Радев: Западните Балкани в ЕС и НАТО – приоритет!

Президентът обеща подкрепа на Босна и Херцеговина
9

Потвърдихме необходимостта от предоставяне на безусловна перспектива за членството на Босна и Херцеговина в Европейския съюз и в НАТО. Това каза президентът Румен Радев в изявление след срещата си днес с председателстващия Председателството на Босна и Херцеговина Младен Иванич, който е на посещение в България.

"В това отношение Босна и Херцеговина може да разчита, че по време на българското председателство на Съвета на ЕС Западните Балкани, тяхната перспектива за членство, ще бъде един от приоритетите", заяви президентът Радев.

По думите му тук България наистина може да помогне много - и по отношение на помощ за покриване на критериите за членство, за перспективата в следващия пакет за разширяване Босна и Херцеговина да получи най-сетне статут на кандидат. България може да бъде полезна и в Плана за действие за членство в НАТО. (БТА)


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев: Западните Балкани в ЕС и НАТО – приоритет! България в руската кoчина, по точно в жопа на рассия - също приоритет!
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боже, Боже.....тия кога ще престанат с тия мантри....нато, ес.....пълна пор.....фия! Днеска и един румънски самолет се е разбил......натовски ***.....КЪДЕ СТЕ ТРЪГНАЛИ БЕ АНДРЕШКОВЦИ???
4
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На снимка номер 2 Христо Ботев гледа настрани от погнуса, че някакъв мюсюлманин с подмолна усмивка влиза с чест и почитания при българския президент...
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кауньът не знае умора - гаф след гаф. Спрете го този Хвърчилков. Какви обещания, ти си кукла на Курнелия!
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужас това ще е първата мюсюлманска държава в ЕС, аз съм против.
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости само парламента може нещо да обещае тоя да се прибира в дупката си нещата ще се наредят и без него.