Евросъюзът осъди България заради мръсния въздух

София, Пловдив, Варна с превишени нива на прахови частици
5 апр 2017 11:52,
134
Евросъюзът осъди България заради мръсния въздух
Снимка: архив, Булфото

Съдът на Европейския съюз в Люксембург постанови днес съдебно решение по заведеното от Европейската комисия дело срещу България за неспазване на задълженията по директивата за качеството на въздуха. Това съобщиха от Съда на ЕС.

Съдът е решил, че България не е изпълнила задълженията си, произтичащи от правото на ЕС.

Решението на Съда гласи, че с постоянното неспазване от 2007 г. до 2014 г., включително както на годишните, така и на дневните пределно допустими стойности, приложими за концентрациите на прахови частици в София, Пловдив, Варна и зоните Северна, Югозападна и Югоизточна, нашата страна не е изпълнила задълженията си за приложение на съответната директива.    

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От коментарите става ясно че много "осведомени балъци" се мъчат да ни убедят че колите са основната причина за замърсяване на въздуха. Това показва колко са недорасли някои българи, които са готови да казват на бялото черно само и само да излеят омразата си към колите макар това да струва живота на хиляди хора, защото няма да премахне замърсяването.
68
4
 
6
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
Глобите от съда в Люксембург са яки. Въпреки това ще бъдем свидетели на "удивителния" факт - няма да бъде намерен нито 1 виновен! Вината ще я поемат извънземните /с мезе/, а реално платена от българските данъкоплатци, както си му е реда!
67
5
 
4
 
! Отговори
МАРИЯ преди 7 години
>Единия, дето трябва да плаща, е пловдивския кмет от ГРОБ Иван Тотев. Пловдив е с най-мръсен въздух и мамин тотьо излезна с елегантното решение да премести измервателната станция от най-натовареното кръстовище в парк на края на града! Много оригинално, нали?Обаче сече яко и засажда много палми и туи!
66
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 66"Режимът в Брюксел е гибелен за България!"------------Ти защо така мислиш? Я ни обясни, или така са ти наредили от Москва.
65
7
 
5
 
! Отговори
Мария преди 7 години
Никъде не казват каква е глобата? Колко са ни осъдили да плащаме?
64
8
 
7
 
! Отговори
ПЛОВДИВ преди 7 години
НАЙ-КРАДЛИВИЯ КМЕТ НА ПЛОВДИВ КРИЕ ТОТАЛНО ОТ ПЛОВДИВЧАНИ ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА ВЪЗДУХА В ПЛОВДИВ КОЕТО МНОГО ЧЕСТО ПРЕВИШАВА 5 ПЪТИ НАД НОРМАТА ЗАМЪРСЕНОСТ И СЕЧЕ КАТО ЗА СВЕТОВНО, ТОВА Е ВСЕ ЕДНО ДА КРИЕШ ЗА ЧЕРНОБИЛ.ТОЗИ НАГЪЛ КРАДЛИВ КМЕТ ТРЯБВА ДА ИЗГНИЕ В ЗАТВОРА
63
7
 
7
 
! Отговори
хфэ преди 7 години
И кво, народа ще плаща пак. Политиците сгрешили, народа плаща с високите цени на газ, ток, вода и всичко
62
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
правилно въздуха е ужасен
61
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС ще ни глобява, фандъкова ще имитира дейност с забрани за колите, а въздуха ще си е все така мръсен, защото основните замърсители са отоплението с твърдо гориво и неизмитите улици.
60
6
 
6
 
! Отговори
иван преди 7 години
"От 2007 до 2014" , какво ще ни съдят със задна дата , ами смога в Париж и другите им градове , май само си измислят как да скубят пари !!!
59
6
 
5
 
! Отговори
:-) преди 7 години
Така е - като ни е страх да си признаем защо данъка за новите автомобили е по-голям в пъти от този на 20 годишните. Ама *** си иска простия електорат, иначе ще му се разплетат цървъулките
58
0
 
3
 
! Отговори
ДО 59 преди 7 години
Името ти отговаря на интелекта ти...Правилно си го избрал. Дай боже това да не е единствено решение в живота ти---колкото и сив и тъжен да е той.
57
0
 
5
 
! Отговори
Смрад преди 7 години
Онзи ден из цяла Варна миришеше на печатарско мастило или някакъв петролен продукт или подобно. Така и не стана ясно от къде идва тази смрад и кой е виновен за тровенето на целия град.
56
0
 
10
 
! Отговори
Мда преди 7 години
Вместо да се вайкат, да вземат и да забранят горенето на гуми, пластмаси и тем подобни. Само че това се прави от ***, а те са им електората! Отделно има и много МПС-та които като дадат газ и зад тях става мъгла, но нали нямаме КАТ и ДАИ, та и това отива в канала!
55
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От доста време върви едно масово промиване на мозъците, че колите били виновни за наднорменото замърсяване и както гледам доста балъци са се вързали.
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 57Бе криво му е на глупи, че няма кола и седнал да философства вместо да прочете 2, 3 статии от достоверни източници.
53
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спре ли отоплителния сезон и замърсяването в София с ФПЧ изведнъж влиза в нормите. Започне ли отоплителния сезон и замърсяването надскача нормите, но за някои глупeндери, колите са виновни.
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глупи, не каза къде си роден. Имайки предвид, че превъзнасяш София все едно оня ден си дошъл и са те завели на МОЛ, явно не си от тук.
51
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През неделя, когато няма движение, въздухът е много чист, независимо от сезона. А твърденията как лятото било чисто, понеже нямало въглища - ами то кой е в Сф лятото. Няма никакви задръствания.
50
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Замърсяването с ФПЧ в София през лятото може да падне три пъти, ако Фандъкова се грижеше за чистотата на улиците в София и ги миеше редовно.