Политическа катастрофа на Острова. А сега накъде?

Британският печат за изхода от парламентарния вот в страната
9 юни 2017 09:52,
42
Политическа катастрофа на Острова. А сега накъде?
Снимка: Reuters

Предсрочните парламентарни избори във Великобритания изглежда имат ефект, обратен на очаквания от министър-председателката Тереза Мей, чиято консервативна партия изгуби мнозинството си в парламента.

Тереза Мей се надяваше през изминалата нощ да преобрази политическата карта на Великобритания. Вместо това първите данни показват унизително поражение за партията й, която остава без работещо мнозинство.

Още по темата

Тя рискува и загуби, а от това ще последва политически безпорядък, констатира в. "Таймс" и предупреждава, че твърдото ръководство, необходимо за превеждането на страната през Brexit-а, напълно отсъства от хоризонта.

Великобритания се насочи тази нощ към нов разнороден парламент без категорично мнозинство след внезапния скок в подкрепата за лейбъристите, който може да изпрати партийния лидер Джереми Корбин на "Даунинг стрийт".

Изходът от изборите хвърля Великобритания в политически хаос и дори може да връчи ключовете за "Даунинг стрийт" на г-н Корбин, отбелязва в. "Дейли мейл".

Хазартния ход на Тереза Мей със свикването на предсрочни общи избори след масирано водачество на консерваторите в допитванията се провали. Шокиращият резултат, последвал прогнози за мнозинство за торите с до 100 места, настъпи след като Джереми Корбин ентусиазира поддръжниците си, стекли се на близо 100 митинга из страната, пише в. "Гардиън".

Таблоидът "Сън" също смята, че Тереза Мей е рискувала и сега губи. Великобритания тепърва ще установява цената на тази загуба. Ако данните от екзитпола се потвърдят, ни предстои бедствен период на нестабилност и несигурност, предсказва той.

В. "Индипендънт" използва красноречива игра на думи в заглавието си на първа страница: Хаос (Mayhem): Великобритания и Брекзитът - в безпорядък след зрелищен рикошет на хазартното решение на министър-председателката да свика избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
2
 
! Отговори
Хо хо хо преди 6 години
До Луци 34Отдавна не са нито империя нито световна сила,за каквито ги титулуваш. С коя от великите сили ще ги сравниш с Русия? Или пък със САЩ? Да не би с Китай да ги сравняваш? Да не говорим,че дори вече с бившата им колония Индия не можеш ги сравни. Всички те са толкова икономически и военно развити,че просто е смешно да ги нареждаш като велика сила до тях. Великобритания отдавна е само с меки китки на левия бряг и до къде се докараха сами. Айде вън от ЕС. Велика сила били те милите.Ха ха
34
1
 
1
 
! Отговори
Хо хо хо преди 6 години
До Луци 34Луци ли си муци ли си или папуци не те знам, ама си в бая голяма грешка чуждопоклоннико. За твое сведение живеем в 21 век,а годината е 2017 г. Казвам го,за да те ориентирам, защото виждам, че не си на тоя свят или най малкото си супер неадекватен. Да не си напушен нещо? Та споменавам коя година сме, за да ти се прояснят двете мозъчни клетки та да можеш евентуално да осъзнаеш, че времето на Британската империя отдавна е отминало и днес те са едно нищо. Държава пред разпадане. Капиш?
33
0
 
0
 
! Отговори
д преди 6 години
Ами към халифата на Идил то си е ясно .Но то е така навсякъде в Европа .
32
5
 
2
 
! Отговори
Луци преди 6 години
Като ви чета драсканиците направо се смея , седнали дрисльовци от най-измислената държава в ЕС да обсъждат една от великите световни сили.
31
0
 
6
 
! Отговори
Дедо поп преди 6 години
Сега Май да сяда на твърдия и да хваща exit -a
30
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Великобритания се разпада, Шотландия вече каза че напуска, а след нея сигурно ще последват Ирландия и Уелс. Напускането на ЕС беше най-голямата им грешка.
29
2
 
