Меркел нападна антиимигрантска партия

Според нея "Алтернатива за Германия" всява предразсъдъци
116
Меркел нападна антиимигрантска партия
Снимка: БТА

Германският канцлер Ангела Меркел разкритикува остро партията "Алтернатива за Германия" и обяви, че с антиимигрантската си реторика тя всява предразсъдъци и поляризация в обществото, предаде Ройтерс.

В интервю пред "Билд ам зонтаг" Меркел каза: "Алтернатива за Германия" е партия, която не обединява обществото и не предлага подходящи решения на проблемите, а раздухва предразсъдъците и разединението".

Според канцлера на Германия старите партии в страната трябва да предизвикат новата партия на публични дебати, като се разграничат от нейното политическо послание.

Изявлението на канцлера е израз на безпокойството на традиционните политически сили в Германия относно растящата обществена подкрепа за “Алтернатива за Германия”и нейната яростна съпротива срещу миграционната политика на Меркел, посочва Ройтерс.

На 13 март в три провинции - Саксония-Анхалт, Баден-Вюртемберг и Райнланд-Пфалц ще се състоят избори за местен парламент. Последните анкети сочат, че в източната Саксония-Анхалт антиимигрантската партия може да вземе 20 процента от гласовете, а в югозападната провинция Баден-Вюртемберг е в равни позиции с управляващите там социалдемократи.

В същото интервю Ангела Меркел се изказва похвално за Хилари Клинтън, която е фаворит за спечелване на кандидат-президентската номинация на Демократическата партия в САЩ.

"Възхищавам се на нейния дълъг политически опит, на нейната позиция за правата на жените, семейството и здравеопазването", заявява канцлерът. По адрес на критиките на Доналд Тръмп - фаворитът при републиканците - към миграционната политика на Германия Меркел казва пред вестника: "Не виждам причина да му отговарям".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
23
 
! Отговори
добре де преди 8 години
според мен уважението към жените като равни на мъжете, зачитане на правото всеки да си избере религията и да не бъде обезглавен ,приемане правилата на страната която те е приела ...са все европейски ценности а не предразсъдъци ...това е демокрацията в европа. но ако някой се опитва да защити всичко това меркел го заклеймява...леко ми заприличва на ердоган...леко просто защото той е мъж . очаквам меркел да одържави няколко медии нооо за жалост в германия са послушни на влстта
14
1
 
14
 
! Отговори
Оху преди 8 години
Косата ли й оскуба,или имаше въргал по земята? Не бива тая Меркел да е раснала по стадионите на ГДР-то!...
13
2
 
52
 
! Отговори
изгрев преди 8 години
Тази *** бабичка ще затрие християнска Европа.Няма ли кой да я спре?За мен тя отвори портите на Ада ,пускайки най-долната *** да навлезе в Европа.
12
1
 
11
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
Хахаха. Точно тия ще ги изкара да се бият във снега срещу мужиците. Хахаха..... И оръжията няма да са конвекционални тоя път. Което не унищожат тактическите ядрени бомби, ще го довърши армията.
11
3
 
30
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Глупости, първо те не са немски граждани и не може да служат в немска армия. И второ ако разчита на тях наистина е *** бабичка, това са подкупна предателска пап-лач, ще ги купят и ще тръгнат срещу Меркелица. Освен това са и страхливи. Защо не останаха в Сирия и да се борят за страната си, а? А избягаха като плъхове. На като цяла смятам че това изобщо не подлежи на коментира ,такъв сценарий няма, освен ако Меркел не иска пак руснаци в Берлин.
10
1
 
7
 
! Отговори
Putin преди 8 години
Raussssss
9
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 11по вероятно е да иска да освежи немските гени и кръв с арабска!
8
19
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбрахте ли, че Германия се готви за война с Русия и затова събират бежанци които ще хвърлят срещу Русия. Затова Меркел ги вика в Германия. Скоро Бундестага е приел закон според който мигрантите могат да служат в немската армия.
7
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да се забрани на политиците след определена възраст да се занимават с отговорни държавни дела! а меркел ако толкова държи за емигрантите, да си ги приеме директно със самолети в германия и да си ги дундурка, а не да притеснява и другите! аман от алц-хаймери!
6
5
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещата ще се подобрят като изритат тоя *** от белия дом и Тръмп и Путин се обединят.
5
1
 
63
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
Това изчадие критикува немците. Този мутант е срам за велика Германия.
4
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не подкрепям нито едните, нито другите. Меркел не предлага също никакви решения изхода от кризата е в ръцете на Путин, но докато краварите помагат на ИДИЛ траен мир в този регион няма да се постигне и тез хора няма как да се завърнат.
3
2
 
45
 
! Отговори
aaaaaaaaa преди 8 години
моите деца гласуваха за новата партия и колко още германци ще гласуват..
2
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ГошуМнооо си про.ст, Гоше !
1
3
 
58
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Докога германците ще търпят тази *** жена ?