Юнкер: Разпадането на ЕС може да разпали война на Балканите

Той обясни, че не е хубаво и други да напускат съюза
25 мар 2017 12:25, Петя Славова
134
Юнкер: Разпадането на ЕС може да разпали война на Балканите
Снимка: БТА

Разпадане на ЕС може да разпали война на Западните Балкани. Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в интервю за вестник "Файненшъл таймс", цитирано от ТАСС.

Още по темата

Юнкер заяви, че по време на посещението на вицепрезидента на САЩ Майк Пенс в Брюксел е отправил следното предупреждение към него: "Казах на вицепрезидента: Не говорете това, не призовавайте и други да напуснат (ЕС), защото ако ЕС се разпадне, ще имаме нова война на Западните Балкани", каза той, коментирайки предстоящото излизане на Великобритания от съюза.

"Ако ги оставим сами - Босна и Херцеговина, Република Сръбска, Македония, Албания, всички тези страни - ще имаме нова война", заяви Юнкер, цитиран от БТА.

"Хората мислят, че с излизането на Великобритания от ЕС всичко приключва. Не, това е само началото", каза той, посочвайки, че напускането на ЕС ще излезе на Лондон общо около 60 милиарда евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
6
 
12
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Византийска империяОсманска империяСССР ЕСВсичко от което е бил част *** се е разпаднало ЕС все още издиша, но е на път да се разпада. Заради некадърно управление 1/3 от народа избяга от България и то е на път да се разпада особено като всички знаем, че след няколко десетилетия 50% от младите ще са от ромски произход и още след толкова от три комшии двете ще са ромски семейства. Но *** все заплахата я търси от вънка и не вижда, че истинската заплаха за разпада на държавата са самите те!
71
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До kiroНато се на меси в Гърция и отцепи Кипър. Намеси се и в Сърбия и отцепи Косово очевидно е дошъл и нашият ред за съжаление, а ние имаме на много места пушек Които само чака да бъде разбъркан с делафа
70
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХА сега разбрахте ли защо ни приеха в ЕС? Много просто за да бъдем буферна зона на ЕС.
69
1
 
15
 
! Отговори
Додо преди 7 години
Гъдуларят на снимката е прекия виновник за разпадането на ЕС! Той и Меркел, Шулц, Барозо и Оланд с безумната си политика на глобализация и мулти-културизация (разбирай ислямизация)! Винаги в човешката история умешването на нации и религии е водило до разпад и упадък! Справка СССР, Британската Империя, дори Чехословакия, и мн. др.
68
1
 
4
 
! Отговори
Симо преди 7 години
Само към нещо което не сме се присъединили само то още не се е разпаднало или да е пред разпад.
67
3
 
19
 
! Отговори
Ужас преди 7 години
Излиза, че големите ще обират благата, злато, петрол и т.н. а ние ще им сърбаме попарата дробена от тях.
66
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Марк Рюте на изборите в Холандия се обърна към народа си и каза, че са се разбрали с балканските страни бежанци да не отиват при тях.И излиза, че онези 120 млн. от Европа са за да държим тука арабите.
65
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Или по точно ни казват, че ако не слушаме ще ни подпалят чергата на Балканите.
64
4
 
11
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
РУСИЯ И ТУРЦИЯ САМО ТОВА ЧАКАТ ,ДОРИ НЕ САМО ЧАКАТ А И ПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ЕС ДА СЕ РАЗПАДНЕ И ДА ИМА КОНФЛИКТИ НА БАЛКАНИТЕ ! ТАКА РУСИЯ И ТУРЦИЯ СЕ НАДЯВАТ ДА НАЛОЖАТ КОНТРОЛ НАД БАЛКАНСКИТЕ СТРАНИ ,РУМЪНИЯ ВЕРОЯТНО ЩЕ Е ПОД ВЛИЯНИЕ НА РУСИЯ ,А БЪЛГАРИЯ ПОД ВЛИЯНИЕ НА БИВШИЯТ СИ ОСМАНСКИ ОКУПАТОР ! ЗА ОСТАНАЛИТЕ БАЛКАНСКИ СТРАНИ РУСИЯ И ТУРЦИЯ ВЕРОЯТНО ЩЕ СЕ РАЗБЕРАТ КОЙ КОЯ ДЪРЖАВА ДА ВЗЕМЕ ! РАЗПАДАНЕТО НА ЕС НЕ ЗАВИСИ ОТ ТУРЦИЯ И РУСИЯ ,А ОТ ДЪРЖАВИТЕ ЧЛЕНКИ НА ЕС !
63
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Марк Рюте нали каза, че българите са народ неспособен да управлява държава. От къде знае?
62
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На *** и чисто нова уредена държава да му дадеш пак ще я съсипе за нула време. Доказано от историята.
61
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РАЗПАДАТЕ СЕ...МАЛКО ОСТАНА...МИСТЪР ***...ДЕТ ВИКАХТЕ НИЕ СМЕ В ЕС...ДА ВИДИМ КАК ЩЕ ГО ДОКАРАТЕ...
60
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние трябва да празнуваме 10 години /тиинежарска/ възрастЕ как да сме на една скорост
59
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Война ще има защото допуснахте да има истанбул а не константинопол! Това е истината лицемвери бездарни"Допуснал бил бай ***...Да го бяхте превзели вие бе...кво чакаше да ти свърши пак някой работата ли...ела си го вземите де:-):-):-)"Ака света беше една държава, столицата и щеше да и бъде Истанбул." Наполеон
58
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако ЕС се разпадне е почти сигурно, че в Източна Европа ще си направим нов съюз. В Западна Европа вече сте бита карта.....И кой с кого ще се съюзи. Покажи една държава в източна Европа която да се разбира със съседите си?
57
4
 
9
 
! Отговори
Лаконичен преди 7 години
Неадекватни ес-началници, войната в Европа тлее от три години и ще се разгаря все повече, независимо дали ЕС ще се разпадне или не. Потрошенко и ко е на път да бъде пометен от фашистващия Десен сектор, който от своя страна ще се наложи да бъде зачистен от бойците на Донбас, които ще стигнат до Киев и до Галичина и т.н. Украйна отново ще се превърне в Дикое поле, както са я наричали преди Екатерина Велика.
56
1
 
14
 
! Отговори
пенко преди 7 години
По законите на капиталистическото общество Юнкер трябваше да бъде осъден/много-много/ . Като банкер е извършил тежки престъпления :Облагодетелствал е с лихви /много-много "обирджии"/! Как сега ми е ръководител ? Ами еврейката -шеф на Световната банка!? Май ,нещастията на човечеството /в тези времена/ се дължат на наличието на частни банки ?
55
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако ЕС се разпадне е почти сигурно, че в Източна Европа ще си направим нов съюз. В Западна Европа вече сте бита карта.
54
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте сателитите на Русия и кажете дали ви харесва. Хахаха
53
2
 
11
 
! Отговори
Паметлив преди 7 години
Че то кой предизвика войните на Балканите през 90-те?САЩ и няколко страни от ЕС!Създадоха разделение и несправедливо разпределение на границите,ислямски държави(2 броя) и прочее!Напрежението оттогава още тлее!Сега се притесняват,че нещата ще се развият не по техен вкус!