28
4
 
3
 
! Отговори
до 45 преди 8 години
Като ти слушам разсъжденията... по-добре не раждай!
27
1
 
6
 
! Отговори
до 43 преди 8 години
Това е пример за човек, в случая женско, което не може да поеме отговорност. Та, с коя точно бракуването за тази, ще докаже, че мъжът не е пълен *** да направи дете на подобна малоумница? Ако тази го беше излъгала и се беше оженила за него, това дали щеше да я направи интелигентна? Цънки.
26
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз познавам 1 такава българка, 1-то дете баща неизвестен, 2-то от друг баща,но припознато . Няма брак , за да се вземат детски. Отговорност съмнителна, сега родителите на момчето гледат не само неговото дете , но хамалуват и на другото. Но хората са казали *** глава затрива.
25
8
 
6
 
! Отговори
до Една преди 8 години
Интелигентните хора, които се обичат и могат да поемат отговорност живеят заедно, за да разберат дали могат да съжителстват един с друг.Дай Боже да си направят детенце, защото огромна част от хората имат проблем с зачеването.След като се роди детето и мине периодът, в който се адаптират към родителството и се разбере стават или не стават да поемат отговорност и към дете.... тогава се венчават (думата е много важна) и скрепяват любовта си, ако желаят. Страхливците се бракуват. Бракуват.
24
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То затова толкова жени са обсебени от идеята да се омъжат и да си осигурят живота, обаче има значение на кого ще попаднеш. Пресен пример от приятелския ми кръг- жената, наскоро родила и още по майчинство, с мъжа й решиха да се разведат, той е заможен, но така си укри доходите, че сега плаща минимална издръжка. Така че сигурност няма, най-сигурно е да не раждаш.
23
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък не мога да си обясня какъв е този стремеж на куцо и сакато да се възпроизвежда. Направят едно, две деца и си мислят, че са изпълнили вселенска мисия. После като се разведат в повечето случаи и децата не ги поглеждат, почват да се самосъжаляват и да кълнат съпругата, респективно съпруга. Не живейте по инерция и защото така било правилно, а според вътрешните си желания и убеждения.
22
8
 
2
 
! Отговори
до 37 преди 8 години
Баш! Баш от друга планета идем, чиче! Съпругата ти, колко мъже е оправила за 26 годишен брак?А иначе не ме мислете мен, аз съм си осигурила сама "остров". Не разчитам на сделки с някой и нЕкви лъжи, че много го обичам скрепени с документи и доказващи ми колко голям и?ач е като е минал през 2-3 бърабърки, които минават за 20-30.