Хиляди на антиимигрантски протест в Дрезден и Прага

В чешката столица пробваха да подпалят бежански лагер
85
Хиляди на антиимигрантски протест в Дрезден и Прага
Снимка: БТА

Хиляди граждани се включиха в събота вечер в демонстрация против имигрантите в източния германски град Дрезден по призива на движението ПЕГИДА, предаде ДПА. Не липсваше и контрадемонстрация, на която присъстваха около 2 000 души.

Някои демонстранти носеха руски знамена и транспаранти с надписи като "Мир с Русия" и "Спрете войната срещу Сирия", отбелязва Асошиейтед прес. От полицията не съобщават за сериозни сблъсъци.

Участници в шествието скандираха "Меркел трябва да си върви" заради решението на канцлерката Ангела Меркел да допусне над 1 милион мигранти в страната миналата година. ПЕГИДА обяви вчерашния ден за ден на международни шествия срещу мюсюлманите и мигрантите.

Подобна демострация имаше и в чешката столица Прага, където дори се стигна до сблъсъци между демонстранти и контрадемонстранти. Неколкостотин полицаи бяха пратени да разтърват двата лагера, които се замерваха с бутилки и фойерверки.

В чешката столица антиислямските демонстранти бяха около 1500 души с табели с надписи като "Не на имиграцията - спрете Меркелизацията" и "Ислямът не е религия, а фашистка идеология".

Чешката полиция съобщи, че неизвестни нападатели са подпалили вчера вечерта бежански лагер в Прага, като са ранили един човек, предаде Асошиейтед прес. Ивета Мартинкова, говорителка на полицията, каза, че вчера към 19.30 ч около 20 души са нападнали центъра с коктейли "Молотов". Тя допълни, че не е ясно кой стои зад атаката и дали тя има общо с протеста.

Според ТАСС в чешката столица са демонстрирали 3000 души срещу миграционната политика на ЕС. Оратори отправяха предупреждения за опасност от "ислямизация на Европа" и настояваха чешките власти незабавно да предприемат строги мерки срещу незаконните мигранти. Някои от по-радикално настроените демонстранти скандираха "Чехия за чехите!", "Мигрантите вън!" и "Европа без ЕС!"

В Амстердам също имаше протест, макар и в него да се включиха едва около 200 привърженици на ПЕГИДА, по-малко от присъстващите леви контрадемонстранти, които викаха "Бежанците са добре дошли, фашистите – не!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: прагаДрезден
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
5
 
107
 
! Отговори
до 48 преди 8 години
Като живеещ в Германия, защо лъжеш? Името на Пегида показва много ясно срещу каква са. Срещу ислямизацията на запада. Много е удобно подмолно да се пусне лъжата. Не са против нормалните имигранти, които се интегрират в обществото и културата на страната домакин. Плюс са за засилване на връзките с Русия...
21
94
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Последни напъни на фашисткия режим в Москва, но вече е късно. Твърде късно. Мандалото лопна и в Хага килията за Жужо вече е готова.
20
3
 
95
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първата цел на терористите е постигната. Малки конфликти и мини граждански войни . След това почват атентатите и истинска гражданска война . Накрая разрушаване на Западните общества и настаняване на мюсюлманите в Европа . Това са намислили САЩ за Европа.
19
53
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като живеещ в Германия ще ви кажа, че ПЕГИДА е движение против какъвто и да са били чужденци, така, че не се възхищавайте. До вчера плюха източните европейци, днес плюят арабите. Това са популистки движения, които заедно с партии като АФД, се опитват да яхнат събитията. Че Меркел обърка нещата, никой не го отрича. Важното е да се предложи решение възможно най-бързо. Тези движения и партии не се подкрепят в Германия. Все пак са се събрали само 2000 души, които е нищо на фона на Германия.
18
4
 
83
 
! Отговори
аз преди 8 години
Носят руските знамена защото им писна от партнъорства със САЩ дето са само на голи обещания и огромни загуби. Хората искат право в очи куме и да се действа , а не локуми като в последните 20 години. Има ли един лидер в Европейската политика? Няма. Има ли един силен политик в Европейският парламент? Няма. Събрали са се дебели , абсолютно неадекватни бюрократи, но искат да ни решават съдбите от това в колко часа се събуждаме, до това с кого си лягаме. Пълен и безусловен контрол...Хайде баста!
17
1
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно нещо не резбирам, какви са тези анти протестъри, които продължават да канят бежанците и кой им плаюа. Да ги изловят всичките и да ги проверят с какво се хранят и какво работят всъщност. Всички са организирани от неправителствени организации с външно финансиране и заради тях сме в това положение. Защото 300 викат повече от 30 милиона и имат повече медийно време от мнозинството. Едни и същи скандират за гейовете, за третополовите, за бежанците - едни и същи са...това си им е работата...
16
0
 
