Само 20 000 поискали убежище в Германия през март

Спадът е с 66% обяви вътрешният министър Томас де Мезиер
8 апр 2016 20:58,
6
Само 20 000 поискали убежище в Германия през март
Снимка: архив Reuters

През март броят на новите молби за убежище в Германия е паднал с 66%, до около 20 хиляди молби, предаде AFP, като се позовава на вътрешния министър Томас де Мезиер.

Още по темата


"През декември 2015 година в Германия убежище са поискали 120 хиляди души, през януари – 90 хиляди души, а през март – 20 хиляди души", заявил е той.

След като балканските страни затвориха маршрута на бежанците натиска към страните в Централна европа чувствително намаля.

Миналата година Германия прие повече от 1 млн. бежанци и мигранти, а потокът се засили след като канцлерът Ангела Меркел оповести политиката на отворени врати.

Масовият наплив от бежанци предизвика редица дебати в Германия, която пък вече въведе временен граничен контрол и предприе редица други стъпки, за да намали броят на търсещите убежище

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
6
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
Как няма да има спад на МИГРАНТИ нали маса държави затвориха ГРАНИЦИТЕ. Аиде са германци да целуват рака на Виктор Орбан.
3
1
 
4
 
! Отговори
Томас де Мезиер? преди 8 години
Не се разбира Меркел съжалява че бежанците са толкова малко или се радва.Добре че бяха МЪЖЕТЕ от балканските страни да застанат твърдо на земята и да се противопоставят на първосигналните решения на западно европейските лидери. Тези ЛИДЕРИ слушаха Меркел като послушници. Все пак макар и канцлерка тя си е една стара ,бедна и слаба жена.Провали се тотално.Сега се изпари като пръдня из ***, заровила си е главата във пясъка като ПАУН.Къде си Меркел?
2
2
 
5
 
! Отговори
петер мунк въглищар преди 8 години
Правете като българите,никой не иска да живее там
1
2
 
32
 
! Отговори
. преди 8 години
Това не са бежанци а мигранти!Добре, че пак балканските страни избърсаха з.адниците на "европейците", както се е случвало вече няколко пъти, когато ордите от Изток тръгнат към Европа. Сега, разбира се очакваме поредното "европейско" предателство, както винаги е ставало в историята ни. Интересно, този път как комсомолката меркел ще прецака нещата? Може би като покани в Европа компактна група от тридесетина милиона китайци или няколко милиона папуаси-канибали?