Брюксел няма да улеснява отмяната на визите за Турция

Бюджетът на ЕС не е вълшебна кутия, обяви Мартин Шулц
17 мар 2016 21:09,
53
Брюксел няма да улеснява отмяната на визите за Турция
Снимка: архив Reuters

Европейският парламент няма да опростява процедурата за отмяна на визите за Турция, всичко трябва да е честно. Това обявис председателят на ЕП Мартин Шулц на откриването на срещата на високо равнище на ЕС в Брюксел, съобщи ТАСС.

Шулц каза още, че Европарламентът е готов да изиграе конструктивна роля, но процедурата трябва да се спазва.

"Освен това не бива да се забравя, че ЕП преговаря за визова либерализация и с други страни - Грузия, Украйна и Косово. Затова трябва да изпратим сигнал, че постъпваме честно с всяка страна", каза още Шулц, цитиран от БТА.

Той заяви, че бюджетът на ЕС не е вълшебна кутия с безкрайно много пари, та да се отпуснат на Турция допълнително 3 милиарда евро за бежанците.

"Допълнителните средства за финансиране на бежанците в Турция трябва да са "свежи пари", а не пари от бюджета на ЕС. Освен това, да не забравяме,че основният приоритет за нас е да ускорим отпускането на вече обещаните на Турция 3 милиарда евро”, каза още председателят на ЕП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всъщност Турция е част от Европа много отдавна..доста от навиците им са си чисто европейски...религиозно не са фанатици,имат що годе демокрация макар, че има какво още да се подобри в тази насока..азбуката им отдавна е латинската,а не арабската,работати са и са точни хора които си държат на думата!Въпреки цялата си мощ не са направили нищо против България дори имаха добри отношения с Живков,сега и с Борисов... Абе държат се добре с нас комшиите! Бих им дал шанс да се променят към по добро!
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо първо американците не отменят визите за ф. Оте а Европа после да помисли
5
3
 
4
 
! Отговори
do 9 преди 8 години
kakvo piesh ? -_-
4
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Визи за турските бизнесмени отдавна няма.Ако ЕС даде безвизов режим на Турция това ще бъде предателство срещу България.Турция е враг 1 на България с агресивната си политика.След Сирия Ердоган ще си намери причина за окупиране на България.Ще обяви всички, чиито фамилии завършват на "-ов" за терористи и щезапочне планомерно унищожаване на българския народ.
3
9
 
5
 
! Отговори
1984 George Orwell преди 8 години
Има само два варианта: Или Европа ще интегрира Турция или Турция ще интегрира Европа! Все пак първия вариант е по добър.....
2
4
 
10
 
! Отговори
Darma преди 8 години
До СпецаОт немците нищо добро не трябва да се очаква! Те си водят някакви преговори с Турция, зад гърба на останалите 27 европейски държави.Не знам, дали Шулц е казал, че няма да има преговори за либерализация на визовия режим за турци (в западните медии не го пише това), но със сигурност каза, че Турция прави много за бежанците, за разлика от останалите европейски държави, които изобщо не се "движели" ("Es gibt hier Länder, die bewegen sich überhaupt nicht").Германия играе *** игра
1
6
 
32
 
! Отговори
Спеца преди 8 години
Какви глупости витаят в главите на тия германци?Много присърце взимат членството на Турция в НАТО!Забравиха Кипър?Забравиха убийствата /геноцида/над кюрдите?Страха от Русия така ги тресе , че смятат Турция за спасителен пояс!ТРЪНКИ !Турция е проислямиски играч , не го ли разбрахте бре ?А Русия е надежда за Европа от наглостта на янките!Няма друг!