67
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
Видях ги така наречените "присъстващите леви контрадемонстранти, които викаха "Бежанците са добре дошли, фашистите не!" - изглеждаха същите мурджарос като тези, които канят.
15
1
 
58
 
! Отговори
ако стане преди 8 години
До пешонапечено с мюслитата кой ще спасява европа-евро.гейовете ли ?? русия на няколко пъти е спирала разни хубавци-наполеон,момчето с мустачките а и постоянно е шамаросвала османците . а и хората не са скандирали путин а русия !!! нали правиш разлика между путин и русия както между боко и българският народ !!
14
58
 
0
 
! Отговори
пешо преди 8 години
като прочета "развяваха руски знамена", "скандираха европа без ес" и като видя тоя шкембелак-тампелиер на снимката, веднага ми става ясно що за *** се е събрала. явно руската пропаганда е силна не само у нас, а *** има във всички страни.
13
1
 
39
 
! Отговори
да бе преди 8 години
До Анонимен 40освен да се махнем от ес защо не вземем да разпарчатосаме и България , а ? например на село никой емигрант няма да дойде ,тогава да отделим софето и те да се спасяват . а още по -добре всеки сам да се спасява !!! нали така ни завладяха турците-разделени !!! просто народите на ес трябва да разкарат меркел и подобните нея политици . затягаме контрола,затваряме границите и почваме депортация на ...интегриралите се .
12
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 34Я СЕ СКАТАВАЙ ОТ ТУК. ПЛАТЕНО ***. ТО ПРИ НАС ИЛИ НЯКЪДЕ Е ПО-РАЗЛИЧНО СЯКАШ. ТЕМАТА ТУК Е ДРУГА. СПЕЦИАЛНО ВЛИЗАТЕ ТУК И СМЕНЯТЕ ПОСОКА НА ПРОБЛЕМА. А НА НАС НИ Е ПО-ВАЖНО Е "ЗА ЧИЙ МЕРКЕЛ И СИЕ СА ДОПУСНАЛИ ТОВА ЦУНАМИ ОТ БЕЖАНЦИТЕ В ЕВРОПА? С ЦЕЛ ДА НИ ИЗТРЕБЯТ ИЛИ ДА НИ ИЗГОНЯТ ОТ СОБСТВЕНИТЕ ДОМОВЕ ПАК НАНЯКЪДЕ? ДОСТАТЪЧНО САМО БИЕ БЪЛГАРИ САМО СМЕ ПРИНУДЕНИ ДА ТЪРСИМ РАБОТА ПО СВЕТА .ТА ОЩЕ И ДА МИСЛЯ ДАЛИ БЛИЗКИТЕ МИ НЕ СА ИЗНАСИЛВАНИ И ТОРМОЗЕНИ ОТ ПРИСТИГНАЛИ КОЧОВЕ...
11
27
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жужо си рита здравната книжка май. Ще го ядоса танте и ще изяде шамарите като едното нищо.
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аре спри се бе...знаеш кой! Само спамиш тука. Евроге.
9
61
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
русия официално се обърна към 25 западни банки с молба за кредит по облигационен заем.металургичните заводи в урал не са изплатили заплати от октомври 2015 и работниците стачкуват. гладни протести на пенсионери в краснодар и сочи,стачки на превозвачи.бунтове в донбас,мизерия в крим.*** се разпада
8
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
след като по официални данни са 2000 и 1500 значи са поне 2 пъти повече
7
46
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
като гледам в нета колко сайтове предлагат рускини за жени в чужбина,значи много са изгладнели
6
53
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
споко,скоро гладни рускини ще задоволяват всички
5
6
 
0
 
! Отговори
joko преди 8 години
До Анонименeeei anonimen ZARVYL
4
1
 
70
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
оставка и съд за меркел получила е пари от безмозъчните центрове да съсипе светаи да осигури печалби на краварите разбрахте че сорос е дал 6 милиона на хилари заизборите за какво ли ги дава мислете
3
29
 
9
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
АТАКА ги организира.