13
 
! Отговори
Хо хо хо преди 6 години
До Анонимен 30Имаш много поздрави от ерменския поп. Песента на Тереза Мей е изпята, а Англия отдавна е ислямизирана. Пак те питам ходил ли си във Великобритания? Отговора е ясен не си ходил, защото ако беше щеше да видиш, че в Лондон англичани няма. Има само мюсюлмани, пакистанци, индийци, бели чаршафи и всякаква имигранти от третия свят. За това стига си говорил глупости, че некомпетентността ти блести по ярко и от слънцето.
28
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това ли е статията на либерастите-комунисти детo ще разкарат Тереза Мей да подаде оставка за да ислямизират Англия Ха-ха-ха робиии бъдещето е на Орбан, Тръмп Путин и Мей. Меркел и либерастите ще пиете уранова вода от сърце и много.
27
1
 
12
 
! Отговори
Хо хо хо преди 6 години
До Анонимен 12Че,колко повече да се ромотизира Англия? Ти да не мислиш,че там живеят англичани? В голяма грешка си? Англия отдавна е напълнена с всякакви мюсюлмани. Явно не си ходил в Лондон,за да се убедиш с очите си,че там англичани няма всички са мигранти като преобладаващите са мюсюлмани от къде ли не. Вече им е късно на англичаните да се пазят те са разяждани отвътре. Песента на Англия е изпята и ако Уелс, Северна Ирландия и Шотландия искат да се спасят ще напуснат Великобритания.
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мдам, напоследък на британците не им върви с гласуванията, само изненади, шок и ужас.И отделно атентат след атентат.
25
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хората са казали: каквото сам си направиш, никой не може да ти го стори.Натресоха се сами в акитата и сега се чудят как да се измъкнат. Ако след години по някакъв начин това приключи положително за тях ще кажат: "Колко сме велики...". Да велики сте, да си чистите бъркотията, която сами си натресохте... много сте велики. Къде са онези палячовци сега Фарадж и Борис, скриха се в миши дупки.
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бахахаа, наиграха се англичаните.
23
0
 
9
 
! Отговори
до 21 преди 6 години
Мани ги тия бе, акъла им стига да препишат някоя статия дори не могат да схванат какво са преписали явно според тях камиларите трябва да ги колят щото иначе няма да са в ЕС. За някой еврак ще оближат и на Садик Хан шнура.
22
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ШОТЛАНДИЯ ПОИСКА ОФИЦИАЛНО ДА СЕ ОТДЕЛИ И МЕЙ ОТКАЗА С ДОВОДА ДА ПРОВЕДЕ ИЗБОРИ!!!ИЗБОРИТЕ СА ФАКТ!!!! ВРЕМЕ Е ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ДА СЕ РАЗПАДНЕ А ДЪЛГОВЕТЕ И ДА СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ А ПАРИТЕ НА КРАЛСКОТО СЕМЕЙСТВО ДА БЪДАТ КОНФИСКУВАНИ ЗА ПОКРИВАНЕ НА 0.00001% ОТ ДЪЛГА НА РАЗПАДНАЛА СЕ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ!!!КРАЛИЦАТА Е НА ЕДНА КРАЧКА ОТ ЗАТВОРА , ЗАЩОТО ТЯ РЕАЛНО ДЪРПА КОНЦИТЕ НА Ж-МЕЙ И ВСЕКАКВИ ТАКИВА ИЗМИСЛЕНИ ПРЕМИЕРИ!!!
21
3
 
21
 
! Отговори
FraDia преди 6 години
Всичко което е лошо за англосаксонците, е добро за България.
20
0
 
0
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
Само така, а я сега кажи опозицията от къде да подаде оставка?
19
4
 
5
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Къде я видяха тая катастрофа-не знам!?Просто консерваторите нямат абсолютно мнозинство.Обаче лейбъристите са доста зад тях и много трудно биха управлявали,докато на Мей и трябва само един съюзник!
18
6
 
6
 
! Отговори
До Имигранта преди 6 години
Миграция от бившите британски колонии към Англия има много отдавна. ЕС само спомогна на такива, като нас да налазят острова. Ако се смятате за ***, значи англичаните са прави. Ако се считате за хора, значи нищо фатално не е стнало, дори напротив. Последната мигрантска вълна не ги засегна особено.
17
0
 
8
 
! Отговори
Gogo преди 6 години
Добре си го натресоха...
16
1
 
7
 
! Отговори
Оранжева коса преди 6 години
Този път не изглежда да е фейк нюз. Не виждам какво друго и остава освен да пие една студена (уранова) вода.