Меркел нападна антиимигрантска партия

Според нея "Алтернатива за Германия" всява предразсъдъци
116
Меркел нападна антиимигрантска партия
Снимка: БТА

Германският канцлер Ангела Меркел разкритикува остро партията "Алтернатива за Германия" и обяви, че с антиимигрантската си реторика тя всява предразсъдъци и поляризация в обществото, предаде Ройтерс.

В интервю пред "Билд ам зонтаг" Меркел каза: "Алтернатива за Германия" е партия, която не обединява обществото и не предлага подходящи решения на проблемите, а раздухва предразсъдъците и разединението".

Според канцлера на Германия старите партии в страната трябва да предизвикат новата партия на публични дебати, като се разграничат от нейното политическо послание.

Изявлението на канцлера е израз на безпокойството на традиционните политически сили в Германия относно растящата обществена подкрепа за “Алтернатива за Германия”и нейната яростна съпротива срещу миграционната политика на Меркел, посочва Ройтерс.

На 13 март в три провинции - Саксония-Анхалт, Баден-Вюртемберг и Райнланд-Пфалц ще се състоят избори за местен парламент. Последните анкети сочат, че в източната Саксония-Анхалт антиимигрантската партия може да вземе 20 процента от гласовете, а в югозападната провинция Баден-Вюртемберг е в равни позиции с управляващите там социалдемократи.

В същото интервю Ангела Меркел се изказва похвално за Хилари Клинтън, която е фаворит за спечелване на кандидат-президентската номинация на Демократическата партия в САЩ.

"Възхищавам се на нейния дълъг политически опит, на нейната позиция за правата на жените, семейството и здравеопазването", заявява канцлерът. По адрес на критиките на Доналд Тръмп - фаворитът при републиканците - към миграционната политика на Германия Меркел казва пред вестника: "Не виждам причина да му отговарям".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
32
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
" Толерантността е последната добродетел на едно загиващо общество" - АРИСТОТЕЛ
54
2
 
31
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
Защо Европа е обречена ? Защото проблемът с исляма е НЕРЕШИМ с методите на Демокрацията. След едно поколение вече ще стои въпросът не как да се интегрират мюсюлманите, а как да бъде запазено християнското малцинство в Европа.
53
1
 
37
 
! Отговори
кога? преди 8 години
Искам да прочета статия със заглавие-,, КОЙ НАТИСКА МЕРКЕЛ ДА НАВОДНИ ЕВРОПА С МИГРАНТИ ОТ АФРИКА И БЛИЗКИЯ ИЗТОК?''
52
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
е от днес е така на пук на всички спирам да си копувам списанието плейбой и парите за него ще ги изпия . не за друго а за да спася още едно дърво да не бъде отрязано и да се направи хартия от него .
51
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Германският канцлер Ангела Меркел разкритикува остро партията "Алтернатива за Германия"Германския канцлер няма ли най-после да си затвори голямата уста? Достатъчно поразии направи, време е да спре да дрънка и да се скрие някъде!
50
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел слугината на ФАЩ предизвика"бежанската" криза в Европа.От тук нататък каквото и да каже или направи няма никакакво значение за суверенните европейски народи.Всички я мразят.Краят и ще е фатален.
49
0
 
15
 
! Отговори
КУРдов преди 8 години
Чети си корана 67 и не си пъхай гагата между хората.
48
11
 
2
 
! Отговори
Христ преди 8 години
Четете история за Свещена лига (1684), когато християнството се обединява и побеждава отоманите. Не случайно преди няколко дена папата се срещна с православния руски поп, нещо невиждано от стотици години.Значи Меркел като пасторска дъщеря има план...
47
0
 
11
 
! Отговори
Actually преди 8 години
Полша специално НЕ Е точно православна. Но щом така си решил...
46
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тия политици ни съсипаха живота
45
0
 
5
 
! Отговори
Танцуващият с вълци преди 8 години
Неграмотен си ти 53, опасно неграмотен, от самолет ти личи. Наври си мнението, знаеш къде.
44
1
 
14
 
! Отговори
Боримечков преди 8 години
Добре, че има православни държави като Полша и Русия, да спрат исляма както преди няколко века. Боят настана, топчето гръмна. Меркелиците няма да помогнат, само бой трябва.
43
0
 
20
 
! Отговори
Баба Яга преди 8 години
Залязващата кариера на този бабет е пример за това, как една наивна и малка наглед грешка може да катурне съдбите на милиони хора, включително и собствената. Политиката е връх на който бушуват много и различни бури(не ветрове) и за там трябва да се избират много вмнимателно индивидите, които ще стоят. Хора със (силни) зависимости, лабилни емоционални и духовно ограбени от природата, трябва да бъдат отстранявани, дори недопускани до там.
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тяе дето не са доволни са на 300 лева Заплата в България , проблем на Държавата
41
0
 
29
 
! Отговори
**** преди 8 години
Тази дърта недо***на траверса, да я пратят да жевее в някой бежански лагер,че да я разчекнат от е***е,и да слезе на земята,тя това заслужава.
40
0
 
34
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Иначе тази тиква на снимката налагала на Путин санкции че били агресори .....а тя самата *** мамата на Европа ! Хора като Путин и Орбан трябва да управляват Европа, а не някаква пияна бабичка !
39
0
 
1
 
! Отговори
гоше преди 8 години
https://youtube/watch?v=CEfPo9R4K7g
38
1
 
24
 
! Отговори
ТАЙСЪН преди 8 години
ЗАБРАВИХТЕ ЛИ ГОРБАЧОВ!? ЕДИН СУПЕР УСПЕШЕН АГЕНТ НА ЦРУ! РАЗБИ ПОЛОВИН ЕВРОПА И ПОДАРИ НА САЩ ИЗТОЧНА ЕВРОПА. МОЖЕШЕ И ДА НЕ СТАВА ТОЧНО ТАКА! МОЖЕШЕ ПЛАВНО ДА СЕ ПРОМЕНЯТ НЕЩАТА! СЕГА ЖИВЕЕ В САЩ И Е МИЛИОНЕР! МЕРКЕЛ Е ДРУГИЯТ УСПЕШЕН ЗАСЕГА СВРЪХСЕКРЕТЕН АГЕНТ НА ЦРУ! ЦЕЛТА Е ДА СЕ ДЕСТАБИЛИЗИРА ЕВРОПА И ПРИНЦИПА "РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ" ДА Е В СИЛА! ОБЕДИНЕНА ХРИСТИЯНСКА ЕВРОПА, СЛЕД ВРЕМЕ В СЪЮЗ С РУСИЯ БИ ОСТАВИЛА САЩ В ИСТОРИЯТА! НЕЩО ОТ КОЕТО ЮДОМАСОНИТЕ В САЩ ТРЕПЕРЯТ!
37
0
 
22
 
! Отговори
Иван Пешев преди 8 години
Че то всеки политик използва предразсъдаци и емоции за да влияе, или когато това е изгодно може когато не е - не може. Меркел се *** до шията.
36
20
 
5
 
! Отговори
1200 еврo преди 8 години
Всички българи в Германия на Сициални + Детцки = 1200 евро на месец са доволни и щастливи , останалите на 350 лева заплата на месец в българия не ги мислим , да се оправят