Хамънд: Путин ще ликува от слаба Великобритания!

Шотландия ще иска извън кралството, но в ЕС?
24 юни 2016 15:22,
54
Хамънд: Путин ще ликува от слаба Великобритания!
Снимки: архив Reuters

Великобритания губи голяма част от външнополитическата си сила в резултат на гласуването за напускане на Европейския съюз, каза британският външен министър Филип Хамънд, цитиран от ДПА.

До момента Великобритания настоява за запазване на икономическите санкции срещу Русия, но сега решителността на ЕС може да се разколебае, предупреди Хамънд.

Според него отслабването на позициите на Великобритания вероятно се приема със задоволство от руския президент Владимир Путин.

"Подозирам, че тази сутрин той усеща малко по-слаб натиск и ще бъде малко по-оптимистично настроен за шансовете си в крайна сметка да постигне смекчаване на тези санкции на ЕС", каза Хамънд, цитиран от БТА.

Лидерът на Лейбъристка партия Джереми Корбин прогнозира тежки времена за Великобритания след гласуването за напускане на ЕС. Според опозиционния лидер правителството трябва да защити и да насърчи британската икономика при процеса на раздяла с общността.

"Очевидно предстоят много трудни дни", каза той, като изтъкна падането на британската лира като реакция на гласуването за излизане от ЕС.

По думите му британците са гласували за напускане на общността, защото са ядосани от отношението на няколко последователни правителства към тях, посочва Ройтерс.

Според него Brexit-ът ще доведе до последици за заетостта във Великобритания, а правителството би трябвало да ги сведе до минимум.

Шотландската национална партия (ШНП) вероятно ще призове за нов референдум за независимост от Обединеното кралство, каза бившият й лидер Алекс Салмънд, след като Великобритания гласува за напускане на ЕС, но повечето шотландци се произнесоха за оставане.

"За Шотландия в никакъв случай не би било разумно да напуска ЕС", заяви той.

Попитан дали настоящият лидер на ШНП и първи министър на Шотландия Никола Стърджън ще настоява за нов референдум за независимост, Салмънд отговори: "Да"

Консервативният британски евродепутат Даниел Ханан каза, че няма предложения за промяна на статута на гражданите на ЕС във Великобритания.

"Никой не предлага каквато и да е промяна в статута", заяви той, като добави, че ще продължи да има имиграция.

"Всичко, което искаме, е определен контрол върху това кой идва тук и в какви бройки", каза Ханан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Усещам, че финансовият център на Европа, вече няма да се казва Лондон, а Франкфурт.
45
0
 
1
 
! Отговори
Аз Малдив преди 7 години
На тоя гьон и флейта да му направят пак няма да е доволен,даже не хареса концерта в Палмира.
44
1
 
2
 
! Отговори
българина преди 7 години
абе лигльо сащ не ликува ли на гърба на европа, войните от тях, бежанците и фесовете за нас??? настройват европа срещу Русия
43
1
 
2
 
! Отговори
gtf преди 7 години
ей, голяма параноя от таз русия, иначе няколко милиона мигранти, които са обучена войска, живеещи на евро разноски хич не са проблем...
42
0
 
8
 
! Отговори
-------------------- преди 7 години
По данни на Британското разузнаване и английските учени - Путин е Черен Маг и изключително мощен Екстрасенс.ЦРУ също потвърждава данните на своите британски колеги!--;))))))))))
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубавите, умните, образованите и богатите се оказаха грозни, прости, неграмотни и скоро бедняци в Белене може би богати. Лошавият Путин им е.а мамата!
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имах проблеми с ерекцията наскоро,отидох на лекар и се оказа някаква херния, която оперирах и сега всичко е наред, поне в това отношение, но... тогава Вбр излезе от ЕSS! Помогнете!
39
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
скоро, след разпада на Великобритания, Англия ще стане щат на Индия.
38
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудех се кой ще излезе виновен за идиотизма на британците, а то пак Путин!Аман от своеволията на този човек ;)
37
2
 
19
 
! Отговори
Валентин преди 7 години
Лош Путин. 11млн кремълски трола, гласуваха за #брекзит, докато "младите, умните и красивите" изнасяха познатите пърфърмънси и гласуваха #римейн
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 28Явно в мозъка ти е набита много яко червена петолъчка.Така че направи си висок зид и се скрий под леглото.
35
0
 
10
 
! Отговори
Ф.Е.Джерджински преди 7 години
Аз съм последния човек, който може да бъде обвинен в русофилия. ВБ беше троянския кон, кйто вкара безумните идеи за санкции срещу РФ в ЕС. САЩ и РФ са две страни на една монета. Те са доларови икономики под контрола на ФР. Играят "доброто и лошото ченге" според ситуацията и публиката с едничката цел - да не се срути хегемонията на ЩД.Ха сега британците да поплачат на рамената на руските и американски олигарси, щото от тук нататък ще им се бере лайката икономически.
34
0
 
11
 
! Отговори
Спеца преди 7 години
На хитрата сврака Дейвид , който се набута с двата крака , сега Путин ли му е виновен?Камерън се оказа един *** по подобие на Елцин и сега Англия я чака тежко бягане по пясъка на свободната търговия !Хак да Ви е джентълмени !
33
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изредиха се всички брюкселски нещастници, чак до някакъв американски посланик да се оправдават с Путин, вместо да си признаят, че са пълни некадърници и *** им се разпада сама.
32
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Do Хамънд:От снощи в Кремъл тече запой с водка и сельотка!
31
1
 
15
 
! Отговори
смях преди 7 години
Тоя Хамънд е абсолютен смеюник с такива "политици" не знам как въобще имат парламент.
30
1
 
17
 
! Отговори
ДЦ§ преди 7 години
Абе Хамъндчо, не беши ли Камерънчо този който спечели изборите с обещанието, че ако гласуват за него той ще инициира референдум за излизането на /ребнобритания от ЕС??????Защо прехвърляш Проблема от болната на здравата глава????????????
29
18
 
8
 
! Отговори
ист преди 7 години
Колко много русофилски платени *** са налазили в сайта.Те си пишат, те си го четат и си чукат точките. От тези писанки нищо не зависи.Не им прави впечатление, че нормалните са напуснали този сайт.
28
2
 
4
 
! Отговори
до 31 преди 7 години
кога ще стане водката безплатна.
27
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а сега - нека се отдели Шотландия и ще стане забавно....