Жените – по-слаби и трябвало да печелят по-малко

За полски евродепутат те били и по-малко интелигенти
Обновена: 3 мар 2017 07:45 | 3 мар 2017 07:42, Камелия Цветанова
137
Жените – по-слаби и трябвало да печелят по-малко
Снимка: Reuters, архив

Европейският парламент започна разследване срещу полския евродепутат Януш Корвин-Мике за негово изказване, че жените "трябва да печелят по-малко", защото са "по-слаби", "по-дребни" и "по-малко интелигентни", предаде БТА като цитира ДПА.

Още по темата
Разследването за слово на омразата, което може да доведе до наказание, включително глоба и временно отстраняване от длъжност, беше предприето след изявление на Корвин-Мике, направено снощи по време на пленарни дебати за разликата в заплащането между половете.

"Разбира се, че жените трябва да печелят по-малко от мъжете, защото са по-слаби, по-дребни и по-малко интелигентни. Те трябва да печелят по-малко, това е всичко", заяви той.

Евродепутати, които бяха видимо смаяни от изказването му, призоваха за санкции срещу него.

Според лидера на групата на социалистите и демократите в ЕП Джани Питела "подобни изявления са в явно противоречие с основните принципи на равенството между половете".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Демек те могат да си правят каквото си поискат, но ти ако не се държиш както дядо й значи си мека китка.
45
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еманципацията дава привилегии и избор на жените да се държат мъжки и пак да са жени или да са кифли и пак да са жени. Могат да извъртат нещата винаги в тяхна полза както и когато им е изгодно. Та не се чудете когато ви кажат да се държите като мъже-тогава нямате избор...
44
3
 
15
 
! Отговори
философ преди 7 години
Първото разделение на труда е между мъжа и жената... за правене на деца. Може ли мъж да носи и ражда, а жена да прави деца ?... Ако някой иска да промени човешката природа първо да се засили със 100 км/ч в една бетонна стена.
43
0
 
15
 
! Отговори
Теди преди 7 години
Да мъжете да не печелят всичките еднакво като са мъже. В ЖИВОТА КАКЪВТО ТИ Е КЪСМЕТА, нали все някой трябва да изтегли късата клечка . Има и много богати и много бедни и мъже и жени
42
15
 
12
 
! Отговори
Джак преди 7 години
Като допълнение кораба,подводниците,ракетите фао 1 и фао 2,всичко това е дело на мъже НЕ НА ЖЕНИ :)) всички големи лекари и учени са мъже факт!!Погледнете всички наши лекари Чирков,Енчев и много други са мъже,няма една жена факт!Една срено статистическа жена е 60 кг. един мъж 90 кг нормално е жената да взема по-малко пари и другото,което е че жената с смъкнати бикини може да си изкарва пари допълнително.първият компас,часовника също са дело на мъже за какво въобще спорим!?
41
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ABCДетски учителки, бе човек!Там са наистина незаменими. В детски ясли и градини, а също и в началните класове. Не че мъж не може да върши същата работа, но децата докъм 10-годишна възраст, когато са извън семейството си, по-леко възприемат за тях да се грижи и да ги обучава жена, а не мъж.Жени се справят с всякакви професии, понякога дори стават най-добрите в дадена област, но когато става въпрос за грижи и обучение на малки деца, те наистина са незаменими.
40
6
 
16
 
! Отговори
Агент Дейл Купър преди 7 години
По-добри сервитьорки не са брато, най-добрите сервитьори са винаги били мъже.
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
''При демокрацията съдят ли за изказване?''***********Само когато е в Турция става антидемократично.
38
12
 
