Фараж като врачка: ЕС умира до 10 години!

Щял да му липсва "театъра в ЕП" и освиркванията срещу него
6 юли 2016 14:00,
161
Фараж като врачка: ЕС умира до 10 години!
Снимка: Reuters

Найджъл Фараж, подалият оставка лидер на Британската партия на независимостта, предрече, че до 5-10 г. Европейският съюз няма да съществува.

На пресконференция в Европейския парламент в Страсбург той заяви, че сегашният съюз ще бъде заменен от независими държави, които ще си сътрудничат като добри съседи.

Още по темата

"Европейският съюз умира и вече нищо няма да е същото", добави той. Според него на 2 октомври унгарците ще гласуват с "не" на референдума за европейските квоти за бежанците, а още от лятото ще започне нова криза в еврозоната.

Фараж съобщи още, че повторение на референдума във Великобритания няма да има и че животът ще продължи и след нейното напускане, като младите британци ще продължат да пътуват и да учат в Европа, както и досега. Вотът на избирателите ясно поставял независимостта на Великобритания над отрицателните икономически последици от раздялата.

Дали Лондон ще постигне добри условия за своето излизане от ЕС ще зависи от това кой ще е следващия премиер, но Германия и Франция ще помогнат това да се случи, каза Фараж.

"Най-лошото, което може да се случи е след 2 г. преговорите да не са приключили, но тогава германският и френският президент ще трябва да обясняват на своите граждани защо рискуват да загубят хиляди работни места", пророкува Фараж.

Според него производителите на автомобили в Германия и на шампанско във Франция ще притиснат политиците си след изборите догодина да договорят добри условия за Великобритания.

Евроскпептиците очакват френските винари, които продават 35 млн. бутилки шампанско на Острова всяка година и германските производители на автомобили, които пласират по 800 000 коли, да бъдат най-горещи привърженици за достойното напускане на Великобритания на Съюза и да помогнат за договаряне на добри условия, настоя националистът.

По време на първата си пресконференция след референдума в Европа, Фараж потвърди, че напуска ръководството на партията си, но остава евродепутат, за да може "свободно да коментира, когато член 50-ти се задейства".

Той обясни, че след изтичането на мандата му през 2019 г. най-много щели да му липсват "театъра и драмата в Европейския парламент", както и да бъде освиркван в пленарната зала.

Това, което нямало да му липсва, щели да са пътуването до Страсбург всеки месец и гласуването в парламента, където по думите му нито един евродепутат не знае за какво гласува.

Найджъл Фараж отрече, че парламентът плаща охраната му и обясни, че тя струва по 15 000 евро дневно, които били дарявани от частни спонсори.

"След 25 г. в политиката аз постигнах всичко, но аз не съм кариерен политик и никога не съм имал нездравата амбиция на 13 г. да ставам премиер", обясни решението си той.

Фараж обави, че влязъл в политиката от бизнеса, защото усетил, че ЕС отива в грешна посока след Договора от Маастрихт, с който бяха приети еврото и решението да се върви към създаване на политически съюз.

Освен на речи по напускането на Великобритания в Европейския парламент, Фараж ще посвети времето си занапред да помага на партии и движения в други държави от ЕС да проведат референдуми за напускане, като този на Острова.

По време на брифинга в Европейския парламент, всички журналисти, задаващи въпроси на Найджъл Фараж, бяха помолени да декларират предварително дали медиите им получават европейско финансиране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
2
 
3
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Холандия, Дания, Унгария, Австрия, Швеция, Чехия, Словакия и ред други читави държави вече заявиха недоволството си от брюкселската политика. В Южна Европа дремят потенциални финансови катаклизми. Шенген е на път да се разпадне. Не ти требе да си врачка, за да дадеш подобна прогноза. Много повече вяра и гол оптимизъм ти трябва за да очакваш светло бъдеще пред ЕС. Кой прие Гърция в ЕЗ? Кой позволи на държави като България да деградират след приема си в ЕС? Пропагандата е едно, реалността - друго
98
2
 
2
 
! Отговори
до Иванчо преди 7 години
Джонсън го остракираха от собствения му лагер. Все още стои въпроса дали ще изберат лидер, който подкрепи Брекзит, или напротив, такъв който гласува за оставане в ЕС. По традиция следва вариант 1. Но на практика може да видим и 2. Това, че знаеш само името на Джонсън, не означава, че си запознат с фактите. Дори избора на оставачите - г-жа Мей заплаши, че на Юнкер ще му се стъжни, ако тя бъде избрана. Не очаквайте англичаните да си посипят главите с пепел и да молят за прошка бюрократите.
97
2
 
0
 
! Отговори
Ирония преди 7 години
Да не го изпревари :)
96
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брекзит е един експеримент.Ще ги видим сега дали ще са по- добре.Само, че че и да са зле, мен това не ме топли и не ве храни.
95
5
 
