Лидерите на Европа: Това е нападение срещу демокрацията!

Зад взривовете стои ИД, отсече Хосе Гарсия-Маргальо
Обновена: 22 мар 2016 12:00 | 22 мар 2016 12:00,
158
Лидерите на Европа: Това е нападение срещу демокрацията!
Снимка: Reuters

След серията взривове в белгийската столица президентът на Франция Франсоа Оланд е събрал в Елисейския дворец министър-председателя, вътрешния министър, министъра на външните работи за оценка на ситуацията, предаде ТАСС.

Извънредното съвещание на Съвета за националност на Франция вече тече в Париж. По-рано френското вътрешно министерство съобщи, че "внимателно следи развитието на ситуацията в Брюксел".

Шведският министър-председател Стефан Левен заяви, че експлозиите в Брюксел са "нападение срещу демократична Европа, предадоха AFP и БТА.

"Това е нападение срещу демократична Европа. Ние няма да приемем това терористите да атакуват нашите отворени общества", заяви той.

На свой ред неговият датски колега Ларс Льоке Расмусен осъди взривовете като "ужасяващи нападения".

Австрийският външен министър Себастиан Курц заяви, че е шокиран от терористичните актове на летището в Брюксел и в самия град. Той поднесе съболезнованията си на роднините на загиналите в резултат на взривовете, предаде ТАСС.

Австрийското външно министерство обяви също, че за австрийските граждани на територията на Брюксел вече е открита специална гореща линия.

"Зад взривовете на летището в Брюксел стоят терористите от групировката "Ислямска държава", заяви от своя страна външният министър на Испания Хосе Мануел Гарсия-Маргальо, цитиран от ТАСС.

В интервю за радио "Кадена сер" Гарсия-Маргальо каза, че е шокиран от случващото се в Брюксел.

По-рано днес на летището в Брюксел отекнаха две експлозии. Прокуратурата съобщи за 13 убити. След това друг взрив разтърси метростанция в Брюксел. Там са убити най-малко 10 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 83."Когато християните спретноха две световни войни и убиха около 100 милиона човека добредетелите на века ли бяха?!"Преди да ръсиш глупости прочети какво значи да си ХРИСТИЯНИН защото явно не знаеш.През ПСВ Османците избийха 2 милиона Арменци, Асирийци, и други Близкоизточни Християни само и само да ги заличат като народ !
82
0
 
4
 
! Отговори
скучно преди 8 години
Тия лафове ги чуваме след всеки атентат,не се ли сещате че тоя дето се взривява не му пука за вашата демокрация,за него демокрацията идва на оня свят със 100 девственици и незнам още какво им предлага корана😁
81
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички изкавзания са copy paste.Скърбим и осъждаме терора... няма да ни сплшат. демокрацията ще победи...И как по дяволите тези думи ще спрат следващия ислямист да мрази по малко или да избива по малко?Как?
80
1
 
12
 
! Отговори
Джулиана преди 8 години
Меркеловата политика на отворени врати!!! Бежанският поток эа съжалене, ще продължава с всичките си ДЕСТАБИЛИЭИРАЩИ последствия!!! Светът върви към унищожение!!!
79
0
 
14
 
! Отговори
mnenie преди 8 години
Това е нападение срещу *** ви толерантни и ... стки глави глави. Днешните политици са срам за историята на Европа, която винаги е раждала мъдри и непоколебими управници (в т.ч. И българия разбира се). Заради тях имеено е оцеляла европейската цивилизация. Но днешните ... са напът да затрият една хилядолетна история.
78
6
 
18
 
! Отговори
CC преди 8 години
ВРЕМЕ Е ЗА НОВ РАЙХ, НОВ ФЮРЕР И МЕРКЕЛ В ЗАТВОРА!
77
4
 
10
 
! Отговори
майорски преди 8 години
в сирия за 4 години война умряха 200 000 от радикалният исламизъм.....тогава в европа нищо не каза ...тогава това не беше нападение срещу демокрацията ! всички хора са равни ...30 сирийци или 30 европейци ..200 000 сирийци или 200 000 европейци ...нека европа се замислиа не самозабравена да се мисли ца център на съвременната цивилизация
76
0
 
