Германия не иска мигранти? Дали?

Над половината фирми в страната наемат работници от такъв произход
112
Германия не иска мигранти? Дали?
Снимка: БТА

Над половината фирми в Германия в момента имат работници от мигрантски произход или са имали такива през последните пет години, показват данни от Института за икономически изследвания, цитирани от ДПА.

В тази категория попадат около 57% от фирмите, посочва германският частен институт. Сред големите фирми пък цели 92% имат работници от мигрантски произход.

Още по темата
В последните години миграцията се превърна в основен въпрос в германската политика заради масовото пристигане на бежанци и други мигранти от Близкия изток и Северна Африка. Въздействията от миграцията оживено се обсъждат тази година заради парламентарните избори, които ще се произведат през септември. Повечето от мигрантите пък имат ясна крайна цел – именно Германия.

"Компаниите стават все по-отворени към идеята да имат служители от мигрантски произход", каза ръководителят на Института за икономически изследвания Ханс-Петер Кльос.

Фирмите говорят и за проблемите, с които се сблъскват при наемането на такива работници. Оказва се проблем №1 е не квалификацията на работниците, а непознаването на езика. След  неяснотата със статута на пребиваване на работника и едва тогава идва оценката на получената в друга страна квалификация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама това не са бежанци/араби, а са турци, руснаци и малко поляци, българи, румънци, италианци ...., германци но много малко и то основно на по-високите позиции. Бежанците докато минат 3 нива на немски и изпитът по пол. система ехеее. За граждани на ЕС няма такова изискване. Немски искат не защото не можеш и без език да вършиш работата, а защото безопасността го изисква. Утре ще го осъди, че не си разбрал инструкциите, защото не знае език.
44
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германците са си направили сметката. Няма никакво значение дали германеца се казва Гюнтер или Гюнер. Само *** не щат.
43
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел нищо не е направила сама, концентрира се вината у нея, но от десетки години мигрантите бавно и полека си вървят към Европа и са ги настанявали различните правителства във всички държави, днес са вече четвърто поколение. Поинтересувайте се от статиите на Ориана Фалачи, откога вървят лодките през Италия. Истината е, че планът за разрушаване на европейското население отдавна е в ход, спомнете си за Никола Николов.
42
2
 
30
 
! Отговори
Лени преди 7 години
,,Хуманната" Меркел предния месе. друго говореше,да си ходят от където са дошли ,дали мисли още така или ве.е съжалява за световната си глупост която стори.Разбърка Европа направи я бунище
41
3
 
11
 
! Отговори
До SoaceX преди 7 години
Светът се нуждае от форумни манекени като Спейса за да има къде да разтовари негативната енергия под формата на псувни. Краш тест дъми, ***, боксова круша. Вършиш чудесна работа, Спейси.
40
2
 
36
 
! Отговори
Bayern преди 7 години
И каква работна ръка можа да са тия?? Та те на собствените си арабски или афгански езици не могат да четат и пишат.
39
3
 
18
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Спейсче,там е жалкото..проблема е,че *** и пульо може да произвежда заготовки на Мерцедес, както го правят турските бокллуци, но двигателят им се прави в Германия- нямат им доверие фашистите на тези некадъррни амудджи!Факт!И след 150 000 километра му сменяш накладки.. съединител ...именно защото са правени в Мангалия..пардон Турция.
38
0
 
8
 
! Отговори
морски преди 7 години
До SpaceXИ миналото лято имаше глад за работници българи по хотели и обекти.
37
0
 
17
 
! Отговори
отдавна казано преди 7 години
Станеш ли приятел с камиларя,ще си преправиш и портата спрямо камилата.
36
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много aкбaриКaрa мотокaриГaзи с кaмиониБуудaли милиониМеркел aкбaрТя е тaлибaнски цaр
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германският бизнес иска. Той напълни Германия с гастарбайтери.
34
3
 
6
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Наши тарикати отидоха у немско с надежда за лесни пачки,но си взеха 5-те пари и бързо си дойдоха в селата си.
33
1
 
13
 
! Отговори
Еее преди 7 години
Еее ама не може искам не искам, отваряш вратата с после не искам комари в стаята.С ужким Германците били организирани но този път се изложиха и заради тях цала Европа пропищя.
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само нови коли били купували в рашка, зятова сигурно лизинговите къщи са препълнени с просрочени коли
31
7
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Е такива ****и създания като русофобите няма ...!!! Бива ли да сте толкова ограничени и неблагодарни бе отреп*ки .Под всяка статиика драскате мухлясалите си ,банални ****изми.Не струвате и мненията ви не струват.До 19...*** прос*т , пик*ай си у външния клозет дето го обитаваш с родата си и не си позволявай да очастваш в дебати с мен.Не си ми на нивото
30
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе какво ми мелете за Русия бре, в Раша на 1000 човека се падат 270 автомобили, за сравнение в САЩ през 1946 година на 1000 са се падали пп 450 автомобили, т. е. рашките още не са стигнали нивото на САЩ от 1946 година
29
1
 
20
 
! Отговори
Бай Хой преди 7 години
Германия ще бере ядове с тия черноглавите мигранти. Сигурно си връщат за кръстоносните походи преди много време. А това за *** ми хареса. Има и по-гадни постове от тия които трие. Нещо е предубеден/а/.
28
4
 
13
 
! Отговори
морски преди 7 години
Тези мигранти от Германия ги чакаме като туристи лятото.Щото платежоспособния немец, тежкия турист збЕга преди години.
27
1
 
6
 
! Отговори
Vwuiii преди 7 години
A, kade sa im otishli nemskite trudovi hora ?! Na godishen kurort v Alania i Side li?!
26
14
 
5
 
! Отговори
Discovery преди 7 години
До: до space X (39):Бил той в Русия..., ще ти се да е така. В Москва може и така да е...90% от Русия си е мизерия, там всичко е олигарси. Реално Русия е като България... олигарси, мутри и брутално крадене на народна пара. Разликата е че там имат ресурси бол и за това имат пари същите тея олигарси да си имат и силна армия да се пазят от външни агресори...