4
 
! Отговори
муспи преди 7 години
До Анонимен130, - не отсичай по инструкцията направо Путин, а Волен Сидеров?! А освен това, комунистите са от другата страна на фронта. Виж всичките правителства от 30 години, парламента с Цачева, рома Боко, ЦСКА, задвижваното вече подаряване на Родопите на турция. Остава само надеждата - Волен, и гнева на народа! Скоро ще вилнее - 2016-17 години!
94
3
 
3
 
! Отговори
муспи преди 7 години
Този *** иска да ни каже че ЕС ще загине защото ще се саморазпусне?! А евреите за това ли заливат Европа с океана ***? "Повече пособия в учението, и повече кръв в боя!" е казал един виден хлебарски пълководец. Какво е оръжието на евреите за края на света? Атомно, вакумно, климатично, звездно (звездните войни на Регън) - не, вижте го зад халите, а вече и където и да погледнете - не непременно към Столипево! Адът вече е тържествуващ, остава Големия трус и светкавицата от Изток до запад!
93
6
 
5
 
! Отговори
Бай Лондон преди 7 години
Фараша ще се самозатрие до три години,само гледайте сеира,сам ще си тегли оловото или новката!
92
3
 
10
 
! Отговори
Петко преди 7 години
Объркал се е -след 2 години няма да го има еврогейския съюз!
91
12
 
11
 
! Отговори
жж преди 7 години
Германия и Франция са гръбнака на европейския съюз Англия е просто голям остров насред океана
90
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
do114добре че са европейците като тебе че ЕС да го има. Нищо че последни влязохме ама пък сме по католици от папата.
89
3
 
17
 
! Отговори
Американ преди 7 години
Тоя *** е прав за едно: унгарците наистина ще гласъват против имигрантските квоти, така и трябва.
88
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕ ФАРАЖ А КАМЕРЪН НАСТРОИ БАЛАМУРНИЦИТЕ ВЪВ ВЕКОБРИТАНИЯ СРЕЩУ ЕС СЪС НЕПРЕСТАННИТЕ СИ ПЛЯМПАНИЯ КАК ТЕ СА ВИНОВНИ ЗА ВСИЧКО А ТОЙ Е НАПЪЛНО НЕВИНЕН :DБАЛАМУРНИЦИТЕ МУ ПОВЕРВАХА И СЕГА РЕЗУЛТАТИТЕ ЩЕ СА СМЪРТОНОСНИ!!! ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ДАВА 10 МИЛИАРДА ЧЛЕНСКИ ВНОС И ТОВА Е!!! СРЕЩУ ТЯХ ПОЛУЧАВА НАД 10 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ ФОНДОВЕТЕ НА ЕС ВСЯКА ГОДИНА ПЛЮС БЕЗМИТНАТА ЗОНА !!! НАПРАВО ЩЕ ПУКНАТ СЛЕД КАТО ИЗЛЕЗНАТ ОТ ЕС :D
87
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС ЩЕ ГО ИМА ДОКАТО ГЕРМАНИЯ Е В НЕГО!!!!!!!!!!!!!!!А ДОТОГАВА ТОВА СА ПЛЯМПАНИЦИ ;DАЗ ПЪК ПРОГНОЗИРАМ, ЧЕ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ ДО 5 ГОДИНИ :D
86
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 126И за това според вас е виновен Европейският съюз?
85
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига с тия модернистични клишета "Живеем добре!". Хубавият живот не зависи изцяло от потребителската кошница, а преди всичко от ценности. Помня едно щастливо детство при социализма, днес децата са изнервени от ширпотребните технологии и нямат елементарни културни навици. Днес ценностите си отидоха, за сметка на цената, а културата бе заменена от профанизация.
84
10
 
5
 
! Отговори
Д-р Фройд преди 7 години
До Анонимен 119Смятате, че живеете по-зле защото сте забравили колко зле сте били преди. Първо, въпрос на психология на човека - има книги за това. Второ, не сте имали с какво да сравнявате как сте живял навремето, тъй като за капитализма се говореше само лошо. Пък там хората си живееха добре и не щяха да бягат в соца, за разлика от обратното
83
3
 
5
 
! Отговори
ИВАН преди 7 години
До Хризантема Ето един прекрасен въпрос,но той все пак е на втори план!Ами самият Борис Джонсън,който щеше да стане лидер на Консервативарната партия и сигурен министър-председател???Той къде ЕЕЕ??? -+
82
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АгентКийтРичардсЦРУХахахахахахахххххх, къртиш, Червен Дедо, къртиш!
81
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Остава само една възможност . Извънземните дипломати и политици да дойдат по навре ме , че с тези нашти и да не ни се иска , ще ходим и без г .. и .
80
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 115. Абсолютни глупости. И защо тогава соц/комунизма се разпадна?