Жените – по-слаби и трябвало да печелят по-малко

За полски евродепутат те били и по-малко интелигенти
Обновена: 3 мар 2017 07:45 | 3 мар 2017 07:42, Камелия Цветанова
137
Жените – по-слаби и трябвало да печелят по-малко
Снимка: Reuters, архив

Европейският парламент започна разследване срещу полския евродепутат Януш Корвин-Мике за негово изказване, че жените "трябва да печелят по-малко", защото са "по-слаби", "по-дребни" и "по-малко интелигентни", предаде БТА като цитира ДПА.

Още по темата
Разследването за слово на омразата, което може да доведе до наказание, включително глоба и временно отстраняване от длъжност, беше предприето след изявление на Корвин-Мике, направено снощи по време на пленарни дебати за разликата в заплащането между половете.

"Разбира се, че жените трябва да печелят по-малко от мъжете, защото са по-слаби, по-дребни и по-малко интелигентни. Те трябва да печелят по-малко, това е всичко", заяви той.

Евродепутати, които бяха видимо смаяни от изказването му, призоваха за санкции срещу него.

Според лидера на групата на социалистите и демократите в ЕП Джани Питела "подобни изявления са в явно противоречие с основните принципи на равенството между половете".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
13
 
15
 
! Отговори
Петьо-Еврей преди 7 години
Е ми прав е човека
25
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Намалиха ни стандарта на живот, накараха така жените ни да се еманципират повече и сега на тях им е до всичко друго (гримчета, почивки, екскурзии, коли, масажи, дрешки) но не и до деца и семейства. После защо имало демографска криза и не се раждали българчета. Еми сори, но природата ни е родила различни и всеки трябва да си знае мястото. Не може всички да правят всичко.
24
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе няма грозни жени!Ако една жена вътрешно е стойностна, мила, нежна и добра, то и външно ще е готина.А и всяка влюбена жена е красива. А ако и тя е обичана става двойно по красива.От личен опит го знам това, не случайно са казали че жените са цветя.Но според мен проблема е че сега 70% от жените са нагли и с претенции. Затова дори да са като кукли, пак не се разбират с мъжете си
23
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Печелят само 2-3 процента от жените, и то в леглото. Другите са грозни, а разни фенинистки ги лъжат, че са като са грозни, ще станат като мъжете, но уви, не става.
22
1
 
18
 
! Отговори
погр ебален агент преди 7 години
Януш Корвин-Мике не е прав. Другарката Цвечка Цачева е и по-убава, и по-умна, и по-яка, и по-дебела от всички мъжлета в ГЕРБ!
21
21
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жените не трябва да печелят. Мъжа трябва да печели, жената се грижи за къщата и семейството. Другото са извращения.
20
5
 
9
 
! Отговори
Advocatus Diaboli преди 7 години
Конкретно Януш Корвин-Мике казва, че жените са по-глупави. След хомосексуализма и педофилията, това е третата европейска ценност, за която си струва да се борим.
19
17
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ало феминистките, колко от вас работят като миньори
18
14
 
26
 
! Отговори
Лично мнение преди 7 години
От опит ще кажа, че еманципацията разката фамилията на жените. Ясно е, че силният пол са мъжете, това е заложено от Създателя. Съгласна съм жените да се еманципират, но все пак да е в кръга на нормалното. Как е в развитите страни: Жената ражда, погледа детето си 2-3 месеца, че после търси чужда жена да й го гледа. Защо? Защото трябвало да работи. Че нали трябва да плаща на чуждата жена, за да се грижи за детето й?! А че детето си иска майка му, кой го пита. Извод: Всяка жаба да си знае гьола.
17
10
 
13
 
! Отговори
Наблюдателна преди 7 години
Блестяща демонстрация на радетел на евроатлантическите ценности!!! И такива люде решават съдбините ни! ПОЗОР!!!
16
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мария Кюри получава Нобелова награда заедно с мъжа си Пиер Кюри и Анри Бекерел.
15
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми да го каже на Мария Кюри. Или тя е била мъж?
14
4
 
17
 
! Отговори
Коце кмета преди 7 години
Доста смелост се иска за толкова политически некоректно изказване в крепостта на либерастията - ЕП! Сега ще гледаме цирк!
13
13
 
24
 
! Отговори
1 преди 7 години
Писна ми от *** феминисти !
12
20
 
19
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Жените могат да печелят с тялото си по други начини. Няма срамна работа.
11
13
 
32
 
! Отговори
До 17 Факт преди 7 години
А дали този факт не се дължи на друг факт, че на жените по времето, когато са правени тези велики открития, не са им давали да правят нищо друго, освен да домакинстват и да гледат деца?
10
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако приемем принципа ''Всекиму според заслугите'' доста хора и от двата пола ще пропищят на умряло.
9
31
 
21
 
! Отговори
факт преди 7 години
Всички велики открития са дело на мъже! Всички велики музикални произведения са дело на мъже! Това са фактите!
8
3
 
21
 
! Отговори
!? преди 7 години
Някой изчислил ли е колко милиона ? струва всяка минута работа на ?-парламента. Затова , независимо личното мнение на всеки , съм против да се водят "дебати" по такива теми. Всички сме срещали всякакви по характер жени и мъже , така че мисля че е тема по която всеки трябва да запази мнението СИ за СЕБЕ СИ.
7
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 14Не,не сте меркантилни.Само като видите лъскава кола и предполагаем баровец вътре ще се избиете коя да му набере деца първа.После драма развод издръжка и списание стори-той ме биеше когато ме види да правя тройка в хола.