4
 
! Отговори
бг преди 8 години
66 коментар много си прав!
75
9
 
11
 
! Отговори
До 80 преди 8 години
Когато християните спретноха две световни войни и убиха около 100 милиона човека добредетелите на века ли бяха?!
74
3
 
16
 
! Отговори
hehe преди 8 години
Това не е нападение срещу демокрацията ......това е нападение срещу колониалната политика на Европа и САЩ !Докато това не се промени винаги ще има недоволни ...винаги ще има бунтове и бомби ...Европа и САЩ трябва да променят политиката си към други държаваи !
73
0
 
15
 
! Отговори
бг преди 8 години
Нека сега така наречените лидери настанили се в ЕП да се махат и понесат отговорност за това,което тяхната глупост може би умишлено причиниха на хората в Европа,от които са заплатите им.Питаха ли ни искат ли парите на обикновените граждани да се разптеделят по бежанци поТурция и т.н
72
1
 
11
 
! Отговори
12 преди 8 години
Ние няма да приемем..... Все едно някой го пита какво ще приеме и какво не. Тва не ти е скопеният европеец който навежда глава и спазва всяка глупост произлязла от тия. Ние няма да приемем......... лъжа, те вече приеха нашествието, и накараха собствените си граждани да плащат за палача, въжето и сапуна. Европееца живее все по-зле, а ще трябва да работи за да изхрани и палачите си, докато се интегрират достатъчно добре и станат достатъчно много.
71
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
О, да, европейските лидери са изненадани, шокирани, потресени и пр. Защо ли? Ами защото живеят в някакъв измислен свят и нямат абсолютно никаква връзка с реалността. Поканихте ги, сега всички ние ще ви сърбаме попарата, докато вие си стоите в удобните кабинети и политиканствате. Сега ще поемете ли отговорността си? Или сте прекалено заети да търсите извинения?
70
1
 
21
 
! Отговори
сложи си таралеж ... преди 8 години
в гащите и после имало лек дискомфорт ... няма ли някой да измете тъпънарите, които допускат тези убийства от 'мужахидини' .... ????? да пуснеш в Европа 1 000 000 - 2 000 000 .. чалмари ... па и Турция чака .... да видим ко става после ...
69
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Лидерите на Европа: Това е нападение срещу демокрацията!" Тези лидери най-после откриха топлата вода. Това се казва напредък. Цялата политическа пасмина в Европа, е като нашите управляващи. Само констатират. И какво ги греят тези констатации обикновените хора. Те плащат с живота си за безхаберието но политиците. Защото правителството и европарламента са недосегаеми и са евакуирани. Най-уязвими си остават обикновените граждани. САЩ и ЕС забъркаха този отровен коктейл в Близкия изток и ето плодов
68
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да си посипят главата с пепел лидерите на Европа....
67
0
 
26
 
! Отговори
АААААААА преди 8 години
ОСТАВКА ЗА МЕРКЕЛ И ЗАТВОР ЗА ЕВРОПЕЙСКИТЕ БЮРОКРАТИ,ВСИЧКИ МЮСУЛМАНИ ОБРАТНО В СИРИЯ,ВОЙСКА ПО ГРАНИЦИТЕ НА ЕВРОПА,ВЪН НАШЕСТВЕНИЦИТЕ И ТОЛЕРАСТИТЕ КОИТО НИ ДОНЕСОХА ТОВА ЗЛО
66
1
 
31
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Не това е нападение срещу глупоста ви ! Лошото е ,че вмесо вас загиват невинни хора ! *** воината сега започва ! Вие доведохте хиляди муджихадини тук ,сега да ви видиме как ще вдоювате с ткях на собствената си територия ! Няма такива *** ! Питаите Меркел сега какво да правите !
65
0
 
34
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Нали искахте бежанци ! Ето заповядайте ! Жалко за невините жертви !Бомбите трябва в европарламента да взривяват ! Умници ! Само ,че стотици хиляди мзуджихадини са вече при вас! Сега се започва ! Това е воина ! Вие ги доведохте тук! Сега треперете ! Да видиме как ще водите воина сега тук в Европа ! *** !
64
1
 
33
 
! Отговори
не съм толерантен преди 8 години
В християнска Европа няма място за ислям Всички изповядващи тази религи да си отиват в мюсолманските държави.