Белгийски политик иска България да излезе от ЕС

Пол Маниет смята, че и Полша, Унгария и Румъния трябва да направят това
6 фев 2017 11:20, Елка Василева
254
Белгийски политик иска България да излезе от ЕС
Пол Маниет. Снимка: архив, Reuters

Министър-председателят на белгийския автономен район Валония Пол Маниет се обяви за излизане на Полша, Унгария, Румъния и България от ЕС, пише френският в. "Монд".

Маниет заяви, че след Brexit-а - предстоящото напускане на общността от Великобритания, е "желателно" да последват "Полекзит, Унгрекзит, Румекзит, Булекзит".

Валонският премиер, "може би най-големият евроскептик сред социалистите", както сам се представя, се изказва много критично за развитието на Европейския съюз, посочва "Монд".

Френският ежедневник припомня, че белгийският политик се прочу с позицията си срещу споразумението за свободна търговия между ЕС и Канада. В крайна сметка документът бе подписан, след като обаче неговият регион настоя да бъде предоговорен.

Маниет заяви пред вестник "Еко", че се надява на "твърди, но балансирани" преговори с Великобритания, които да стимулират страни от Централна и Източна Европа, а може би също Дания и Швеция, потенциално склонни на свой ред да преговарят за търговски споразумения и партньорства, а в крайна сметка и за излизане от ЕС.

Един от колегите му, министър-председателят социалист на Федерация Валония-Брюксел Руди Демот, се дистанцира от позицията на Маниет. Ръководителят на белгийските франкофони се обяви пред френски медии по-скоро за възраждане на европейския проект, което да започне от няколко държави, но без същевременно една или повече страни членки да напуснат ЕС.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
2
 
6
 
! Отговори
haha преди 7 години
До Анонимен 183просто казвам,какво се иска от Бойко___________________________________________А кой е Бойко и какво е направил до сега за така наречената страна България? А‌ да той е единствения който е спрял 3 руски проекта по заповед на Началниците. Това подобри ли положението на Бг??? Май не щото от 10 милиарда заем по времето на бай Тошо сега е дълга е 26 милиарда. И като си спомня как тогава ревехме че заем от 10 милиарда е предателство срещу народа, че всеки бьлгарин включително пелен
147
0
 
2
 
! Отговори
До 183 преди 7 години
Оправи си правописа!За да ти повярвам в това, което мислиш.Защо си решил, че само той е този, който може да направи нещо за българите?Има и други схващания.Зависим и слугинажен манталитет на не много грамотен не трябва да е меродавен за бъдещето на българите.Българите имат нужда да не забравят, че са такива. Те би трябвало да са най важното за един държавник.Ръководството не е за подхранване на его, а служба за хората, които се правиш, че управляваш.Няма капацитет за лидер, а за лакей.
146
1
 
2
 
! Отговори
Хаха... преди 7 години
То е ясно, че ние ни се водим, ни се караме, ама па точно тоя *** да се опитва да се разпорежда в ЕС, накакси няма да го бъде. Със същия успех може да стане някой наш папуняк от правителството и да каже, че това Валония само там си го знаят що за шеста окръжна околия е и могат спокойно да връъат на ... където си искат.
145
3
 
3
 
! Отговори
haha преди 7 години
До Анонимен 176Ами Бьлгария, Румьния, Полша и латвийските републики могат да си спретнат нов ЕС и да нападнат Русия.
144
0
 
4
 
! Отговори
до 178 преди 7 години
Трябва да имаш огроооооомно самочувствие да говориш за политика, но типично в герберастки стил, е писанието ти.За твое сведение, независимо от реформите на твоя идол, се пише тетраДка , а не тетраТка.Може би твоят тиквен вожд ще наложи нов правопис?За правоговор на български - надали. Но на уличен - може.Не желая подобни да ми подреждат живота!Не желая да ми дават акъл простаци с минимална грамотност!Анадънму?
143
4
 
12
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
Брюксел - едно от малките места по света, където можеш да продаваш кокаин спокойно на улицата в арабската част на града. Там където полицията не смее да влезне. Ще се радвам да излезем от този съюз, защото ЕС, валутния борд, БХК, америка за България - всички тези неща съсипаха България.В исторически план ние нямаме нищо общо с държавите от западна европа. ЕС е изкуствен сбирщайн, който няма здрава основа.
142
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който не му харесва в ЕС нека си излиза, чакаме от тоя предложение за излизане на Белгия от ЕС аре у лево
141
5
 
3
 
! Отговори
Сладко от Брюксел преди 7 години
Напрво този помага на комунистите, казвайки да излизаме от ЕС. Те ...последните пък получават оргазъм по болшевишки. По коментариите ще ги познаем.
140
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп не беше ли дето каза че ЕС трябва да се побутне преди 2-3 дни ето го резултата. Ако тоя се беше изказал преди година да речем някак си щяхме да го разберем.Или са решили да не правят номера с доброто и лошото ченге сега ще видите как Мрекел изскача от миризливата си бърлога и ще каже че изказванията му са недопустими и тя е Царицата - Майка на ЕС, а Юнкер Краля-Слънце.
139
1
 
3
 
! Отговори
аха преди 7 години
А не иска ли да духа супата... ?!
138
7
 
18
 
! Отговори
реалност преди 7 години
ЕС е минало.Трябва ни съюз с Русия, отново.27 години ни управляват продажници и родоотстъпници.В НАТО сме, но нямаме армия.В ЕС сме, но сме най-бедни в ЕС.
137
3
 
7
 
! Отговори
DNS преди 7 години
Ами човека е прав! От БГ нищо не става.. Българите са като бълхите имигрират се където има много пари за малко работа...
136
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Светът върви към социализъм. Пиша го много пъти, защото вярвам в това, че всички хора имат право на достъп до образование, здравеопазване и работа! Ние сме го имали, но в условия на студена война, която не е само наша война, война и на Запада, който не ни познава и до днес. И не иска, защото това иска капитализмът.Смятат, че сме "диваци и варвари" - примитивната пропаганда продължава.Имахме достойнство! м.у.т.р.а трябва да понасям - нямала к,во да прави, ако не е министър-председател!!!????
135
0
 
8
 
! Отговори
хахахахааа..... преди 7 години
До ДакатаМного хора в България живеят от фантазии, велики европейци..............
134
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глупави коментиращи каква държава можело да е Белгия, а каква държава може да е нашата. Hе схващате ли че тоя стъпва по болното място на Юнкер и Меркел и понеже не може да ги натисне направо като Мари льо Пен използва бедните страни членки за ръжен за да не си изгори ръцете.
133
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ДакатаСъбудете се утре изхвърлен от ЕС!
132
7
 
4
 
! Отговори
Даката преди 7 години
Алоу 152. Ти от кой свят падаш, след като казваш, че сме по зле от Сомалия или Куба? Какво четеш? Само руски вестници или Сидеров ,каквото ти изпее?Трябва да си много зле ....
131
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой няма да съдържа бедните членка.........
130
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС нежно позволи и пожела България да стане колониална държава.
129
0
 
6
 
! Отговори
хахахахааа..... преди 7 години
До ЩастиеВсички просяци за излизане от ЕС!