Белгийски политик иска България да излезе от ЕС

Пол Маниет смята, че и Полша, Унгария и Румъния трябва да направят това
6 фев 2017 11:20, Елка Василева
254
Белгийски политик иска България да излезе от ЕС
Пол Маниет. Снимка: архив, Reuters

Министър-председателят на белгийския автономен район Валония Пол Маниет се обяви за излизане на Полша, Унгария, Румъния и България от ЕС, пише френският в. "Монд".

Маниет заяви, че след Brexit-а - предстоящото напускане на общността от Великобритания, е "желателно" да последват "Полекзит, Унгрекзит, Румекзит, Булекзит".

Валонският премиер, "може би най-големият евроскептик сред социалистите", както сам се представя, се изказва много критично за развитието на Европейския съюз, посочва "Монд".

Френският ежедневник припомня, че белгийският политик се прочу с позицията си срещу споразумението за свободна търговия между ЕС и Канада. В крайна сметка документът бе подписан, след като обаче неговият регион настоя да бъде предоговорен.

Маниет заяви пред вестник "Еко", че се надява на "твърди, но балансирани" преговори с Великобритания, които да стимулират страни от Централна и Източна Европа, а може би също Дания и Швеция, потенциално склонни на свой ред да преговарят за търговски споразумения и партньорства, а в крайна сметка и за излизане от ЕС.

Един от колегите му, министър-председателят социалист на Федерация Валония-Брюксел Руди Демот, се дистанцира от позицията на Маниет. Ръководителят на белгийските франкофони се обяви пред френски медии по-скоро за възраждане на европейския проект, което да започне от няколко държави, но без същевременно една или повече страни членки да напуснат ЕС.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
0
 
0
 
! Отговори
ABSYSK преди 6 години
България е в Европа само географски ! Който не е разбрал тази елементарна истина е наистина ***! Грешката на европейските *** е че въобще ни приеха в ЕС.Явно си мислеха,че ще им пазим границите.?!Ние собствената си граница не можем да опазим..!
187
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоз па ако си мисли, че сме им умрели за смешния "съюз", много се лъже.След 10 години членство и ние това искаме. Така или иначе пропадат с всяка година, напълниха ни с хранителни и човешки бокл-уци и после ни вписват на първо място в отрицателни класацийки...
186
0
 
1
 
! Отговори
V преди 7 години
Нищо не се промени Европа дава пари после на глобяват за нещо си несваршено както трябва ПЪЛЕН ХАОС е цялата ДЪРЖАВА
185
2
 
5
 
! Отговори
Ала-Бала преди 7 години
На драго сърце. Намерете си други роби. Навремето ви изгониха от Конго. Белгийците са били едни от най-жестоките колонизатори!
184
0
 
4
 
! Отговори
хахахахааа..... преди 7 години
До Анонимен 231 "България като пиявица, само гледа как да се придържаме някъде"Дай пари, дай пари, дай пари, дай пари.............
183
3
 
3
 
! Отговори
хахахахааа..... преди 7 години
До Анонимен 231България като пиявица, само гледа как да се придържаме някъде!
182
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДЕ ТОЗИ КЪСМЕТ, ама само ЩЕ си говорят.
181
2
 
12
 
! Отговори
Нема преди 7 години
Обратно, всички останали ще излязат от ЕС, а България и Румъния ще останат, защото не са изпълнили критериите за напускане.
180
2
 
12
 
! Отговори
Не ставаме, да преди 7 години
Да, тези 4 държави нямат и не щат имиграция и не стават за изграждането на Еврабия. Изпуснал е Чехия, Словакия и Прибалтийските републики, ама ние се досещаме. Ако източноевропейците се изтеглят от Западна Европа, до 10 години там европейците ще са малцинство. Но щом толкова много искат ...
179
2
 
3
 
! Отговори
супер! преди 7 години
Маниет заяви, че след Brexit-а - предстоящото напускане на общността от Великобритания, е "желателно" да последват "Полекзит, Унгрекзит, Румекзит, Булекзит".
178
2
 
4
 
! Отговори
хахахаааа........ преди 7 години
До Петър ПапазовВ ЕС ще остане само България - защото най-бедните!
177
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Toi za da go kaje,znachi ima nechiya podkrepa ot golemite v eu,skoro shte razberem koi stoi zad nego.Dori i da iskat nie da se mahnem,koeto mnogo mnogo me sumniava poneje sme vrata na iztoka,sme vzeli dosta pari ot eu i niama da se vurnat,shte se postroyat dve AEC novi i shte obnovim yadrenata si mosht i shte stanem zaplaha.Shte izgonim vsichki chujdi sobstvenici na zavodi i shte vurnem pazara v Eu i shte stanem konkurenciya
176
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 215Типичен български манталитет - всички сме виновни...
175
1
 
9
 
! Отговори
Лч преди 7 години
ЕС е натрупал дългове. И се е напълнил с имигранти. Оставяме ги насаме с тия две придобивки и си гледаме живота.
174
2
 
3
 
! Отговори
333 преди 7 години
Тоя *** белгиянец, да ходи да се скрие някъде, местните белгиянци определено вече са тъмнокожи, така че да не стане да се чуди къде да се дянат там.....хаахахаха, глупава история е политиката на ЕС.
173
3
 
7
 
! Отговори
Булекзит преди 7 години
Напълно съгласен. Пускайте ни.
172
0
 
12
 
! Отговори
Big Beng преди 7 години
Ако има излезли ,по желание на самозвания областен политик, Брюксел го очаква съдбата на Монтана. Всяка година Евросъюза налива в белгийската икономика между 25 - 30 млд евро само от заплати на еврочиновници и депутати! За инфраструктурата да не споменаваме умопомрачителни цифри! Да се молят на ... да не останат сами, че шараните са на привършване...! А евродепутатите да се молят на Рогатия и българските политици, най-вече, че свършат ли европроектите няма да имат откъде да крадат, баницата...
171
8
 
20
 
! Отговори
Петър Папазов преди 7 години
Само плиткоумници може да приказват за излизане от ЕС. Още по-малко някаква белгийска еднодневка ще казва кой да бъде и кой не в Съюза.Съюзът като обединение на нации има сериозно бъдеще. Необходимо е да се еманципира от САЩ и да си извоюва място на Световна сила.
170
4
 
15
 
! Отговори
До 177 преди 7 години
Че ЕС е "изкуствен сбирщайн" и че със Западна Европа нямаме нищо общо е твое мнение, с което не мога да се съглася: ЕС е начин от континент на войни да се опитаме да живеем в мир. От векове на гледане на кръв с комшиите, да се опитваме да работим заедно. От това вместо да се прецакваме, да се опитваме да вървим заедно напред. Дали ще успее(м), това зависи от всички нас. Ако искаме-ще успеем. Ако пък предпочитаме да мрънкаме и да чакаме "някой да ни оправи", ами... предполагам знаеш.
169
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС трябва да се състои от шестте оригинални създателки на съюза + Испания и Португалия. Русофилска Източна Европа да ходи при Путин да я храни. Като се има предвид, че руския народ мизерства, то какво остава за сателитите им.. но както и да е. Тежки времена се задават и е време за реорганизация на света. Ето, имате си президент Радев, който със сълзи на очи ще ви изкара от ЕС и ще ви вкара в Евразия. Взимайте червените знаменца от килерите и отивайте на митинг за нов строеж на соца!