Франция и Германия искат силна Европа в свят на несигурности

Готвят документ заради разяждането на европейския проект
Обновена: 26 юни 2016 19:46 | 26 юни 2016 19:44, Камелия Цветанова
107
Франция и Германия искат силна Европа в свят на несигурности
Снимка: Reuters, архив

Външните министри на Германия и Франция Франк-Валтер Щайнмайер и Жан-Марк Еро разработват документ, озаглавен "Силна Европа в свят на несигурности", в който предлагат обща европейска политики по сигурността и миграцията и засилване на икономическото сближаване, предаде БТА като цитира Ройтерс.

Още по темата

Щайнмайер и Еро признават, че Европейският съюз е подложен на сериозно изпитание и казват, че общността преживява поредица от кризи на юг и изток, а икономическият растеж се възстановява бавно.

"За да предотвратим тихо прокрадващото се разяждане на нашия европейски проект, трябва да бъдем по-съсредоточени върху съществените въпроси и изпълнението на конкретните очаквания на нашите граждани", заявяват те в документа, чието разработване е започнало преди референдума, на който Великобритания гласува за излизане от ЕС.

Според тях е важно да се признае, че държавите членки имат различно желание за задълбочаване на европейската интеграция.

"Трябва да намерим по-добри начини за справяне с различните нива на амбиция, за да гарантираме, че Европа по-добре изпълнява очакванията на всички европейски граждани", казват двамата министри, чиито страни играят водеща роля в ЕС.

За тази цел те предлагат три инициативи: европейско споразумение за сигурността; обща европейска политика за убежището и миграцията; засилване на растежа и завършване на икономическия и паричен съюз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: ГерманияФранцияЕвропа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
6
 
! Отговори
____________________ преди 7 години
И къде сега българите ще ходят да берат ягоди и ябълки , че да припечелват парички и да стимулират родната икономика, която ако питаш Б.Б. и Роско - е стабилна и процъфтяваща....Идват гладни години и за много българи , които се прехранваха със сезонната работа в UK...
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 28ЕС се краха, останалото е фантазия!!!!!!
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До EUукрайнка-неонацистка тема,нали
14
1
 
7
 
! Отговори
хахахааааа..... преди 7 години
До ШопЗащо си мислиш, че в момента не си окупиран?
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 24Турция е държава терорист!
12
4
 
2
 
! Отговори
До 19 преди 7 години
В Берьозка продават стоки от...Германия:)))))
11
1
 
3
 
! Отговори
да бе да преди 7 години
До Анонимен 20свободни пазари и свободна търговия с китай ...които манипулират йоана и така прекарват европейските фирми , и не зачитат авторските права . Поне сега знаем , че на англетата трябва ад благодарим за милионите преместени работни места от европа към други страни....за свободна търговия казваш ,а ???
10
2
 
11
 
! Отговори
еее прав си преди 7 години
До 18кофти са немците...не влагат палмово масло в сирената си, имат контрол на качеството...къде е оригиналното българско сирене произведено от наш мандражия с кокосово масло и сухо мляко !! а и какви заплати плащат нашите работодатели...ЩЕДРИИИ не като немците ...а и коректни
9
2
 
12
 
! Отговори
дд преди 7 години
Германия слага ръка на Европа. 4-я райх ще се състои.
8
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европа ще да стане още по-силна! Естественрефлекс за самосъхранение! ------------+++++++------------------Напротив! Без Британия още повече ще се централизира и бюрократизира, тъкмо Великобритания я буташе напред с идеите си за свободни пазари и отворена търговия с минимум бюрокрация. (Колкото и да има имидж на консервативна в порядките си държава). Сега Германия ще остане едноличен лидер в Европа и няма да има достатъчно влиятелен коректив във вземането на решения! Ами........това е много мрачна перспектива за ЕС и въобще не вярвам че тази бюрократична тежкотоварна машина може да се
7
7
 
5
 
! Отговори
и кой да дава преди 7 години
До Анонимен14пари за производство ??? искаш с държавни пари да се организира производство ли ??? ами нали от там идваме ...вика му се комунизъм !! ами ти си дигни з..адника 1-2 000 км и започни да работиш за еврпейска заплата!!! как може хората в америка да се местят от щат в щат търсейки по-добра реализация а ти да мрънка , че никой не ти построил фабрика на село !!
6
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Силна Европа означава слаба Великобритания / а оттам и отслабено влияние на САЩ върху ЕС/. Англичаните трябва да бъдат моментално вкарани в усмирителния ъгъл, да им бъдат отнети всички привилегии, свързани с борсовата търговия, да се окаже подкрепа за независимостта на Шотландия и Ирландия, повторното им приемане в ЕС да е незабавно!
5
10
 
12
 
! Отговори
e как преди 7 години
До Анонимен 9искаш еднакво заплащане в България при среден продукт от 6000 евро на година с това на западняка ??? ами то всички тези 6000 евро да ти ги дадат като заплата или 500 евро няма как да стигнеш 1500-2000 евро средноевропейската . ако не знаеш нашите предприятия бяха държавни и нямаше как да се запазят а трябваше да станат частни както са на запад,,,само , че НИЕ оставихме другарите да ги заграбят и да ги сисипят с некадърно управление
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да има силна европа всички граждани на ЕС трябва да работят при еднакви условия и при еднакво заплащане в зависимост от длъжността която изпълняват , не в България напр мин.залата да е 320лв/т.е 160евро/ , в другите страни да е 800евро ,да се разпредели икон .развитие навсякъде по -равно а не да разрушиш предприятата в източна европа и да превърнеш гражданите там само в потребители и евтина работна ръка за Западна Европа в разидинението няма сила доказано е с времето
3
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 7Ако живееш в голям град и се огледаш, ще видиш че всичко голямо е Германско -от хипермаркети до заводи
2
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЗащо си мислиш, че в момента не си окупиран - икономически, упеавлвнски, политически и физически ????????
1
14
 
8
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Браво!Отново има отговорни и мъдри политици, които ще съумеят да подготвят документ дори и в тези толкова трудни времена!