16
 
! Отговори
до 44 преди 7 години
Като ти знае толкова устата, аз мога да ти пожелая същото - да останете само жени. Е**те се помежду си и най-важното опитайте се да оцелеете сами. Успех :^)
37
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според статистиката жените са със средно ниво на интелигентност.В същото време най-тъпите и най-умните сред хората са мъже.Повечето мъже като процент от мъжкото съсловие са с ниско IQ.За справка:чети история на човешката цивилизация.Само рядко тъ-по създание би отишло на война и би изпълнявало заповеди на по-голям зад-ник от самия него.
36
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ABCЗащото са пр0сти! Естествено и логично. Защо няма смесени турнири на шах и на децата е ясно. Просто защото жените са в повечето случай меркантилни глуп***чки с големи претенции и единствено са най-добри в плетенето на интриги.Във всяка една област най-добрите са мъже. В коя област жените са по-добри, че да имат претенции. Хайде кажете женички и без да злобеете много. Давайте, вие сте!
35
10
 
14
 
! Отговори
мъж преди 7 години
до:Искрено пожелавам на мъжете мъжки свят без...Щом пожелаваш подобно нещо, значи си жена. А щом си жена трябва да напуснеш този свят, за да стане мъжки. Нали така. Ами хайде напущай! Виждаш ли поредното доказателство колко сте глупави! Ти си поредната представителка на глупавите жени. Не казвам, че всички са глупави, но повечето сте. Факт, който самата го доказа! И сте много злобни при това. За женска злоба чувала ли си?Всеки пол си има + и -.Никой не говори, че трябва някой да изчезне..
34
11
 
21
 
! Отговори
миньор преди 7 години
Елате в мината мили женички, за да видите как се бачка и дали, тогава ще приказвате за равно заплащане. Изкарайте поне един работен ден в мината, за да видите какво се казва труд, а не да дрънкате глупости за равенство! Счетоводителката на фирмата и тя много дрънкаше едно време, докато не слезе веднъж да види в какви условия се работи под земята. Повече не искаше да припари и спря да приказва,че вземала ниска заплата. А да не говорим,че миньрите рядко живеем над 60 г.Повечето до към 50 изкарваме
33
14
 
18
 
! Отговори
Абе има нещо гнило преди 7 години
Защо тогава няма масово жени откриватели,изобретатели,шефове или пък жена генерал защо а?
32
12
 
11
 
! Отговори
Къде е проблема? преди 7 години
Човекът изразява собствено мнение и не виждам някакъв проблем.А не е ли истина, че са по-слаби, по-дребни и по-малко интелигентни от мъжете? Кое от тези неща НЕ е истина? Значи при демокрацията, ако кажеш истината си крив, а ако следваш демократичната линия, колкото и голяма лъжа да е тя си прав! И нали жените искат равенство, а защо тогава ги няма в мините, в металургията, нефтодобива, авиацията и т.н. Да, зная, че е по-лесно от бюрата да приказват много за равенство...
31
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Европейският парламент започна разследване срещу полския евродепутат Януш Корвин-Мике за негово изказване"При демокрацията съдят ли за изказване?
30
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При диктатурата всеки който има мнение различно от наложента от режима линия го съдят и репресират. При демокрацията е точно обратното - който има различно мнение от линията на диктаторския режим е свободен да го изказва, а само който има мнение различно от демократичната линия го съдят и репресират.
29
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
грозно казано и общо взето неправилно , но все пак прекаляването с привилегиите за женският пол , води до дискриминация на мъжкия , което също е неправилно . Работя във фирма , която законът задължава да наема минимум 15 % жени . Става въпрос за физически тежък труд , а някой е решил че жените не могат да вдигат повече от 3 кг. , докато за мъжете 30 не са проблем. Получава се че жените имат 3 пъти по-малко работа като часове и над 10 пъти по-малко като натоварване и това за същите пари .
28
7
 
28
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Понякога като слушам некви типове и стигам до извода, че не всички имат майки. Някои са поникнали в картофена леха.
27
15
 
9
 
! Отговори
Този Януш Корвин преди 7 години
явно много е патил от *** и затова е решил, че всички жени са му виновни и трябва да ги накаже.Горкият!Ще е интересно да научим как точно ще го санкционират и как ще отговори той. Предполага, ще започне да върти и суче, за да изкара, че уж се е пошегувал.Ако обаче държи на думите си, интересно какви аргументи ще изтъкне. По въпроса за степента на интелигентност няма да може да намери научни аргументи.Но относно физическата сила? Да не би полякините да са се юрнали да стават миньорки?!