Юнкер поздрави Борисов и му заръча: Бързо с еврокомисаря!

Обсъждат българската кандидатура още на първия МС в сряда
Обновена: 5 май 2017 16:26 | 5 май 2017 16:25, Веселина Йорданова
50
Юнкер поздрави Борисов и му заръча: Бързо с еврокомисаря!
Снимка: архив, БулФото

Българското правителство в максимално кратък срок да излъчи кандидат за член на Европейската комисия. За това е настоял председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пред премиера Бойко Борисов в телефонен разговор.

Премиерът Борисов е поел ангажимент кандидатурата да бъде разгледана на първото правителствено заседание в сряда.

Юнкер е поздравил лично Борисов по повод третия му мандат начело на изпълнителната власт в България.

Той е отбелязал, че се радва да изрази своите най-добри благопожелания за този впечатляващ успех на министър-председателя не само като към опитен държавник, но и към добър приятел в негово лице.

Според председателя на ЕК натрупаната през годините управленска мъдрост ще бъде гаранция за силен и уверен старт на новия мандат, съобщиха от правителствената пресслужба.

Председателят на ЕК е изразил своята увереност, че под ръководството на премиера Борисов страната ни ще продължи да следва неотклонно европейския си път. Той е акцентирал върху голямата отговорност, която България има като бъдещ председател на Съвета на ЕС.

Министър-председателят Бойко Борисов е изтъкнал, че както досега, така и занапред ще продължи да се ръководи от интересите на българските граждани и същевременно ще подкрепя общоевропейските решения за просперитета на ЕС. Той е потвърдил, че организирането и провеждането на българското председателство е приоритет за правителството.

Премиерът е акцентирал и върху други важни за работата на правителството политики, които ще осигурят финансова дисциплина, икономически растеж и подобряване качеството на живота на хората в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
1
 
! Отговори
Ние преди 6 години
Българите трябва да се "гордеем", че си имаме Дон Корлеоне, който да ни "пази и закриля".
34
1
 
3
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Горките атакисти, толкова много плюха против ГЕРБ и накрая направиха коалиция с ГЕРБ. Да целуват *** на Борисов, продажници.
33
0
 
0
 
! Отговори
bobo преди 6 години
Pa li Boko yee. Woww, nema otturvane ot toa shop, be. Prekrustí zela Evpropu.
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
......сърчице дали му е изпратил...?
31
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не им обръщай внимание на интригантите и клеветниците Бойко. Те просто искат злото на България. Води ни смело по пътя на европейското развитие. Там е спасението на страната ни.
30
2
 
6
 
! Отговори
Млад преди 6 години
Председателят на ЕК е изразил своята увереност, че под ръководството на премиера Борисов страната ни ще продължи да следва неотклонно европейския си път.С една дума Б.Б. е послушко.
29
2
 
6
 
! Отговори
9689 преди 6 години
Кой премиер в Европа не знае поне един чужд език-нашата мутра.
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МАФИЯ
27
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европа го знае що за стока е, не мислете че не знаят! Но им е удооообен, провежда брюкселската зараза в България! Толерастията е отрова, но нашия бай *** му е все едно...народа мре,бяга в чужбина, а него го тупат по мутренските рамене! Цинизъм в действие, но им върши работа в момента...като спре да им върши ще го пратят където му е мястото!
26
2
 
20
 
! Отговори
Конграчулейшънс преди 6 години
Конграчулейшънс, другарю Борисов! Колкото повече те потупват по рамото, Борисов, толкова по-дълбоко те забиват в земята!
25
3
 
8
 
! Отговори
:)) преди 6 години
До АнонименЕС, Русия, САЩ само нази гледат!Най вече Бойко примата! :)) Те други проблеми се немат! :))
24
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До байхейс 24"кога най-сетне ще разберете че запада са ни най-лютите врагове !?"--Запада не са ни врагове. Те са ни съюзници и имат само интерес ние да сме добре. Затова ни помагат по всички възможни начини. Виж за Русия е обратното. Те не са ни съюзници и затова искат да сме зле, за да се отслаби западния съюз. Второ, понеже Русия не може да излезе от калта и да подобри положението на руснаците, затова има интерес да сме зле за да казва на руснаците че те са зле ама и ние не сме по-добре.
23
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" кога най-сетне ще разберете че запада са ни най-лютите врагове !? ""...............Да точно така, ... а Русия е най-добрия ни приятел и лично товарищ Путин мисли всеки ден и час за добруването на българския народ и пак ще ни спаси от турците и ще възстанови комунизма, за който ние така си мечтаем.Така казаха по руската телевизия, а те никога не лъжат !!!
22
2
 
4
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
До шматка:)) Жлъчен и зловещ смеех на безразличие, какво ще е/е мнението на герберастите! Пространството кънти даже или ти е необходим слухов апарат?!пп. шматка, радвам се, че се засягаш и те понаболва! :))
21
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До шматкаЕ хайде стига с тази подкрепа на комунистите от Герб. Аз не правя разлика между Герб и БСП а вие герберите може и да си мислите ,че сте различни от *** от БСП ама като гледам на всички задниците ви червени ,а и манталитета ви е същият както и лакомията. Нямате насита нали ,с какво сте по-добри от БСП ,защо аз като отявлен антикомунист не виждам нищо хубаво да струи от редиците на Герб. Бойко си е подченил всички в държавата ,щом независимите от ВСС му стават на крака като влезе
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Dokato tazi pasmina upravlqva ne n
19
6
 
5
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Малеее червените и.иоти пръскат слюнка от злоба.Абе червени копои на Нинова усмивката що така като восъчна напоследък.Няма я онази мазната.ХехехеИ вашите усмивки ли са такиваОстана ли сте колкото отряд Чавдар.хехе
18
1
 
8
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
Започна се със селташкият сеир на ПРите на ГЕРБ! Вижте какви влиятелни "приятел" - началници има Борисов?!? пп: Как само Борисов /като самка/ си е поднесъл ръчицата да покаже подчинение, а? :))
17
2
 
10
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Заръча или заповяда ? Командата "Бързо" не е заръчване май маи ! КОЙ КОЙ КОЙ е Премиер на България Юнкер или Тиквата ?
16
7
 
3
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Лесна работа с еврокомисаря Кунева чака за поста.