ХДС и ХСС се разбраха – номинират Меркел за канцлер

Обсъждат как да победят намиращата се в подем ГСДП
6 фев 2017 14:50, Елка Василева
58
ХДС и ХСС се разбраха – номинират Меркел за канцлер
Ангела Меркел. Снимка: Reuters

Двете главни консервативни партии в Германия се договориха да номинират Ангела Меркел за техен кандидат за канцлер в парламентарните избори на 24 септември.

До съгласието се стигна въпреки острите търкания между Християндемократическия съюз (ХДС) на Меркел и баварския Християнсоциален съюз (ХСС) по подхода към наплива от бежанци, казаха участници в двупартийната среща в Мюнхен, цитирани от Ройтерс.

Още по темата

ХСС, който е сестринска партия на ХДС, отдавна критикува Меркел, че позволи над 1 млн. бежанци да влязат в Германия през последните 2 години.

На срещата в Мюнхен десноцентристите обсъждат как да победят намиращата се в подем Германска социалдемократическа партия в изборите наесен. Очаква се по-късно днес Меркел и лидерът на ХСС Хорст Зеехофер да представят общата си предизборна стратегия.

Самата Меркел още през ноември м.г. обяви намерението си да се кандидатира за четвърти канцлерски мандат. Партийният конгрес на ХДС утвърди кандидатурата й през декември.

За преодоляването на споровете между ХДС и ХСС помогна и външен фактор. ГСДП избра за свой кандидат за канцлер бившия председател на Европейския парламент Мартин Шулц, което й помогна рязко да повиши популярността си и да намали разликата с християндемократите само до няколко процента. Шулц обяви намерение да направи социалдемократите водеща политическа сила и да изпреварят блока на Меркел.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: ангела меркелХССХДС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
17
 
! Отговори
Mu преди 7 години
Поредна екзекуция над европейските народи. Вече 20 години ни мачка немският ботуш. Брака Сорос -Мркел ще бъде официално обявен до дни. Да ли Америка ще позволи възхода на Германия към световно господство? Англия и Русия по казаха какво мислят. Да чуем Льо ПЕН ......новата Жана . Франция е имала смели жени,и никога смели мъже. Като се сетя за Оланд ме изпълва национална гордост,че все пак Плевналиев е по малкия ***.
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Канцлерът мачка! Преди дни в среща със султана си подсигури подкрепата и на няколкото милиона турци имащи право на глас в Германия.
22
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези партии и личността на снимката петнят името Господне!
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И днес като всеки ден на "днесбегето":Пак баба Меркел, пак Банкянския й пу(н)дел Боко, пак "ромски" :) работи - даже два "репортажа", пак педофили, пак "ало-измамници" ... пак, пак, едни и същи теми.А, бе, медии ... информация ...
20
0
 
22
 
! Отговори
За бога братя преди 7 години
Защо се занимаваме с Германия - ние след месец и половина извираме между Станишев, Бойко, Бареков, Костов, Кунева, Лукарски, Валери Симеонов, Краси Каракачанов, Воелен Сидеров, Корнелия, и много други светила на световната политика. Тези хора, с невероятна харизма, интелект и знание ни изведоха до .... е тука няма какво да кажа. Имам предвид не се хабете и карайте за немците, те са си добре. Време е да оправим нашата градинка и по-малко да гледаме в двора на комшиите.
19
3
 
10
 
! Отговори
честит преди 7 години
ако я изберат немците - добрата стара Германия от времето на Вагнер отива по дяво.лите. И двете Световни войни тръгнаха от тази държава, чини ми се че и третата идва.
18
2
 
14
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Ако германците изберат Меркел отново ще се види,че те са не по-малко облъчени с простория отколкото нашите избиратели,които си гласуват за Тиквата,колкото и да ги граби. Явно са мазохисти едните и другите.
17
1
 
15
 
! Отговори
Андрешко. преди 7 години
Ако Меркел отново я изберат,тя как ще се разбира с Тръмп,който мисли противоположно на нея?
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая ще я изметат както ние ще изметем боко.Да се вземат двамата и да си оправят генофонда.Пишете това, което мислите!!!
15
3
 
8
 
! Отговори
смешковци преди 7 години
"Гражданите" (слаган кавички, защото са поданици на краля слънце) най-бедната държава в Европа тръгнали да дават акъл на най-богатата (в момоента Германия е най-силната икономика в света с 300 милиарда долара нетен излишък на търговския баланс). Масово "Бай ***" ходи да се радва на немските блага, да черпи от тази свръхбогата държава, обаче някакви форумни плъхове си дават некомпетентното мнение. Гледайте си биткатамежду ГЕРБ и БСП, които Ви обещават да продължите бедноста, но по-малко.
14
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се радвайте колеги защото на мястото на Меркел идват германските социалисти, които искат дори повече бежанци и са още по-глеми защитници на ЕС. Мартин Шул, най-добрия приятел на Станишев, се готви за канцлер..
13
4
 
8
 
! Отговори
хахахахааа..... преди 7 години
До Анонимен 8В Германия живеят добре, а вие как са били просяци, така ги и останеш!
12
3
 
20
 
! Отговори
al преди 7 години
ОПАЗИ НИ БОЖЕ ОТ ТАЗИ ЧУМА!
11
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Канцлерът на Германия игнорира ***-президент
10
3
 
19
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Тая защо не е с хиджаб как ще спечели муслитата на своя страна?
9
0
 
6
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 7 години
До 9 *** А вие обсъждате как да имате отделна държава, но без букви не става.
8
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да живее Меркел,да живее Германия.Никой никога не е помагал така както Германия помага на малка България.Близо милиона българи работят във Германия,Германия ни пази и от руските корупционни сделки и големи комунистческо кремълски шлемове.При Хитлер България удвои своята територия а при кремъл ах тези освободители от Кремъл,освободиха ни от Македония и северна добруджа
7
3
 
13
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 7 години
Краят на Меркел е неизбежен, защото срещу нея се изправя за канцлер-кандидат един още по-голям кариерист от нея, Мартин Шулц. Спукана й е работата през септември!
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ай, на хаирлия да е новата емиграционна вълна.
5
2
 
25
 
! Отговори
Българина преди 7 години
То и цецка водеше 4 % пък падна с 20