Меркел нападна антиимигрантска партия

Според нея "Алтернатива за Германия" всява предразсъдъци
116
Меркел нападна антиимигрантска партия
Снимка: БТА

Германският канцлер Ангела Меркел разкритикува остро партията "Алтернатива за Германия" и обяви, че с антиимигрантската си реторика тя всява предразсъдъци и поляризация в обществото, предаде Ройтерс.

В интервю пред "Билд ам зонтаг" Меркел каза: "Алтернатива за Германия" е партия, която не обединява обществото и не предлага подходящи решения на проблемите, а раздухва предразсъдъците и разединението".

Според канцлера на Германия старите партии в страната трябва да предизвикат новата партия на публични дебати, като се разграничат от нейното политическо послание.

Изявлението на канцлера е израз на безпокойството на традиционните политически сили в Германия относно растящата обществена подкрепа за “Алтернатива за Германия”и нейната яростна съпротива срещу миграционната политика на Меркел, посочва Ройтерс.

На 13 март в три провинции - Саксония-Анхалт, Баден-Вюртемберг и Райнланд-Пфалц ще се състоят избори за местен парламент. Последните анкети сочат, че в източната Саксония-Анхалт антиимигрантската партия може да вземе 20 процента от гласовете, а в югозападната провинция Баден-Вюртемберг е в равни позиции с управляващите там социалдемократи.

В същото интервю Ангела Меркел се изказва похвално за Хилари Клинтън, която е фаворит за спечелване на кандидат-президентската номинация на Демократическата партия в САЩ.

"Възхищавам се на нейния дълъг политически опит, на нейната позиция за правата на жените, семейството и здравеопазването", заявява канцлерът. По адрес на критиките на Доналд Тръмп - фаворитът при републиканците - към миграционната политика на Германия Меркел казва пред вестника: "Не виждам причина да му отговарям".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
31
 
! Отговори
2016 преди 8 години
Дааа, води се война мужду религиите на много високо равнище. Ако победят петродоларите, които избраха обезяната, ще останат Меркел и Клинтън, ака победи християнството ще ги махнат. Ще разберем тази година.
34
3
 
30
 
! Отговори
Багдади преди 8 години
Ангела Абду Саллах Меркел е най великия Европейско водач съществувал някога ! Тя е най-великата ислямска водачка по голяма от Осама Бин Ладен ! Тя рискува всичко за да помогне на ДАЕШ и Ал Кайда ! Аллах Акбар ! Меркел Акбар !
33
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Зад Хилари Клинтън стои Сорос и НПО,които заляха Европа с пришълци.Естествено е слугинята на Сарос Меркел да подкрепя другата бабичка.
32
0
 
28
 
! Отговори
Голфаджия преди 8 години
Тръмп каза, Меркел трябва да е инсейн, което означава нещо като ненормална. има го в тубата. Ясно, че няма да стане да се срещнат на полит. сцена.
31
0
 
44
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
Меркел се подлага на Султан Ердоган и си закрива очите пред неговите престъпления !Меркел се надявава ако Хилъри Клинтън спечели изборите, да продължи ПРЕСТЪПНАТА СИ политика на ГЕНОЦИД и ИСЛАМИЗАЦИЯ на ЕВРОПЕЙСКИТЕ НАРОДИ. Ако Доналд Тръмп победи, Меркел може да се окаже изцяло изолирана.
30
0
 
23
 
! Отговори
Историк2 преди 8 години
Както и да е, шваби, саксонци, един дол дренки. Пак разрушиха Европата, ама тя понеже е женска може и да и е кеф да я онаковат.
29
1
 
32
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
Меркел е загубила чувството си за РЕАЛНОСТ и живее е собствен свят подобно на страдащите от деменция.
28
0
 
30
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
Меркел провежда политика на ГЕНОЦИД спрямо собствения си народ !!!АзГ е НАДЕЖДАТА !!!
27
0
 
7
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
Ти пишман историко, знаеш ли че швабите са били със римляните, против саксонските германски племена?
26
4
 
17
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 8 години
Джамии до дупка ,така имигрантите ще бъдат евро интегрирани.
25
1
 
14
 
! Отговори
Историк2 преди 8 години
Споко, идват избори, то и старият фюрер съвсем демократично е бил избран. Първо трябва една солидна криза, слет това швабите се събуждат. Така правят от както разрушиха Европа за пръв път по времето на Римската Империя.
24
1
 
11
 
! Отговори
Weisser преди 8 години
Ami tazi svinia kakvo iska uni6tojava evropa s tezi gadove dero nahluvat navsiakade niama otarvabe ve4e ot tiah
23
1
 
54
 
! Отговори
9К51 преди 8 години
Тази изкукуригала екс комсомолка съсипа с простотията си създадената от Хелмут Кол Европа!Колкото по-бързо бъде отстранена от кормилото на Европа толкова по-добре, лошото е че нашия полит. елит върви по дирете и като "пуле след малка си ", както е казал народа .. ако тези мургавели залеят България с държавата ни е свършено ...
22
1
 
23
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
Би трябвало, да не ти пука със какво те е заснело цру, а да пуснеш едно филмче за делата им. Тая не става за нищо.
21
3
 
10
 
! Отговори
до 37 преди 8 години
Прав си,а още по-добре е да иде да оправи Сирия на място - нали много разбира от оправяне.
20
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бабет оправи Германия и ЕС, време е да я пратим да оправи САЩ.
19
0
 
18
 
! Отговори
смЕх преди 8 години
Просто е явно хората не споделят вижданията и и реагират друг въпрос е дали това и харесва ,а какво ще се случи при едни избори предстои да видим вижте резултатите в Словакия или и там имат предразсъдъци.
18
5
 
0
 
! Отговори
Ноа преди 8 години
До Анонимен 16А ти откъде разбра бе, ***!
17
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази тъпачка за себе си не може да се погрижи (вижте и лицето, при съвременната козметика!), та ще се грижи за цял народ, а има претенции и за цяла Европа.
16
1
 
15
 
! Отговори
Оху преди 8 години
И сега? Нанесла й е лека телесна повреда,горката партия едвам ходи и цялата е в превръзки!...Веднага да й се извини! :))