Ердоган с нов укор: ЕС води кръстоносен поход срещу исляма

Къде е свободата на религията, пита президентът на Турция
16 мар 2017 18:00,
256
Ердоган с нов укор: ЕС води кръстоносен поход срещу исляма
Снимка: Reuters

Ердоган отправи поредните си критики срещу Европейския съюз.

След като обвини редица държави в "нацистки практики" и нарече други "останки от фашизъм", сега турският президент обяви, че ЕС и Европейският съд водят "кръстоносен поход" срещу исляма.

Още по темата
Повод за острото изказване стана решението, което позволява на европейските компании да забраняват на служителите си носенето на религиозни или политически символи, включително традиционната за исляма забрадка (хиджаб).

"Съдът на Европейския съюз, моите уважавани братя, са започнали кръстоносен поход за борба против (мюсюлманския) полумесец", заяви Ердоган в телевизионна реч, пише AFP, цитирана от "Фокус".

"Къде е свободата на религията?", попита по този повод турския президент.

Междувременно лидерите на Франция и Германия – Франсоа Оланд и Ангела Меркел – осъдиха "неприемливите" коментари на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, с които обвини двете европейски държави, че действат като "нацисти".

Оланд и Меркел "осъждат сравнението с нацизма и агресивните изявления срещу Германия и други държави-членки като неприемливи", се казва в съвместно изявление на двамата лидери, разпространено след проведен телефонен разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари