От Лондон: Няма да платим 100 млрд. евро за Brexit!

"Файненшъл таймс" написа, че ЕС се готви да поиска тази сума
3 май 2017 11:15, Елка Василева
70
От Лондон: Няма да платим 100 млрд. евро за Brexit!
Снимка: архив, Reuters

Великобритания няма да плаща 100 милиарда евро, за да напусне Европейския съюз. Това заяви британският министър за Brexit-а Дейвид Дейвис, след като в. "Файненшъл таймс" написа, че ЕС се готви да поиска тази сума, предаде Ройтерс.

Изданието, позовавайки се на свой собствен анализ на нови по-строги изисквания, движени, според публикацията, от Франция и Германия, посочва, че 100 милиарда евро е брутната цифра.

"Няма да плащаме 100 милиарда. Това, което трябва да направим, е да обсъдим в детайли правата и задълженията", каза Дейвис пред британския телевизионен канал Ай Ти Ви.

Той отбеляза също, че британското правителство не е виждало цифра от ЕС за сметката по излизането.

"Файненшъл таймс" твърди, че след исканията на страни членки преговарящите от ЕС са преразгледали първоначалните си изчисления, увеличавайки максимално задълженията, които Великобритания ще трябва да покрие. Те включват земеделските плащания и административните такси през 2019 г. и 2020 г. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След фрегзит може да се стигнеи до бегзит.
45
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** тарикатливи - само искат да грабят - като от колониите...
44
5
 
18
 
! Отговори
К. М. и Ф. Е. преди 6 години
Няма да се разпадне за ужас на БГ-комунистите и путинистите. Ще се реши ...кой колко ще плаща...ако напусне съюза. Развода струва пари. Дори при соц. моделът ни до 1989г. се плащаше за разтрогване на брака.Това да ви е ясно , комунената-бондета...А Великобритания след ...20-на г. ще се върне в ЕС, защото парите са движението напред....Ама ..на болшевиките у нас...какво ли да им се обяснява.....Те си знаят...,,Смърт на капитала"
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Файненшъл таймс може да сипише много неща.Важно е каквопише в чл. 50 за излизането и оттам нататък се преговаря.
42
20
 
8
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Едно ви гарантирам ,докато Великобритания излезне от ЕС то ЕС вече ще се е разпаднал.
41
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ще платите, ще платите. И Ганкиното хоро на бос крак ще изиграете. Те и гърците крещяха охи, охи, няма да платим, ама сега плащат като изоглавени."Koе ще платят бе- камиона със студената водица за Брюксел? Хохохо Великобритания не е в положението на Гърция, че да няма мърдане.
40
1
 
17
 
! Отговори
БГ преди 6 години
Като е империя дали може да се откаже от европейския пазар ?
39
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АНГЛИЯ Е ИМПЕРИЯ И ДНЕСТЯ НИКОГА НЕ Е ДАВАЛА, НЯМА ДА ДАДЕ НИЩО И СЕГА. ТАКА ЧЕ МЕРКЕЛ И СЪУЧМАСТНИЦИ ДА НЕ ТОЧАТ ЛИГИ ЗА МИЛИАРДИ.ТЕРЕЗА МЕЙ НАКРАЯ ЩЕ СИ ВЗЕМЕ ЧАНТИЧКАТА И ЩЕ КАЖЕ: СБОГОМ БРЮКСЕЛ
38
1
 
11
 
! Отговори
НН преди 6 години
Ти на банката така ли казваш ?Платил си 1000 лева от 10000 и казваш чао аз се махам от вас
37
1
 
5
 
! Отговори
Бг преди 6 години
като не искат да им ги добавят като мито в стоките!И това не е глоба а парите за които са поели ангажимент за определен срок
36
7
 
9
 
! Отговори
нн преди 6 години
То трябва да си доста наивен, за да повярваш че англичаните ще платят нещо. Излизат, довиждане и толкова. Какви пари? Край с вас и вашия съюз. Зор за вас нямаме.
35
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да платят и ние да си вземем 1/27 от тази сума. Това прави 3,7 милиарда. Това не е никак лоша сума и всеки патриот трябва да е доволен от това.
34
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще платите, ще платите. И Ганкиното хоро на бос крак ще изиграете. Те и гърците крещяха охи, охи, няма да платим, ама сега плащат като изоглавени.
33
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха това един чичко ми купи жабата беше жесток спектакъл. Май Юри Ангелов го играеше детенцето. Бях много малък но го помня.....Явно доста жабета са ти купували разни разнообразни чичковци.
32
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брекзит няма да има, не разбрахте ли?
31
1
 
0
 
! Отговори
Троя до 26 преди 6 години
Прав си.Същите лицемерни крадци!
30
6
 
20
 
! Отговори
м..да преди 6 години
ЕС беше добра идея ,но се превърна в инструмент на наднационалната корпоративна и финансова олигархия, за която потъпкването на националните интереси и приоритети на страните членки на съюза е част от замислената стратегия.Британците се усетиха и ще се измъкнат и бъде сигурни ,че за това плащане ,ще ги хванат за шлифера
29
2
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Бюрокрация ли решава нещата няма начин накрая да не ги съсипе. Брюкселската обаче "удря тавана"!
28
5
 
5
 
! Отговори
АМИ НЯМА ДА ПЛАТЯТ ! преди 6 години
НАЛИ ЗА ТОВА ИЗЛЯЗОХА ОТ ЕВРОСЪЮЗА . . .
27
3
 
4
 
! Отговори
факт преди 6 години
ЕС беше хубава идея ,обаче се превърна в проводник на политиката на наднационалните компании и банковият капитал ,на които единствената цел е потъкване на националните интереси на народите в съюза и заробването им.Брюкселските чиновници за оръдията за това и то е очевадно за по-събудените хора.