Рюте: Да бъде спрян един вреден вид популизъм

Вилдерс: Оставихме отпечатъка си, всеки говори по нашите теми
15 мар 2017 16:37, Елка Василева
18
Рюте: Да бъде спрян един вреден вид популизъм
Марк Рюте. Снимка: БТА

Холандският премиер Марк Рюте заяви, че парламентарните избори в страната могат да покажат на света как "един вреден вид популизъм" може да бъде спрян, предаде Асошиейтед прес.

"Това e третото гласуване след (референдума за) Brexit-а и американските избори", каза днес Рюте, докато пускаше бюлетината си в училище в Хага. "Предстоят ни избори във Франция и Германия. А това е шанс за голяма демокрация като Холандия да спре ефекта на доминото от един вреден вид популизъм", подчерта той.

Още по темата

Воден от силното си желание да мобилизира колкото се може повече гласове за своята Народна партия за свобода и демокрация, Рюте отново заяви това, което повтаря през последните дни.

По думите му макар и неговата политическа сила да води в социологическите проучвания, Холандия може да се събуди утре сутрин и да открие, че водачът на Партията на свободата "Герт Вилдерс е начело на най-голямата партия".

Според проучване на сайта "Пейлингвейзер" партията на Рюте ще получи между 24 и 28 мандата в 150-местната долна камара на парламента, а тази на Вилдерс ще остане втора с между 19 и 23.

Вилдерс каза, че партията му вече е големият победител на изборите, предаде ДПА.

"Оставихме отпечатъка си върху изборите. Всеки говори по нашите теми", заяви той.

"Духът няма да се върне в бутилката. Хората се чувстват непредставени", каза Вилдерс, цитиран от Асошиейтед прес, прогнозирайки, че това ще се прояви и на изборите във Франция и Германия.

Той подчерта, че "без значение какво иска елитът, по-силни стават онези политици, които имат съвършено различна представа за това, което хората искат".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
холандците отвличат децата на турските семейства и ги дават на хо.мо или лес.бийски семейства
13
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЕрдоган е прав, той е държавник, който милее за страната си, горд човек, който не позволява да го заглавикват, той има чест и гордост, не е ***, който продава страната и народа си. Пощуря Западът, че се появи един държавник от Изтока, който не оставя да унижават него и народа му. Не одобрявам някои предишни действия на Турция, но шапка свалям на г-н Ердоган. Мъж!А голяма част от "успехите" на Европа се дължи на турците - десетина милиона евтина, дисциплинирана работна ръка!
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Престанете с тази тъпня - обвиненията в "популизъм". Защо никой от вас - хиените, не се обяви против против реакционерството?! Какво е популизъм - това, което народът харесва, което е необходимо на народа, а не на кърлежите, които той, народът, за съжаление и избрал и им е дал власт и огромни доходи, за да го управляват. А те, вместо това, правят точно обратното, на това което народът иска. Те го ограбват и ... обвиняват в популизъм. Но май вече идва краят на лицемерието.
11
1
 
13
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Това западната шизофрения ще ги затрие но хайде без нас този път. Популизмът е нещо което искат хората а властта ти обяснява, че тоеа не е хубаво, ако властта е стещу хората уст дъ фак прави там? Власт от другата страна на хората се нарича режим и то тоталитарен и скоро ислямски
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ало, реалисте - стената с Мексико почна да я строи именно Обонго, не го забравяй.И като стана въпрос за проекта "Хилари" и великите елитарни демократи (и разбира се техните фенове-аристократи, задължително родени в центъра и мислещи, че света им принадлежи), какво мислиш за ОПЕРАЦИЯТА НА ОБОНГО В СИРИЯ Да ти дам ли сводка, че в първата година от нейното провеждане (2014-2015) ИДИЛ увеличи териториалните си придобивки в Сирия?Аз знам, че вие сте фенове на халифата, но няма да успеете.
9
0
 
14
 
! Отговори
име преди 7 години
ще спрете популизма , но ще вкарате халифата.
8
10
 
2
 
! Отговори
реалист преди 7 години
На тарикати като Тръмп и Путяф им се връзват само некадърните и необразованите които все чакат някой друг да им даде някое милионче да си го харчат (т.е. 99.9% от Ганьовското племе).Тръмп нито стена им построи, нито спря муслитата, нито отмени Обонгокеър...
7
1
 
11
 
! Отговори
Циганин преди 7 години
Видимо финала на проекта "ЕС"не е далеч -2018-2019 !
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
как второ място за Вилдерс, толкова инвестиции и енергия?! я Ердо от Туркай да се провикне пак през Боспора "нацистки останки" за стягане на редиците!иначе прав е Геерт - една реплика на Речеп, една дуплика на Марко и цяла седмица чак в Япония говорят за холандците
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо особено не е станало,просто Европа трябва да се реформира и заработи за европейците,защото Вилдерс е прав - "Духът няма да се върне в бутилката. Хората се чувстват непредставени", каза Вилдерс.
4
1
 
7
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Европа и Балканите са на прага на революция! Бай Реджи, Герт, Марин тези хора ще доведат до сериозни промени къде за добро къде за зло
3
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе хубаво му се радвате на Вилдерс, ама според него сте ( сме ) втора ръка хора.П.п. интересно, трябва ли да си бяла Златка за да си краен националист ?
2
6
 
27
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Г-н Рюте - вреден популизъм е да ни налагате "отгоре мултикулти", вреден популизъм е - да ни убеждавате, че няма нищо по-нормално от стотиците убийства, които мюсюлмани извършват в Европа, вреден популизъм е да храните с парите от данъците ни същите тези убийци неработили и секунда за тях! Вреден популизъм е - да оставяте собствените си граждани на улицата, и да строите лагери за бежанци, - да цензурирате народното недоволство, и да го давате под съд, и да ни ЗАПОВЯДВАТЕ КАКВО И КАК ДА МИСЛИМ!!!
1
3
 
20
 
! Отговори
Сноудън преди 7 години
Ха-аха, те и на Килъри даваха голяма преднина за да мобилизират всеки отявлен ''популист'' да иде да гласува, вместо да се излежава пред телевизора или да иде за гъби. Накрая изкарахa руските хакери виновни, абе не виждате ли западното лицемерие и пошлост достойни за холивудски трилър режисиран от Скорсезе, Ридли Скот или Франсис Форд Копола ако щете, а в главната роля ЦРУ подслушват целия свят.